Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 8-10/3/2024 + ΧΑΡΤΗ ΥΕΤΟΥ

Παρασκευή 8 Μαρτίου.
Προβλέπεται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας τις Σποράδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και παροδικά την Εύβοια την Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα άστατο καιρό με τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες στο κεντρικό Αιγαίο φαινόμενα τα οποία θα διατηρηθούν εως και τις μεσημεριανές ώρες με σταδιακή εξασθένηση και βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα καλύτερος καιρός με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας άλλα θα υπάρχουν και τοπικές νεφωσεις κυρίως στο νομό Λάρισας Μαγνησίας Βοιωτίας Αττικής τις μεσημεριανές ώρες και θα εκδηλωθούν και εκεί λίγες σποραδικές βροχές με σταδιακή βελτίωση παντού προς το βράδυ. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά περιόδους πάνω από τα 700-800 μέτρα κατα μέσο όρο. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και αργότερα στα βόρεια και 7 και βορειοδυτικοι δυτικοι 5 με 6 στα υπόλοιπα πελάγη με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς κελσίου τα ορεινα και ημιορεινά της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και ως 15 με 18 στα υπόλοιπα πεδινα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται γενικά νεφελώδης καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών έως και το απόγευμα κυρίως τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας τα ανατολικά του νομού Μαγνησίας και κυρίως στις Σποράδες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα λίγα διάσπαρτα μεμονωμένα φαινόμενα δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και κάποιες περιοχές στα πεδινά του νομού Λάρισας και Μαγνησίας με πολύ γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός ενώ από το μεσημέρι και μετά θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι εως βόρειοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοι νοτιοανατολικοι με την ίδια ένταση και στα πεδινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πέδινα το νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 5 έως 13 με 15 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 13.

+++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 9 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδου στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και θα σημειώθουν διάσπαρτες βροχές ενώ τοπικές ομίχλες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Σταδιακά όσο πάμε προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στο Ιόνιο την Ηπειρο τη Θεσσαλία την κεντρική Στερεά και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές με γρήγορη βελτίωση το βράδυ. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και νοτιοανατολικοι στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθει από -1 έως 15 βαθμούς κελσίου στην Ηπειρο τη Μμακεδονία τη Θράκη τα βόρεια και ανατολικά νησιά του Αιγαίου και τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και έως 16 με 18 κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα που πιθανόν στα ορεινά να δώσουν κάποιες σύντομες βροχές με βελτίωση και ενδεχομένως περιορισμένη ορατότητα στην πεδιάδα το πρωί και το βράδυ.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πέδινα το νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 5 έως 12 με 13 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 13.

+++++++++++++++++++

Κυριακή 10 Μαρτίου.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα και ομιχλες το πρωί στα ηπειρωτικά και τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα σε ορεινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό 3 με 4 μποφορ και στο Ιόνιο 5 μποφόρ και από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφορ στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 εως 15 βαθμούς κελσίου στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο καθώς και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ως 17 με 20 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις τα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με αραιες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και 4 με 5 στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πέδινα το νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 2 έως 17 με 19 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 6 έως 16.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *