Πρόγνωση Ελλάδας και ξεχωριστά Θεσσαλίας και Λάρισας για 16-18/10/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις αργά το βράδυ στην Μακεδονία.

 Άνεμοι στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 μποφόρ και 2 με 4 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας .

Θερμοκρασία από 8 έως 26 με 29 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου στα νησιωτικά τμήματα .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και το απόγευμα νοτιοανατολικοί  3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και τα παραθαλάσσια τμήματα. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 26 με 28 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου .

+++++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά Ελλάδα με ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους φαινόμενα που πιθανόν να επηρεάσουν για πολύ λίγο προς το βράδυ τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της νότιας Πελοποννήσου άνευ σημασίας.

Άνεμοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 και στα νότια πιθανώς για λίγο και 8 μποφόρ με εξασθένηση και μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές .

Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς κελσίου στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από 5 έως 19 με 22 βαθμούς κελσίου στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές ενώ στις Κυκλάδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις πρώτα στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες και σταδιακά από νωρίς το πρωί και στις υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές διάσπαρτες άνευ σημασίας με βελτίωση από το μεσημέρι και μετά.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις  με πιθανότητα ασθενούς βροχής και βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι βορειοανατολικοί ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και το εσωτερικό και βορειοανατολικοί 5 με 6 στις Σποράδες .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 18 με 20 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 20/22 βαθμούς κελσίου .

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην κεντρική και βόρεια χώρα ενώ αργά το βράδυ στα ανοιχτά του Ιονίου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο .

Θερμοκρασία στη Θράκη από 2 έως 18 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 με 23 και τοπικά στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 24/26 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και ανοίγματα του καιρού κυρίως στην πεδιάδα και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται καλος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Άνεμοι βορειοανατολικοί 5 μποφόρ στις Σποράδες και ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις πεδινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 έως 20 με 22 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου .

https://www.wxcharts.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας και ξεχωριστά Θεσσαλίας και Λάρισας για 16-18/10/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ.

  1. Pingback: Βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και ξηρός ψυχρός αντικυκλώνας στα βορειοανατολικά της Ευρώπης. Πορεία του καιρού έως το τέλος του μήνα στη χ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *