Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 11-12/3/2024 + ΧΑΡΤΗ ΥΕΤΟΥ

Δευτέρα 11 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στην κεντρική Μακεδονία και το βόρειο Ιόνιο νωρίς το πρωί θα υπάρχουν νεφωσεις με πιθανότητα λιγων ασθενών βροχών. Τις μεσημεριανές ώρες τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν γύρω από την Κέρκυρα καθώς και στην Ηπειρο ενω σποραδικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονίας στα δυτικά και βόρεια ορεινά ημιορεινά της Θεσσαλίας στη δυτική Στερεά στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και στην δυτική Πελοπόννησο. Επισημαίνεται ότι οι μπόρες και οι καταιγίδες θα ειναι ισχυρές κυρίως το εσωτερικό το νομών Ιωαννίνων Θεσπρωτίας Αρτας Πρέβεζας καθώς και στα όρεινα των Γρεβενών των Τρικάλων και της Πέλλας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι 8 με 10 μποφόρ στο Ιόνιο και 6 με 8 στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 4 εως 18 βαθμός κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία της Στερεά την Πελοπόννησο τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη 19 με 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται νεφελώδης καιρός κατά περίοδος ενώ θα υπάρχουν και ανοίγματα ενώ προς το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και ενδεχομένως κάποιες σύντομες καταιγίδες κυρίως στα ορεινα τμήματα των Τρικάλων και γύρω από την Καλαμπάκα και πρόσκαιρα και σε κάποια πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας με βελτίωση το βράδυ. Η εκτίμηση μας είναι για 10 έως 30 χιλιοστά στα βουνά των Τρικάλων της Καρδίτσας και την περιοχή του Ολύμπου ενώ για το πεδινό κομμάτι 0-5 χιλιοστά κυρίως στο νομό Τρικάλων το νομό Καρδίτσας και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά αραιες νεφωσεις που θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή το απόγευμα μικρής έντασης και διάρκειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά και 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία των κυμανθεί στα πεδινά το νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 εως 17 με 20 βαθμούς κελσίου ενω στην Μαγνησία στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11/19.
++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 12 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά στη δυτική Ελλάδα το Ιόνιο την Μακεδονία άστατο καιρό με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που θα επεκταθούν νωρίς το πρωί και στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα μόνο της μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα δώσει σύντομες μπόρες κυρίως στη Θεσσαλία την κεντρική Στερεά την Πελοπόννησο τα νησιά των ανατολικό Αιγαίου την Εύβοια και τις Σποράδες με σημαντική βελτίωση σχεδόν παντού ως αργά το βράδυ που τα φαινόμενα θα επιμείνουν μονο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τη μορφή καταιγίδων καθώς και στα νησιά του Ιονίου την Αιτωλοακαρνανία της περιοχές γύρω από την Κέρκυρα την Ηλεία και τη Μεσσηνία και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Επισημαίνεται τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά κυρίως στο εσωτερικό του νομών Ιωαννίνων Θεσπρωτίας Αρτας Πρέβεζας Αιτωλοακαρνανίας Φωκίδας Ευρυτανίας στο εσωτερικό της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας μακριά από τη θάλασσα και ενδεχομένως σε κάποια νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπως η Λήμνος η Σαμοθράκη η Θάσος τα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου θα σημειωθούν κατά τόπους και πάνω από 30 με 60 mm βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο και νοτιοδυτικοι 5 με 6 με σταδιακή στροφή παντού σε νότιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση κύριως στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου στην Ηπειρο τα ορεινα της ηπειρωτικής χώρας τη δυτική Μακεδονία έως 17 με 19 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα νησιωτικά τμήματα στην Κρήτη και ως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά σχετικά βελτιωμένος καιρός με αραιες νεφωσεις κατά περιόδους και τοπικές μπόρες στην Πίνδο μόνο αλλά σταδιακά το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθει και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά τμήματα όλης της περιφέρειας που θα είναι έντονα στα βουνά της των Τρικάλων και της Καρδίτσας και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές για λίγη ώρα με βελτίωση αργά το απόγευμα. Στις σποράδες δεν αναμένονται φαινόμενα. Η εκτίμηση είναι για 5 με 15 χιλιοστά βροχής στα βουνά τονΤρικάλων και της Καρδίτσας καθώς και σε κάποιες άλλες ορινές περιοχές στο νομό Λάρισας και μαγνησίας ενώ για τα πεδινά τμήματα θα σημειωθουν κατά μέσο όρο 1 έως 6 mm βροχής.

Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με αραιες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθεί πρόσκληρη μπόρα μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πλέον αρχικά νότιοι  5 με 6 μποφόρ και τοπικά στις Σποράδες 7 και γρήγορα νοτιοδυτικοι 4 με 5 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένιση μικρή το βράδυ.

Η θερμοκρασίας σε πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 εως 15 με 17 βαθμούς κελσίου ενω στην Μαγνησία τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες απο 11 εως 19  βαθμους κελσιου.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *