Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 14/10/2024.Από την ξηρασία σε αξιόλογες βροχοπτώσεις που δεν αποκλείεται να είναι και έντονες αλλά όχι σε όλη τη χώρα.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 14 Οκτωβρίου 2024.

 

17 και 18 Οκτωβρίου.

58% πιθανότητα για λίγες τοπικές ασθενείς βροχές και αν αυτές σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία την Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά. Θερμοκρασία έως 21 με 24 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και ως 25 στα δυτικά.

21% πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στην ανατολική Θεσσαλία στις 17 του μήνα ενώ έντονη κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα στις 18 ενώ λιγότερο φαινόμενα θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα εκτός από την Εύβοια και την ανατολική Στερεά τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία 21 με 24 βαθμούς κελσίου και 25 με 26 στα δυτικά και τις 2 ημέρες.

21% πιθανότητα για  καλοκαιρία στις 17 του μήνα και αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και την Ηπειρο και λίγα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο στις 18 του μήνα. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή πτώση στις 18 Οκτωβρίου.

+++++++++++++++++++++++++

19 με 21 Οκτωβρίου.

40% πιθανότητα για κακοκαιρία στο Ιονιο και τα ηπειρωτικά με βροχές και καταιγίδες που στα δυτικά και τα νησιά του Ιονιου θα ναι αρκετά έως πολύ έντονα ενώ λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και καθόλου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στις 19 του μήνα, στις 20 Οκτωβρίου κακοκαιρία θα παραμείνει στο Ιόνιο τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο ενώ στην Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πολύ λίγα φαινόμενα ενώ στις 21 Οκτωβρίου μεμονωμένες μπόρες στα ηπειρωτικά από την Θεσσαλονίκη έως και της Σπάρτη και στο εσωτερικό της Κρήτης ενώ ανεπηρέαστες οι υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια έως 18 βαθμού και εως 22 στα νότια και θα παραμείνει η θερμοκρασία γενικά σε αυτά τα επίπεδα μεταξύ 18 και 22 βαθμών κελσίου στα ηπειρωτικά.

33% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες ώρες στις 19 του μήνα γύρω από την Κέρκυρα και τα ορεινά της Κρήτης και καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία στα ανατολικά έως 18 με 22 βαθμούς κελσίου έως 22/24 βαθμούς κατά μέσο όρο στα δυτικά.

27% πιθανότητα για κακοκαιρία στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με τα φαινόμενα πολύ έντονα μόνο στα δυτικά ενώ ανεπηρέαστες οι Κυκλάδες η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στις 19 του μήνα ενώ στη 20 θα παραμείνουν διάσπαρτα φαινόμενα στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο ενω στις 21 Οκτωβρίου μόνο στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τις Σποράδες στην Εύβοια την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας στις 19 του μήνα. Θερμοκρασία έως 12 με 17 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο ενώ  στην δυτική χώρα και από τις Στερεά και κάτω θα φτάνει τους 18 με 23.

+++++++++++++++++++++++++++++++

22 με 24 Οκτωβρίου.

32% πιθανότητα για τοπικές μπόρες μόνο στις 24 του μήνα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός από την κεντρική ανατολική Μακεδονία και Θράκη την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 20 με 24 βαθμούς κελσίου κατά τόπους όλες τις ημέρες.

30% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλονίκη ως και της Σπάρτη μικρής έντασης και διάρκειας στις 22 του μήνα στις 23 στα επικεντρωθούν κυρίως στη Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη μικρής έντασης και διάρκειας ενώ θα ενταθούν στα ανατολικά προσήνεμα τμήματα από το Πήλιο έως και τη βόρεια Κρήτη στις 24 του μήνα. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας θα φτάνει τους 10 με 15 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα δυτικά και νότια στους 16 με 20 με άνοδο παντού στις 23 και 24  του μήνα έως τους 20 με 24.

 25% πιθανότητα για καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια κατά περιόδους. Θερμοκρασία αρχικά στα ανατολικά έως 23 με 24 θα ανέβει παντού τις επόμενες μέρες στους 22 με 25 βαθμούς κελσίου.

13% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην κεντρική και νότια χώρα εκτός από την Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο τη Μακεδονία και τη Θράκη στις 22 του μήνα, μειωμένα φαινόμενα στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα την Εύβοια και την ανατολική Στερεά στις 23 του μήνα και βελτιωμένος καιρός στις 24 με αλλαγή του καιρού το βράδυ στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη με τοπικά φαινόμενα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 17 με 21 βαθμούς κελσίου με μικρή άνοδο στους 20 με 23.

+++++++++++++++++++++++++++++++

25 με 29 Οκτωβρίου.

26% πιθανότητα για κακοκαιρία στην Πελοπόννησο την Κρήτη και τις Κυκλάδες ενώ λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα στις 25 του μήνα ενω στις 26 θα υπάρχουν απομεινάρια στην Εύβοια τις Σποράδες και περισσότερο στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι ακόμα πιο  εξασθενημένα στις 27 και 28 του μήνα ενώ αργά το βράδυ της 28ης προς τις 29 θα υπάρξει νέα αλλαγή του καιρού πρώτα από τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα. Τοπικές χιονοπτώσεις στο τέλος της περιόδου στα βουνά της  δυτικής χώρας. Μέγιστη θερμοκρασία 17 με 22 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο όλες τις ημέρες.

24% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στη δυτική και κεντρική Ελλάδα και τη Μακεδονία στις 25 του μήνα θα παραμείνουν τα αξιόλογα φαινόμενα μόνο στο Ιόνιο και τα δυτικά στις 26 και 27 του μήνα ενώ πολύ λίγα στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές ενώ θα σημειωθεί έντονη κακοκαιρία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στις 28 και 29 του μήνα ενώ δεν θα έχουν προλάβει να επηρεαστούν οι Κυκλάδες η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μόνο. Πιθανές τοπικές πλημμύρες στα ηπειρωτικά. Θερμοκρασία 19 με 23 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά  ναι περαιτέρω μικρή πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα μετά τις 27 του μήνα.

20% πιθανότητα για καλό καιρό στις 25 26 και 27 του μήνα και αξιόλογη κακοκαιρία στο Ιόνιο όλη τη δυτική χώρα και κατά τόπους στη Μακεδονία και τη Θράκη  στις 28 και 29 του μήνα ενώ διάσπαρτα φαινόμενα θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ πολύ λίγα ως καθόλου στην ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες στην Εύβοια την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασίες 20 με 25 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες μετά σε μικρής πτώσης της 28 και 29 του μήνα στα βορειοδυτικά όπου θα σημειωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις.

18% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη στις 25 Οκτωβρίου, καλό καιρό σε όλη τη χώρα στις 26 του μήνα, στις 27 τοπικά φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία την ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά, λίγο περισσότερα φαινόμενα σε όλα τα ηπειρωτικά στις 28 του μήνα άνευ σημασίας και καινούργια αλλαγή του καιρού στα νησιά του Ιονίου προς τις 29 του μήνα. Θερμοκρασίες μέγιστης 20 με 23 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο μετά σε μικρής πτώσης στις 27 και μεγαλύτερες στις 28 που η μέγιστη στα ανατολικά και βόρεια δεν τα ξεπερνά τους 15 βαθμούς έως 20 με 22 στα δυτικά και τα νότια ηπειρωτικά.

7% πιθανότητα για κακοκαιρία στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη ενώ πολύ λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και στην Πελοπόννησο και τα ανατολικά πως είναι μα τμήματα στις 25 και 26 του μήνα με δελτίου στις 27 και 28 παντού. Θερμοκρασία από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο όλες τις ημέρες.

5% πιθανότητα για κακοκαιρία στην Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά το υπόλοιπο Ιόνιο και τη δυτική Μακεδονία στις 25 του μήνα λιγότερα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα στις 26 του μήνα και αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στις 27 του μήνα ενώ στις 28 ισχυρή κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά και κατά τόπους στη δυτική Θεσσαλία τη δυτική Μακεδονία και την κεντρική Στερεά με τάση μετακίνησης και προς την κεντρική Μακεδονία. Θερμοκρασία αρχικά υψηλής ανατολικά και νότια έως 28 με 30 βαθμούς κελσίου έως 25 δυτικά και βόρεια θα σημειώνει καθημερινως πτώση 1 με 2 βαθμούς ενώ μετά τις 27 του μήνα θα σημειώσει σημαντική πτώση παντού και θα κυμαίνεται από 19 έως 24 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 17 και 18 Οκτωβρίου λίγα τοπικά φαινόμενα γύρω από τη Θεσσαλία και ενδεχομένως έναρξης στο τέλος της περιόδου κακοκαιρίας από το βόρειο Ιόνιο με τη θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 21 με 25 βαθμούς κελσίου από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

Για τις 19 έως 21 Οκτωβρίου υπάρχουν πια πιθανότητες κοντά στο 70% για σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και πολύ λιγότερο στις άλλες περιοχές της χώρας με τάση πτώσης της θερμοκρασίας και να σημειωθούν και οι πρώτες χιονοπτώσεις σε βουνά της βόρειας Ελλάδας. Θερμοκρασίες αρχικά 18 έως 23 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές με πτώση προς το τέλος της περιόδου στη βόρεια και ανατολική χώρα. Κρατάμε στην άκρη του  μυαλού μας και το 30% που δε δίνει σημαντική αλλαγή στον καιρό της χώρας μας αλλά ευτυχώς δεν είναι αυτή η επικρατούσα πιθανότητα αυτή τη στιγμή.

Για τις 22 έως 24 Οκτωβρίου θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι θερμοκρασίες θα βρίσκονται ανάμεσα από τους 17 και 23 βαθμούς κελσίου δηλαδή σε κανονικές για την εποχή τιμές ενώ τα φαινόμενα θα  είναι λίγα και διάσπαρτα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η πιθανότητα σημαντικής αλλαγής του καιρού είναι μηδαμινή.

Τέλος για την περίοδο 25 έως 29 Οκτωβρίου υπάρχουν πολλά σενάρια ανοιχτά με το πιο επικρατών να είναι διάσπαρτα φαινόμενα αρχικά στη δυτική και βόρεια χώρα ενός στη συνέχεια με την επικράτηση του βοριά στα ανατολικά προσηνεμα από τις Σποράδες στην Εύβοια την ανατολική Στερεά και κυρίως στην Κρήτη ενώ φαίνεται ότι μετά τις 27 με 28 του μήνα να υπάρχει νεα αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Υπαρκτή πιθανότητα και πάλι να υπάρξουν κάποιες χιονοπτώσεις σε βουνά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως προς το τέλος της περιόδου. Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα 17 με 22 βαθμούς κελσίου για τα δυτικά κεντρικά και βόρεια ίσως λίγο υψηλότερη στα νότια τμήματα μετά σε περαιτέρω μικρή πτώση προς το τέλος.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *