Πρόγνωση Ελλάδας και ξεχωριστά Θεσσαλίας και Λάρισας για 19-21/10/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Προβλέπονται νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου οι οποίες έως και το απόγευμα θα έχουν επεκταθεί σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα τις Κυκλάδες και την Κρήτη εκτός από το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας κεντρικής και ανατολικής της Θράκης των νησιών του ανατολικόυ Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Σποραδικές μπόρες και βροχές θα αρχίσουν να σημειώνονται στα βόρεια τμήματα του Ιονίου γύρω από την Κέρκυρα ενω όσο πάμε προς το πρωί λίγα φαινόμενα θα επεκταθούν και στον Ηπειρο τα ορεινά της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας  και μετά το μεσημέρι και σε λίγα ορεινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου ενώ στα δυτικά θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα του καιρού μετά το μεσημέρι. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα σε καμία περιοχή της χώρας.

Άνεμοι βορειοανατολικοί 7 μποφόρ στο Αιγαίο και νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στη θάλασσα Κυθήρων ανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το απόγευμα .

Θερμοκρασία από 0 έως 16/19 βαθμούς κελσίου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 4 έως 19/21 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τοπικά στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα και την ανατολική Στερεά 22 με 24 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα υπάρχουν και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και ενδεχομένως κάποιες ψιχάλες να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα γύρω από την Καλαμπάκα το Μουζάκι την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους από το μεσημέρι και μετά.

Άνεμοι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ τα πεδινά και βορειοανατολικοί 4 με 5 στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 7 έως 16 με 18 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 19 .

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός στη δυτική Μακεδονία τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά με ασθενείς βροχές κατα περιόδους κατά τη διάρκεια της νύχτας οι οποίες το πρωί θα αρχίσουν να εξασθενούν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα καλύτερος καιρός με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο τα ορεινά της Εύβοιας και τα νησιά του Ιονίου οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση προς το βράδυ και σε αυτές τις περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ λίγα σχεδόν άνευ σημασίας.

Άνεμοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και νοτιοανατολικοί στο Ιονιο 5 με 6 και στα νότια της Πελοποννήσου 7 με 8 μποφόρ μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία από 0 έως 17/19 βαθμούς κελσίου στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη από 4 έως 20/22 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 7 έως 23 με 26 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ όσο πάμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και γρήγορα θα σταματήσουν. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ λίγα και άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται νεφελώδης καιρός νωρίς το πρωί με ασθενείς βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν και μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν και μικρά ανοίγματα του καιρού.

Άνεμοι ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά το μεσημέρι και το απόγευμα και βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στις Σποράδες .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 10 έως 17 με 19 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 19 .

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές  νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά άνευ σημασίας.

Άνεμοι βόρειοι 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και  2 με 3 μποφόρ στο Ιόνιο με εξασθένηση μικρή στα βόρεια το βράδυ .

Θερμοκρασία από 0 έως 20/21 βαθμούς κελσίου στην Μακεδονία τη Θράκη και τα ημιορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Στερεάς και της Πελοποννήσου και 4 έως 21/24 βαθμούς κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιές και νησιωτικές περιοχές της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες  τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και πρόσκαιρα το μεσημέρι ανατολικοί 2 μποφόρ στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 5 έως 19 με 21 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 21 .

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *