Πρόγνωση Ελλάδας και ξεχωριστά Θεσσαλίας και Λάρισας για 9-11/5/2026 +ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

Σάββατο 9 Μαΐου.

Προβλέπεται άστατος καιρός στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο και λίγα διάσπαρτα φαινόμενα και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά θα υπάρχουν και κάποια ανοίγματα του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στη Θεσσαλία την υπόλοιπη Μακεδονία την Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά της Πελοποννήσου και δεν αποκλείονται και εκεί λίγες μεμονωμένες μπόρες και σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας που έως αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ θα έχουν σταματήσει παντού.

Άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη και αργότερα στο Ιόνιο βόρειοι με την ίδια ένταση .

Θερμοκρασία από 8 έως 20 με 23 βαθμούς κελσίου στο βόρειο Ιόνιο  την Ήπειρο τη Μακεδονία και τη Θράκη έως 25 με 28 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ στη βόρεια Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς κελσίου και στα υπόλοιπα νησιωτικά από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται στα ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους ενώ το μεσημέρι δεν αποκλείονται και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στα πεδινά τμήματα ο καιρός αρχικά θα είναι καλός αλλά και εδώ το μεσημέρι και το απόγευμα οι θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες ή καταιγίδες με πολύ γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλoς καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται στην πόλη και τη γύρω πεδινή ζώνη να σημειωθεί πρόσκαιρη μεμονωμένη μπόρα ή καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι νότιοι ασθενείς και αργότερα ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 25 με 27 βαθμούς κελσίου ενώ στον νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου .

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Κυριακή 10 Μαΐου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν αποκλείονται κάποιες διάσπαρτες μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα ορείνα τμήματα καθώς αργότερα και σε κάποιες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και των ορεινών και ημιορεινών της Θεσσαλίας με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ .

Θερμοκρασία στο βόρειο Ιονιο και την Ήπειρο από 12 έως 24 με 25 βαθμούς κελσίου στην υπόλοιπη χώρα 27 με 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 σε 26 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 28 με 30 βαθμούς κελσίου ενώ στον νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου .

https://www.wxcharts.com/

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Δευτέρα 11 Μαΐου.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο σε τμήματα της  Μακεδονίας και της Θράκης θα υπάρχουν κάποιες τοπικές νεφώσεις που δεν αποκλείεται κατά περιόδους και τις πρωινές αλλά και τις μεσημεριανές ώρες να δώσουν σποραδικές μπόρες η λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από νωρίς το απόγευμα προς το βράδυ.

Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο και βόρειοι με την ίδια ένταση στο Ιόνιο ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα στα  ηπειρωτικά θα πνέει ένας δυτικός άνεμος 3 με 4 μποφόρ .

Θερμοκρασία στα βορειοδυτικά από 9 έως 26 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 28 με 31 βαθμούς κελσίου όπως και στη βόρεια Κρήτη ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 14 σε έως 26 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός και μόνο στην περιοχή του Ολύμπου και του Κισσάβου το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ στο εσωτερικό της πεδιάδας και ανατολικοί στα παραθαλάσσια 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 28 με 30 βαθμούς κελσίου ενώ στον νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου .

https://www.wxcharts.com/
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *