ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 11-22/3/2024 ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ-ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.

Δελτίο βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες 10 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με την ανάλυση του πολλαπλού δείγματος ολων των βασικών προγνωστικών μοντέλων.

Δευτέρα 11 Μαρτίου.
Τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην Ηπειρο στην δυτικη Στερεά και τα βορειότερα τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς στο βόρειο Ιόνιο. Θερμοκρασία 4 με 20 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νότια νησιωτικά και λίγο χαμηλότερη στις υπόλοιπες περιοχές.

 

Τρίτη 12 Μαρτίου.
Αλλαγή του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τις Κυκλάδες στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα και ενδεχομένως κάποια τμήματα γύρω από τις Σποράδες. Τοπικά αξιόλογα ή και έντονα τα φαινόμενα σε όλη τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου καθώς και στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία 5 με 18 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια, στην Κρήτη πάνω από 20 ενώ στα δυτικά και βόρεια ελαφρώς χαμηλότερη.

 

Τετάρτη 13 Μαρτίου.
Λίγα τοπικά φαινόμενα με βελτίωση στη δυτική Ελλάδα στη Θράκη ενώ λίγο πιο αξιόλογα τα φαινόμενα στην αρχή της μέρας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τμήμα των Δωδεκανήσων με βελτίωση και σε αυτές τις περιοχές. Καλοκαιρια στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς κελσίου στα δυτικά και βόρεια έως 16 με 18 στα ανατολικά και νότια.

 

Πέμπτη 14 Μαρτίου.
Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα. Θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικά και τα νησιωτικά λίγο χαμηλότερη στη Θράκη την ανατολική Μμακεδονία τη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.

 

Παρασκευή 15 Μαρτίου.
Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα. Θερμοκρασία κατά μέσο ώρα από 0 έως 18 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα.

 

Σάββατο 16 Μαρτίου.
Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας. Θερμοκρασία από 2 έως 18 βαθμός κελσίου στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας

 

Κυριακή 17 Μαρτίου.
Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς κελσίου.

 

Δευτέρα 18 Μαρτίου.
Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας. Θερμοκρασία από 0 έως 15 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο υψηλότερη στα νότια θαλάσσια τμήματα.

 

Τρίτη 19 Μαρτίου.
Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο από 0 έως 17 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη 20 Μαρτίου.
Πιθανότητα τοπικών φαινομένων κυρίως στα βορειοδυτικά μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασία από 0 έως 18 βαθμός κελσίου στα ηπειρωτικά χαμηλότερη στη δυτική και βόρεια χώρα.

 

Πέμπτη 21 Μαρτίου.
Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων φαινομένων στα όρεινα της δυτικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία στα βόρεια από 0 έως 12/15 βαθμούς έως 15/17 στα ανατολικά και νότια

 

Παρασκευή 22 Μαρτίου.
Πιθανότητα μονωμένων φαινομένων στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια από 0 έως 12/15 βαθμούς έως 17/18 στα ανατολικά και νότια.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν αναφέρουμε ότι δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα σημαίνει ότι η πιθανότητα βροχής έστω και ελάχιστης είναι κάτω του 30%.

Σημαντική αλλαγή του καιρού  την περίοδο 12 και 13 Μαρτίου από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας. Έντονα τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης και του ανατολικού Αιγαίου, αξιόλογα στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και πολύ λίγα στα νοτιότερα. Από τις 14 έως και τις 22 Μαρτίου δεν εμφανίζεται αυτή τη στιγμή κανένα οργανωμένο χαμηλό που να μπορούμε να πούμε ότι θα δώσει σίγουρα αξιόλογα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα απο τα κανονικά τις περισσότερες ημέρες ενώ με την ξαστεριά μετά τις 14 του μήνα η ελάχιστη το πρωί θα πλησιάζει σε κάποια ορεινά και ημιορεινά τμήματα τους 0 βαθμούς κελσίου ενώ το κρύο θα τσιμπάει και σε πεδινά τμήματα της ηπειρωτικης χώρας ενώ το μεσημέρι θα ανέβουμε σε τιμές πάνω από τις κανονικές.

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *