Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 22/3/2024. Υψηλές θερμοκρασίες Μαιου μεσα στον Απριλη με ασταθεια πιθανον στο τελος!!

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 27 Μαρτίου 2024.

30 και 31 Μαρτίου.
> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια να αγγίζει τους 26 με 30 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

+++++++++++++++++

1 έως 3 Απριλίου.
> 95% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της κεντρικής Μακεδονίας στις 2 του μήνα και αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία σε πολύ ψηλά επίπεδα για την εποχή 29 με 32 βαθμούς κελσίου αρχικά με μικρή πτώσς στους 26 με 28 στις 3 Απριλίου.

++++++++++++++

4 έως 6 Απριλίου.
58% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και στις 5-6 και στα νοτιότερα τμήματα και τα ορεινά της Κρήτης μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασία 24 με 28 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στις 5 και 6 του μήνα στους 24 με 26 βαθμούς κελσίου.
42% πιθανότητα για καλο καιρο σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες μπόρες στις 5-6 Απριλιου κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Θερμοκρασία 27 με 29 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

+++++++++++++++

7 έως 11 Απριλίου.
42% πιθανότητα για λίγες με μονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στις 9, 10 και 11 Απριλίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο εως 19 με 23 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά αρχικά με σημαντική άνοδο στους 28-32 στις 9, 10 και 11 του μηνα.
29% πιθανότητα για αστάθειες πρώτα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και από τις 8 του μήνα και μετά σε όλα τα ηπειρωτικά αλλά και νησιωτικά τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία αρχικά στα δυτικά και βόρεια όχι πάνω από 18 με 21 βαθμούς κελσίου και 24 με 25 στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας αλλά θα σημειώσει πτώση σε κανονικές τιμές 17 με 21 βαθμούς κελσίου στα περισσότερα τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας ενώ από τη Θεσσαλία και νοτιότερα θα φτάνει το μεσημέρι τους 23 με 26 βαθμούς κελσίου κατά τόπους περαιτέρω ανόδου από τις 11 του μήνα κυρίως από την Στερεά και νοτιότερα.
29% πιθανότητα για ισχυρα φαινόμενα κατά τόπους στη Θεσσαλία της Στερεά το κεντρικό και νότιο Αιγαίο την Πελοπόννησο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με σταδιακή σημαντική βελτίωση στη δυτική Ελλάδα ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά θα συνεχίσουν να επηρεάσουν τμήματα από τις Στερεά και το βόρειο Αιγαίο και νοτιότερα στις 8 μήνα θα περιοριστούν στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά των ανατολικού Αιγαίο με τάση βελτίωσης και σε αυτές τις περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Μικρή αστάθεια στις 10-11 κύριως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας απο λιμνάζουσες ψυχρη μάζα. Θερμοκρασία αρχικά στα δυτικά και βόρεια έως 16 με 19 βαθμούς κελσίου εως10 με 14 στη Θράκη της Στερεά την Πελοπόννησο και το βόρειο Αιγαίο νε σταδιακή μικρή άνοδο πρώτα στα δυτικά και βόρεια που θα φτάσει η μεγίστη τους 20 με 23 βαθμούς κελσίου και σταδιακά μετά τις 10 του μήνα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όπου θα σταθεροποιηθει στους 25 με 27 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η καιρική ανωμαλία συνεχίζεται και τον νέο μήνα με τις θερμοκρασίες να είναι περισσότερο Μαΐου παρά Απριλίου. Εως και τις 3 Απριλίου τουλάχιστον θα φτάνει τους 26 με 32 βαθμούς κελσίου κατά τόπους και τα φαινόμενα αν υπάρξουν θα απασχολούν μόνο βουνά της κεντρικής μακεδονίας στις 2 Απριλίου.
Για τις 4 έως 6 Απριλίου φαίνεται ότι θα έχουμε κάποια περίοδο με τοπικές καταιγίδες πρώτα στα βόρεια και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινα και γενικά μικρής έντασης και διάρκειας με τη θερμοκρασία απλά να πέφτει λίγο στους 24 με 26 βαθμούς κελσίου ενώ στα νοτιότερα θα παραμείνει στα προηγούμενα υψηλά επίπεδα.
Για τις 7 έως 11 Απριλίου υπάρχει ένα ποσοστό κοντά στο 30% για γενικευμένη αστάθεια πρώτα στα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα και τη θερμοκρασία σταδιακά να πέφτει σε σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα υπάρχει όμως και ένα άλλο 30% για έντονη βόρινή κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια της χώρας και πολύ μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας μόνο σε αυτές τις περιοχές. Το βασικό όμως μοτίβο του καιρού με 42% είναι να παραμείνει σε γενικές γραμμές ο καιρός καλός με τη θερμοκρασία σε πολύ ψηλά επίπεδα. Λόγω λοιπόν της μεγάλης ρευστότητας για την περίοδο 7 με 11 Απριλίου δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να δώσουμε μία τάση για αυτό το διάστημα αλλά θα περιμένουμε τις επόμενες μέρες τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE.

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *