‘Υπνος βαθύς και η θερμοκρασία τραβά την ανηφόρα…

Εδώ και αρκετά χρόνια είναι  αδιαμφισβήτητη η σταδιακή ανοδο της θερμοκρασίας σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από την πρό βιομηχανική περίοδο.
Τους τελευταίους όμως 10 μήνες παρατηρείται ένα φαινόμενο που είναι μοναδικό. Ο Μάρτιος 2024 είναι ο 10ος μήνας στη σειρά που είναι ο ζεστότερος όλης της περιόδου μετρήσεων 1850-2024.
Βλέπετε την πορεία  της παγκόσμιας θερμοκρασίας το 2023 όπου από τον Μάιο και μετά βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ ξεπερνώντας τον 1.5 βαθμό κελσίου πάνω από τις κανονικές τιμές. Στη συνέχεια βλέπουμε και τους 3 πρώτους μήνες του 2024 όπου έχει ξεφύγει ακόμα ψηλότερα πλησιάζοντας τους 1.7 κελσίου πάνω από τις κανονικές τιμές πολύ μακριά από όλες τις άλλες χρονιές. Οι μεταβολές ήταν αρκετά πιο αργες τα προηγούμενα χρόνια βλέποντας την μορφή κορδονιού σταδιακά από το 1940 έως και το 2020. Βλέπουμε όμως τα τελευταία δύο χρόνια απότομα έχουμε αποκλίσεις θερμοκρασίας μέσα σε ένα χρόνο σχεδόν μισό βαθμό κελσίου σε παγκόσμια κλίμακα.

C3S.COPERNICUS

 

Αυτός είναι ο λόγος που τα θερμά ρεκόρ διαδέχονται το ένα μετά το άλλο σε καθημερινή βάση από τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη με γενικευμένα σαραντάρια Μάρτιο και Απρίλιο μήνα.
Στην πιο κάτω εικόνα βλέπετε την απόκλιση της θερμοκρασίας των Μάρτιο του 2024 σε όλο τον πλανήτη  όπου οι πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις καλυπτουν το 90%+ ενώ υπάρχουν κάποιες κουκίδες κανονικών ή και λίγο χαμηλότερων από των κανονικών θερμοκρασιών. Μάλιστα υπάρχει και ένα λογοπαίγνιο για το πως φαντάζεται ο πολίτης κάθε περιοχής την κλιματική αλλαγή. Τη στιγμή που όπως βλέπετε όλος ο πλανήτης φλέγεται με αποκλίσεις πάνω από τους 2 βαθμούς κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος αυτού υπάρχουν κάποιες περιοχές όπως παράδειγμα στη νότια Χιλή και την Αργεντινή όπου επειδή ο μήνας βγήκε οριακά ψυχρότερος από τα προηγούμενα χρόνια καποιος πολίτης αναρωτιέται ”γιατί γίνεται τόση φασαρία για την παγκόσμια θέρμανση αφού όλα φαίνονται ωραία σε μένα”. Αυτή είναι βασικά και η κοντόφθαλμη εικόνα που έχουν πολλοι πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα της ελεύθερης σκέψης αλλά κουμαντάρεται η ζωή τους από θρησκευτικούς φανατισμούς, από συνωμοσιολόγους και από αντιδραστικότητα σε κάθε τι επιστημονικό.

GISS.NASA

 

Αυτός είναι ο λόγος που ειδικά τους τελευταίους μήνες ή σχεδόν το τελευταίο χρόνο οι περισσότεροι με ανοιχτό μυαλό έχουν αντιληφθεί ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Για κάποιους ο Daniel ο Elias και κάποιες άλλες σημαντικές πλημμύρες σε όλο τον πλανήτη ήταν κάτι που συνέβαινε και παλιά και απλά τώρα οι κακές κυβερνήσεις και οι κακοί πολίτες δεν εκάναν το χρέος τους. Δεν έχουν δυστυχώς αντιληφθεί οτι τα γεγονότα μας έχουν ξεπεράσει προ πολλού. Οι ωκεανοί που προσφέρουν μεγάλο μέρος της υγρασίας και δίνουν τροφή στην ανάπτυξη ισχυρών συστημάτων βροχών και καταιγίδων βρίσκονται σχεδόν 2 βαθμούς κελσίου πάνω από τις κανονικές τιμές παγκοσμίως ενώ τοπικά στη Μεσόγειο ξεπερνάει η απόκλιση και τους 3-4 βαθμούς κελσίου σε κάποιες περιοχές. Μία ψυχρή λίμνη στο τέλος του καλοκαιριού ή και μέσα στο καλοκαίρι στα ζεστά νερά του Ιονίου είναι αρκετη τις τοπικές καταιγίδες που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια την καλοκαιρινή περίοδο στην κεντρική και βόρεια χώρα να τις μετατρέψει σε πλημμυρικά φαινόμενα άνευ προηγουμένου. Βέβαια εμεις ακόμα συζητάμε ποιοι έχουν δίκιο στις αναλύσεις τους, πότε θα πάρουμε τις αποζημιώσεις, πότε θα στεγνώσει η λίμνη Κάρλα για να συνεχίσουν τις καλλιέργειες οι αγρότες…

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *