Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.
Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, την Στερεά, την Ήπειρο και ενδεχομένως νησιά των Κυκλάδων και του ανατολικού Αιγαίου ενώ στα νησιά του Ιονίου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα παραμείνουν σε αυτές τις περιοχές κατά διαστήματα έως και αργά το απόγευμα οπου δεν αποκλείονται λίγες βροχές να σημειωθούν και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αργά τη νύχτα θα σημειωθούν και λίγες καταιγίδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στα νησιά του Ιονίου σε μεγάλο μέρος της Ηπείρου της Αιτωλοακαρνανίας ενδεχομένως στα παραθαλάσσια τμήματα των νομών Αχαΐας Μεσσηνίας Ηλείας και σε κάποια νησιά των Κυκλάδων και του ανατολικού Αιγαίου γύρω από την Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Άνδρο οπου θα σημειωθούν και πάνω από 20-40 χιλιοστά βροχής.
Άνεμοι από νότιες Διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά από το απόγευμα και μετά και 6 .
Θερμοκρασία από 0 εως 11-14°C στα περισσότερα τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας και 14-18°C στα δυτικά, κεντρικά, νότια και ανατολικά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας .
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κατά τόπους αξιόλογες στα ορεινά και ημιορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας ενώ θα σημειώνονται και λίγες χιονοπτώσεις σε πολύ μεγάλα υψόμετρα πάνω από τα 1400μ κατά μέσο όρο. Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές υπάρχει απλά πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές καθώς και στις Σποράδες άνευ σημασίας.
Λάρισα: Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής.
Άνεμοι νότιοι 3-4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και ενδεχομένως πρόσκαιρα το μεσημέρι και στις ορεινές περιοχές της περιφέρειας .
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας από 2 εως 11-13°C, ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 ως 14°C .

+++++++++++++++++++++++++++
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου.
Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με αξιόλογες βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στα νησιά του Ιονίου ενώ κατά τόπους θα σημειώνονται φαινόμενα και στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, της Κρήτης και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Τις θερμές ώρες της ημέρας η αστάθεια θα αυξηθεί και στις υπόλοιπες περιοχές και δεν αποκλείονται λίγες σποραδικές μπόρες κατά τόπους οι οποίες αργά το βράδυ θα σταματήσουν και τα φαινόμενα θα περιοριστούν και πάλι στα νησιά του Ιονίου τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου της Αιτωλοακαρνανίας της δυτικής Πελοποννήσου, της νότιας Κρήτης και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν κατά τόπους ομίχλες. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα σημειωθούν και πάνω από 25-45 χιλιοστά βροχής, κυρίως στα νησιά του Ιονίου ενώ λιγότερα αλλά αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε Δωδεκάνησα και σε τμήματα της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας.
Άνεμοι νότιοι 5-6 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα το μεσημέρι 2-4 μποφόρ και σε κάποιες ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας .
Θερμοκρασία από 0 εως 13-16°C στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας και του βόρειου Αιγαίου και έως 16-18°C στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας .
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και στα βόρεια του νομού Λάρισας ενώ στην Πίνδο θα εκδηλωθούν πιο έντονα φαινόμενα. Ανεπηρέαστες οι υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας και οι Σποράδες. Περιορισμένη ορατότητα, κυρίως τις βραδινές ώρες από ομίχλες .
Λάρισα: Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μικρά ανοίγματα του καιρού που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθεί κάποια σύντομη μπόρα με βελτίωση το βράδυ. Περιορισμένη ορατότητα αργά το βράδυ πιθανόν από ομίχλες γύρω από την πόλη.
Άνεμοι νότιοι 3-4 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια και μεταβλητοί ασθενείς στα υπόλοιπα τμήματα .
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας από 2 εως 13-15°C, ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 ως 15°C .

+++++++++++++++++++++++++++++++
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.
Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σταδιακά όσο πάμε προς το πρωί τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με ιδιαίτερη έμφαση κυρίως στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ αργά το βράδυ σταδιακά θα περιοριστούν κυρίως στο Αιγαίο και τις περιοχές γύρω από αυτό, ενώ στη δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και τα βόρεια τμήματα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά σε τμήματα των νησιών του Ιονίου, την δυτική νότια και ανατολική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν κατά τόπους 25-45 χιλιοστά βροχής. Λιγότερη αλλά αξιόλογη βροχή δεν αποκλείεται να σημειωθεί και σε κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά της Μαγνησίας, στα νότια της Θεσσαλίας και σε τμήματα της υπόλοιπης Πελοποννήσου ανατολικής Στερεάς και Νότιας Κρήτης. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες το βράδυ στα ηπειρωτικά .
Άνεμοι αρχικά νοτιοανατολικοί 5-6 μποφόρ και στα βόρεια του Ιονίου και 7 με σταδιακή στροφή στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς από το μεσημέρι και μετά 5-7 μποφόρ. .
Θερμοκρασία από 0 εως 12-15°C στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και του βορείου Αιγαίου, ενώ στη Θράκη θα σημειώσει σημαντική πτώση από το μεσημέρι και μετά ενώ στα υπόλοιπα δυτικά ανατολικά και νότια ηπειρωτικά πεδινά και νησιωτικά τμήματα θα φτάσει τους 15-18°C .
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις μικρά ανοίγματα του καιρού και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας στα πεδινά τμήματα που ενδεχομένως να είναι λίγο περισσότερα στα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και κυρίως Μαγνησίας στις Σποράδες και στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της περιοχής Φαρσάλων. Πιθανότητα για ομίχλες αργά το βράδυ στο εσωτερικό της πεδιάδας .
Λάρισα: Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι αρχικά νοτιοανατολικοί μεταβλητοί και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και 2 μποφόρ στο εσωτερικό της πεδιάδας.
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας από 5 εως 12-14°C, ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 ως 15°C .
