Δημιουργία δικτύου μετεωρ. σταθμών και καμερών.

Το weathergroup.gr είναι ένα νέο site με βασικούς στόχους την πρόγνωση και την παρατήρηση του καιρού σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μέσω καμερών αλλά και την τοποθέτηση μετεωρολογικών σταθμών. Η όλη προσπάθεια είναι ερασιτεχνική και μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας προχώρησε ένα βήμα πιο πάνω.
Η πρόγνωση του καιρού καλύπτεται από το 2007 και μετά από τον γεωπόνο και ερασιτέχνη μετεωρολόγο Πανάκογλου Βασίλειο που είναι και ο ιδρυτής του νέου site αλλά και από άλλους συνεργάτες μας κυρίως στη Θεσσαλία.
Για το θέμα της παρατήρησης του καιρού μέσω καμερών αλλά και την τοποθέτηση των μετεωρολογικών σταθμών θα θέλαμε την βοήθεια διαφόρων επιχειρήσεων, σχολείων, αγροτών και λοιπών πολιτών που ενδιαφέρονται για την μετεωρολογική πληροφόρηση.

Η ομάδα μας έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει ασύρματη IP κάμερα high definition (HD) στον χώρο σας σε κατάλληλο μέρος μετά από συνεννόηση τηλεφωνική μαζί σας αλλά και την προσκόμιση κάποιων φωτογραφιών για την ακριβή τοποθεσία και την θέα της κάμερας.
Για την τοποθέτηση τα βασικά που χρειάζονται είναι ηλεκτρικό ρεύμα κοντά στο σημείο που θα μπει η ασύρματη κάμερα όπως και modem/router σε απόσταση που να μην ξεπερνά τα 10 με 15 μέτρα.

Η ομάδα μας έχει τη δυνατότητα επίσης να τοποθετήσει έναν από τους 3 πιο ακριβής μετεωρολογικούς σταθμούς που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ο ιδιοκτήτης του site έχει κάνει ο ίδιος έρευνα εδώ και 15 χρόνια πάνω στο θέμα των μετεωρολογικών σταθμών και είναι ο αρμόδιος στο να μην πάνε τα χρήματά σας χαμένα. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση φωτογραφιών από τα πιθανά μέρη που μπορεί να μπει ο μετεωρολογικός σταθμός για να αξιολογηθούν από την ομάδα μας. Αν μάλιστα η περιοχή βρίσκεται κοντά στη Λάρισα που είναι η βάση μας θα έρθουμε οι ίδιοι να ελέγξουμε το μέρος και να πάρουμε την καλύτερη απόφαση.
Για την τοποθέτηση μετεωρολογικού σταθμού χρειάζεται σύνδεση internet και υπολογιστής/ laptop για να συνδεθεί με επαφή USB και να μεταφέρει τα δεδομένα στο διαδίκτυο. Η απόσταση του μετεωρολογικού σταθμού από τον υπολογιστή καλό είναι να μην υπερβαίνει τα 15 με 30 μέτρα. Θα προτιμηθούν ανοιχτοί χώροι κυρίως με πράσινο/ γρασίδι και μακριά από δέντρα. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό ο σταθμός μπορεί να μπει και σε γωνία ταράτσας.

Οι σταθμοί και οι κάμερες που τοποθετούμε ανεβαίνουν μέσω λογισμικού στην σελίδα μας weathergroup.gr . Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τεχνικός θα βοηθήσει στην επίλυση το γρηγορότερο δυνατό του προβλήματος είτε της κάμερας είτε του μετεωρολογικού σταθμού. Αν χρειάζεται κάποιο ανταλλακτικό θα γίνεται συνεννόηση για να αγοραστεί και να τοποθετηθεί το γρηγορότερο δυνατό.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων λόγω του COVID-19 η εγκατάσταση μετεωρολογικών σταθμών και καμερών θα γίνει το νέο έτος με την πρώτη ευκαιρία.

Αν σας ενδιαφέρει η χορηγία ή και η τοποθέτηση κάμερας ή μετεωρολογικού σταθμού μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας στο
e-mail: meteovas79@yahoo.gr

Με εκτίμηση για το weathergroup.gr
Βασίλειος Πανάκογλου
Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος
Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού site καιρού weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *