Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 1-2/3/2024 + ΧΑΡΤΗ ΥΕΤΟΥ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024.
Προβλέπεται στα ηπειρωτικά κακοκαιρία με τοπικές βροχές κατά περιόδους και στα νησιά του Ιονίου και θαλάσσια τμήματα της δυτικής Ελλάδας σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες οι καταιγίδες θα αρχίσουν σταδιακά να επεκτείνονται στην Κρήτη στις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τη Λέσβο και νοτιότερα. Από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα και τα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας από την Φλώρινα έως και την Καλαμάτα ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Επισημαίνεται ότι δεν θα επηρεαστεί καθόλου έως αργά το βράδυ η Θράκη και λίγα νησιά του βορειοανατολικόυ Αιγαίου.
Επισημαίνεται οτι τα φαινόμενα θα ειναι κατά τόπους ισχυρά σε περιοχές του νομών Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Κιλκίς που βλέπουν προς τα ανατολικά και ενδεχομένως τμήματα του νομού Σερρών και Δράμας. Στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Ηπείρου τα περισσότερα φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά θα εκδηλωθούν στο τμήμα της Πίνδου και ενδεχομένως και στο νομό Αρτας γύρω από την Κέρκυρας στην Ευρυτανία τη Λευκάδα την Κεφαλονιά τμήματα των νομων Αχαΐας Ηλείας Μεσσηνίας Λακωνίας Αρκαδίας και Κορινθίας στα δυτικά και βόρεια του νομού Αττικής σε κάποια νησιά των Κυκλάδων και ενδεχομένως το νομό Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που κατά τόπος θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 40 mm βροχής. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι γενικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και 4 με 5 στο Ιόνιο με σταδιακή μικρή εξασθένηση και στο Αιγαίο αργά τη νύχτα.
Θερμοκρασία κατα μέσο ορο από 3 έως 15/17 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά έως 18 με 20 στα δυτικά τα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία με τοπικές βροχές στα πεδινά ενω τα φαινόμενα θα ειναι ισχυρά κατά τόπους στα ορεινά και ημιορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας που βλέπουν προς τα ανατολικά καθώς και στα παραθαλάσσια και ορεινά του Κισσάβου του Ολύμπου του Μαυροβουνίου και της Οθρυς όπου σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 40 mm βροχής. Για το πεδινό κομμάτι θα σημειωθουν κατά μέσο όρο 10 με 20 χιλιοστά βροχής. Λίγες τοπικές καταιγίδες νωρίς το πρωί στις Σποράδες. Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας από τα δυτικά προς τα ανατολικά και εως αργά το βράδυ ενδεχομένως να έχουν παραμείνει λίγα φαινόμενα στα ορεινά της Πίνδου και στις Σποράδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ με ομίχλες.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους με βελτίωση μετά το μεσημέρι. Κατα τόπους περιορισμένη ορατότητα από ομίχλες το πρωί και το βράδυ.
Ανεμοι νοτιοανατολικοι 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες με γρήγορη εξασθένηση και 2-3 μποφόρ στα πεδινά με γρήγορη εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 10 έως 13 με 15 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 εως 17.
+++++++++++++++++++++++
Σάββατο 2 Μαρτίου 2024.
Προβλέπεται αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τις Σποράδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφελώδης καιρός με βροχές στα βορειοτερα και σποραδικές καταιγίδες στα νησιωτικά τμήματα και ως το πρωί τα φαινόμενα θα επεκταθούν πρόσκαιρα και στη Θράκη τα νησιά του βόρειοανατολικού Αιγαίου την Κρήτη τις Κυκλάδες και παροδικά το μεσημέρι και το απόγευμα και σε κάποια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Ιονίου με σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Λίγα φαινόμενα αργά τη νύχτα ενδεχομένως να παραμείνουν στη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με ταση βελτίωσης. Τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι για λίγες ώρες ισχυρά σε περιοχές το νομών Δράμας Σερρών Καβάλας ανατολικά της Χαλκιδικής και την περιοχή της Θάσου όπου κατά τόπους θα σημεωθουν 20 με 30 mm.
Στροφη των ανέμων σε δυτικόυς βορειοδυτικούς 4 μποφόρ στα πελάγη και 6 από δυτικές διευθύνσεις στο Κρητικό με μικρή εξασθένηση παντού το βράδυ.
Θερμοκρασία από 1 εως 15 βαθμούς κελσίου στα ορεινά της ηπειρωτκης χώρας και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ως 17 με 20 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνιας και τοπικές νεφώσεις μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της περιφέρειας άνευ σημασίας ενώ πολύ νωρίς το πρωί τα ξημερώματα δεν αποκλείονται λίγες μπόρες να έχουν επιμείνει στην περιοχή των Σποράδων με βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα.
Ανεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα απο δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις στα όρεινα και τα θαλάσσια τμήματα 2 με 3 μποφόρ το μεσημέρι και το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 17/19 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 εως 17/19.
https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *