Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 27/1/2026. Τουλάχιστον 3 βαρομετρικά χαμηλά από τα δυτικά, υψηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις στα βουνά.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 27 Ιανουαρίου 2026.

29 & 30 Ιανουαρίου.

> 95% πιθανότητα για κακοκαιρία στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο και λιγότερο στις άλλες περιοχές με τα εντονότερα φαινόμενα σε Ιόνιο δυτική Ελλάδα Θράκη και ανατολικό Αιγαίο ενω στις 30 του μήνα σχετική βελτίωση του καιρού με τα φαινόμενα να παραμένουν εξασθενημένα στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου την Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο καθώς και στην νότια Κρήτη και πολύ λιγότερο στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις στα βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Μέγιστη θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια ως 12 βαθμούς κελσίου 12 με 17 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια  πεδινά και νησιωτικά τμήματα της χώρας ενώ στις 30 του μήνα άνοδο παντού στους 14 με 18 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο.

++++++++++++++++++++++++++++++++

 

31 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου.

50% πιθανότητα για κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα λιγότερα φαινόμενα γύρω από την Αττική τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη και τα περισσότερα στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου ενώ την 1η μέρα του νέου μήνα τοπικά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές που θα είναι έντονα στην νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στις 2 του μήνα θα παραμείνουν ασθενικά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Θερμοκρασίες στα δυτικά και βόρεια ως 10 βαθμούς κελσίου 12 με 18 στα υπόλοιπα τμήματα από βορρά προς νότο με μικρή πτώση στο ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίου τις 2 πρώτες μέρες του Φλεβάρη.

31% πιθανότητα για κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα εντονότερα φαινόμενα σε Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ την πρώτη μέρα του Φλεβάρη έντονα φαινόμενα σε ανατολική Θεσσαλία Σποράδες ανατολική Στερεά ανατολικό Αιγαίο Δωδεκάνησα νότια Κρήτη λιγότερα στην υπόλοιπη χώρα και σχεδόν καθόλου σε Ήπειρο και τα βορειότερα της Μακεδονίας ενώ στις 2 του μήνα βελτιωμένος καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τοπικά φαινόμενα Κυκλάδες Κρήτη Δωδεκάνησα ανατολικό Αιγαίο Εύβοια και Σποράδες. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία στην Θράκη έως 6 βαθμούς κελσίου εως 12 με 18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με μικρή περαιτέρω πτώση στα ηπειρωτικά στις 1 και 2 Φλεβάρη με μέγιστη στις 7 με 12 βαθμούς κελσίου έως 6 στη Θράκη και ως 15 στα υπόλοιπα δυτικά και νότια τμήματα.

19% πιθανότητα για κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και τα νησιά  του ανατολικού Αιγαίου και πολύ λίγα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα ενώ την πρώτη μέρα του νέου μήνα κακοκαιρία στα δυτικά νότια και ανατολικά τμήματα πολύ λιγότερα φαινόμενα στη Θεσσαλία Μακεδονία Θράκη και στις 2 του μήνα θα παραμείνει ο άστατος καιρός στο Ιόνιο τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο πολύ λίγα ως καθόλου φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις στα βουνά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία στα  βορειοδυτικά ως 11 βαθμούς κελσίου 12/17 στα υπόλοιπα τμήματα με πτώση στις 2 του μήνας στο βορειοανατολικό Αιγαίο και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη με μέγιστη κάτω από 10 βαθμούς κελσίου 10 με 15 στα υπόλοιπα τμήματα.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

3 έως 5 Φεβρουαρίου.

24% πιθανότητα για καλός καιρός σε όλη τη χώρα 3,4 και 5 Φεβρουαρίου και μόνο στο τέλος της περιόδου λίγες ασθενείς βροχές σε κεντρική και δυτική Μακεδονία Θεσσαλία Εύβοια κεντρική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο. Θερμοκρασία 12 με 16 βαθμούς κελσιου  από βορρά προς νότο με μικρή άνοδο στις 4 του μήνα και πτώση στα ανατολικά και βόρεια στις 5 του μήνα με μέγιστες 7 με 13 βαθμούς κελσίου.

24% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες μικρής έντασης και διάρκειας ενώ στις 4 και 5 του μήνα καιρός βελτιώνεται παντού. Θερμοκρασίες στα βόρεια έως 12 στα νότια έως 18 τα σημειώσει παντού άνοδος στους 14 με 20 βαθμούς κελσίου και τοπικά στην βόρεια Κρήτη και λίγο παραπάνω στις 4 και 5 του μήνα.

22% πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές σε ανατολική Θεσσαλία  Εύβοια Κυκλάδες και ανατολικής Στερεά στις 3 Φλεβάρη & βελτιωμένος καιρός παντού στις 4 και 5 Φλεβάρη. Θερμοκρασίες στα βορειοανατολικά έως 6 βαθμούς κελσίου έως 12 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 14 στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια με μικρή άνοδο προς το τέλος της περιόδους κυρίως στα δυτικά τμήματα.

21% πιθανότητα για καλό καιρός στις 3 και 4 Φεβρουαρίου τοπικά φαινόμενα στις 5 του μήνα στις περισσότερες περιοχές που θα είναι εντονότερα στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και την νότια Κρήτη και σχεδόν καθόλου σε Ήπειρο δυτικής Στερεά και βόρειο Ιόνιο. Μέγιστες θερμοκρασίες στα βορειοανατολικά  έως 8 βαθμούς κελσίου έως 13 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 16 στα παραθαλάσσια και ενισχυτικά με σημαντική άνοδο παντού στους 14 με 18 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο.

9% πιθανότητα για καλό καιρός σε όλη τη χώρα όλες τις ημέρες με λίγα φαινόμενα στο τέλος της περιόδου σε ανατολική Μακεδονία Θράκη Χαλκιδική ανατολική Θεσσαλίας Σποράδες εύβοια και ανατολικό Αιγαίο. Μέγιστες θερμοκρασίες στα βορειοανατολικά έως 12 βαθμούς κελσίου έως 13 με 16 στα υπόλοιπα τμήματα με μικρή άνοδο παντού τις επόμενης μέρες με μέγιστης 16 με 21 βαθμούς κελσίου  από βορρά προς νότο και μόνο στη Θράκη έως 12 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

6 έως 10 Φεβρουαρίου.

56% πιθανότητα για κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ στις 7 του μήνα θα περιοριστεί στο ανατολικό κομμάτι της χώρας και καλός καιρός στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και στις 8 του μήνα θα έρθει εκ νέου νέα κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη δυτική Ελλάδα περισσότερο και λιγότερο τα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθόλου τις Σποράδες τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στις 9 του μήνα βελτιωμένος καιρός στα ηπειρωτικά με λίγα φαινόμενα λίγο περισσότερα στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο και ακόμα περισσότερο στο ανατολικό Αιγαίο. Θερμοκρασίες στα βορειοδυτικά έως 10 βαθμούς κελσίου 12-17 στα υπόλοιπα τμήματα από βορρά προς νότο και τοπικά στην Πελοπόννησο και την Κρήτη και 20 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.

23% πιθανότητα για καλό καιρό στις 6 του μήνα τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότιοα στις 7 του μήνα που θα ναι λίγο περισσότερα σε όλα τα ηπειρωτικά στις 8 του μήνα και στη βόρεια Κρήτη πιθανώς έντονα ενώ στις 9 και 10 Φεβρουαρίου θα συνεχιστούν διάσπαρτα φαινόμενα στα ηπειρωτικά εκτός από Θράκη Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά στις 9 του μήνα και πρόσκαιρα και σε χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και τα ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Μέγιστη θερμοκρασία 14 με 19 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο στις 6 και 7 Φλεβάρη ενώ στις 8 μόλις 5 με 10 βαθμούς κελσίου στα κεντρικά ανατολικά και βόρεια 10 με 16 στα δυτικά και νότια ενός στις 9 του μήνα 0 έως 5 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό της ανατολικής και βόρειας χώρας 7 με 12 στα υπόλοιπα τμήματα  με μικρή άνοδο στις 10 του μήνα κυρίως στα δυτικά και νότια και παγετό το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

21% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στη δυτική και νότια χώρα ενός στις 7 του μήνα περισσότερα σε Κυκλάδες Κρήτη Δωδεκάνησα και στις 8 του μήνα διάσπαρτα στα ηπειρωτικά αλλά και το Αιγαίο και στις 9 του μήνα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο με τάση βελτίωσης. Θερμοκρασίες 10 με 15 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και βόρεια 16 με 18 στα δυτικά και νότια όλες τις ημέρες.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 29 και 30 του μήνα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση και μπορείτε να τη διαβάσετε πιο πάνω.

Για τις 31 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου αρχικά κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με έμφαση στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα οποία σιγά σιγά θα αρχίσουν να περιορίζονται στα νοτιότερα τμήματα και στις 2 του μήνα θα υπάρχουν και αρκετά μεγάλα ανοίγματα κυρίως στη βόρεια τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου και κάποια φαινόμενα θα συνεχίσουν στο ανατολικό Αιγαίο τη βόρεια Κρήτη Δωδεκάνησα και ενδεχομένως σε Εύβοια Σποράδες και ανατολική Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας και πιθανόν σε χαμηλά υψόμετρα της Θρακης και της δυτικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία στα βορειότερα τμήματα κοντά στους 7/10 βαθμούς κελσίου έως 15 στην υπόλοιπη χώρα.

Για τις 3 έως 5 Φεβρουαρίου φαίνεται ότι θα έχουμε αρχικά καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα στις 4 Φεβρουαρίου για κάποια φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ στις 5 του μήνα περισσότερα φαινόμενα στα δυτικά τα νησιά του Ιουνίου και ενδεχομένως στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και πολύ λιγότερο στα υπόλοιπα τμήματα όπου θα υπάρχουν αρκετά ανοίγματα του καιρού. Μέγιστες θερμοκρασίες σε άνοδο 14 με 20 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο.

Τέλος για την περίοδο 6 έως 10 Φεβρουαρίου προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στις 6 και 7 του μήνα με φαινόμενα σε όλη τη χώρα με έμφαση και πάλι στη δυτική Ελλάδα και στις 8 του μήνα θα υπάρχουν λιγότερα φαινόμενα γενικά στη χώρα αλλά και πάλι αξιόλογα θα είναι στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου και πολύ λιγότερο στην υπόλοιπη κεντρική βόρεια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο ενώ πολύ λίγα φαινόμενα από την Αττική της Κυκλάδες και νοτιότερα. Θερμοκρασία αρχικά στα βόρεια και δυτικά πέριξ των 10 βαθμών κελσίου έως 15 στα ανατολικά και νότια ενδεχομένως προς το τέλος της περιόδου να σημειώσει μικρή άνοδο παντού. Η πιθανότητα για ψυχρή εισβολή που να μπορεί να κατεβάσει πρόσκαιρα κάποιες χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας βρίσκεται μόλις στο 23% αυτή τη στιγμή.

 

ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *