ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΠΟΛΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ %

Από σήμερα μέσα από το weather group.gr θα παρουσιάζονται διαγράμματα ελεύθερης ατμόσφαιρας από το έδαφος έως και τα 8 km υψόμετρο με την αναπαράσταση της σχετικής υγρασίας.
Στο διάγραμμα της Θεσσαλονίκης  υπάρχουν οι περιγραφές  ώστε να γίνει κατανοητό από τους πολίτες.
Στο κάτω μέρος του διαγράμματος είναι οι πέντε ημέρες από τις 29/3 στις 6 το πρωί έως και τις 3/4  στις 6 το πρωί που συμπληρώνονται πέντε ημέρες.
Στον κάθετο άξονα είναι το υψόμετρο από την επιφάνεια στο κάτω μέρος έως 8000 μέτρα στο πάνω πάνω έρος. Η μέτρηση γίνεται σε χεκτοπασκαλ αλλά εμείς για ευκολία σας παρουσιάζουμε το υψόμετρο και σε μέτρα για να έχετε μία γενική εικόνα του υψομέτρου στην στον οποίο θα υπάρχουν οι νεφώσεις.
Τέλος στο εσωτερικό του διαγράμματος με τις κοκκινωπές και κίτρινες αποχρώσεις υπερχει ελλειψης νεφώσεων (έλλειψης υγρασίας) ενώ οι μπλε περιοχές και ιδιαίτερα αυτές από 70 με 80% υγρασία και πάνω είναι περιοχές νεφώσεων. Μάλιστα οταν αυτές  βρίσκονται σε μεγάλο βαθος από την επιφάνεια έως και σχεδόν στο τέλος του διαγράμματος πάνω τότε τις περισσότερες φορές υπάρχουν και βροχοπτώσεις.
Δυστυχώς για το επόμενο πενθήμερο δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα για αυτό και σε κανένα διάγραμμα δεν φαίνονται σημαντικές μπλε αποχρωσεις έως και τις 3 Απριλίου.
Για αρχή καλύπτουμε τις πόλεις Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Ηράκλειο, Πάτρα, Κερκυρα, Φλώρινα, Λαμία, Ρόδος, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο.

Γενικές παρατηρήσεις από τα διαγράμματα είναι ότι στις περιοχές της Αθήνας του Ηρακλείου και της Ρόδου αναμένονται λίγες αραιες νεφώσεις μεγάλου υψομέτρου κατά περιόδους.
Για όλους τους υπόλοιπους μετεωρολογικούς σταθμούς φαίνεται ότι εκτός από τις υψηλές αραιες νεφώσεις που θα υπάρχουν κατά περιόδους φαίνεται οτι στις 2 Απριλίου θα υπάρξει κάποια σχετικά πιο πυκνη νέφωση(αρκετη υγρασία σε μεγάλο βάθος μέσα στην ατμόσφαιρα) όχι μόνο από υψηλές συννεφιες αλλά και από μεσαίες συννεφιές χωρίς να αποκλείεται κυρίως για τους σταθμούς της Κέρκυρας και της Φλώρινας πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένα φαινόμενα.

  

  

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *