Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 27-29/3/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ.

Τετάρτη 27 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την Ηπειρο τη βόρεια Στερεά τις Σποράδες και παροδικά για λίγο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά γρήγορα τις πρωινές κιόλας ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές και θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν εκ νέου τοπικές νεφωσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες μπόρες με γρήγορη βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Τη νύχτα και πάλι στο βορειο Ιόνιο και στην Ηπειρο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγο σποραδικών μεμονωμένων καταιγίδων γύρω από την Κέρκυρα και λίγο φαινομένων στην υπόλοιπη Ηπειρο και την δυτική και νότητα Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοανατολικοι 7 μποφόρ στα πελάγη βόρειοανατολικοι 5 με 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο με εξασθένηση ενώ από αργά το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 18 με 19 βαθμούς κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, έως 21 με 24 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νησιωτικά και παραθαλάσια τμήματα της χώρας και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Στέρεα την δυτική Πελοπόννησο τη δυτική Στερεά και τη βόρεια Κρήτη 26 με 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές μπόρες που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλη την περιφέρεια. Τις μεσημεριανές ώρες εκ νέου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπική βροχή που γρήγορα θα σταματήσει και από νωρίς το πρωί θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω όρεινα και ημίορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και 2-4μποφορ στα πεδινά με σταδιακή εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 6 με 19 και τοπικά στην περιοχή Λάρισας και Φαρσάλων 20 με 22 βαθμούς κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια το νομο Μαγνησίας και τις Σποράδες από 13 έως 20.

++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 28 Μαρτίου.
Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ηπειρο την δυτική Στερεά Ελλάδα και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας και στη δυτική και νότια Πελοπόννησος νεφωσεις με τοπικές βροχές οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν πρός το μεσημέρι και θα σταματήσουν προς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός αλλα δέσμη νεφώσεων θα περάσει γρήγορα έως και το μεσημέρι και από τη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειοανατολικο και κεντρικό Αιγαίο και δεν αποκλείεται και εκεί να σημειωθούν κάποιες πολύ σύντομες ασθενείς βροχές με γρήγορη βελτίωση. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε εσώκλειστες περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά δυτικοι βορειοδυτικοι 5 με 6 μποφορ και στην θαλασσα Κυθήρων 7 με 8 και νοτιοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση παντού έως το βράδυ εκτός από το Κρητικό και τη θάλασσα Κυθήρων.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 21 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα έως 23 με 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα νησιωτικά και τα θαλάσσια τμήματα και πιθανώς στην ανατολική Στερεά και ανατολική και νότια Πελοπόννησο λίγο υψηλότερη.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας από το μεσημέρι και μετά ενώ τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Πίνδο που δεν αποκλείεται για λίγο προσκαιρη  βροχή με πολύ γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μεσημέρι και απόγευμα ενώ το πρωί θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.
Οι ανεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ το μεσημέρι ακόμα και στις πεδινές περιοχές με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιαλου από 8 έως 22/24 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 22.

++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 29 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά μεταβλητοι ασθενεις και τοπικά δυτικοι 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 3 εως 21 με 23 βαθμούς κελσίου στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικα στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο και ως 24 με 28 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία για Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιες νεφώσεις κατα περιόδους το απόγευμα και το βράδυ.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με λίγες αραιες νεφώσεις το απόγευμα και το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι και το μεσημέρι πρόσκαιρα δυτικοι 2-3 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί από 7 με 25 βαθμούς κελσίου στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 22.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *