Πρόγνωση Ελλάδας και ξεχωριστά Θεσσαλίας και Λάρισας για 10-12/10/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται άστατος καιρός στα νησιά του Ιονίου την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά με λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες όπου ο καιρός στα βελτιωθεί σημαντικά. Στην υπόλοιπη χώρα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους ενώ νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται ο σχηματισμός ομίχλης στο εσωτερικό της  ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Λίγες βροχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν άνευ σημασίας και σε κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις μεσημεριανές ώρες.

Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 5 με εξασθένηση .

Θερμοκρασία από 11 έως 26 με 28 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο τα Δωδεκάνησα και τη βόρεια Κρήτη 30 με 32 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιες νεφώσεις κατά περιόδους στις ορεινές περιοχές και δεν αποκλείεται στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έως το μεσημέρι να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά νότιοι 2 μποφόρ το μεσημέρι και το απόγευμα .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 28 με 30 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου .

++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και τα νησιά του βόρειου Ιονίου και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ. Αργά το βράδυ δεν αποκλείονται λίγες σποραδικές μπόρες ή σύντομες καταιγίδες να επηρεάσουν και κάποια τμήματα της Μακεδονίας στα βόρεια σύνορα μας.

Άνεμοι νότιοι ασθενείς και στο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ .

Θερμοκρασία από 13 έως 27 με 29 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τοπικά στην ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη 31 με 34 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα ανοίγματα του καιρού αλλά θα υπάρχουν  και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους που δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας στα βουνά του νομών Τρικάλων και Καρδίτσας κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας από 14 εως 27 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στο νομό Λάρισας και τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 28/30 βαθμούς κελσίου .

+++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές ή μπόρες φαινόμενα που νωρις το πρωί θα επηρεάσουν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σταδιακά προς το μεσημέρι της Σποράδες  τμήματα της Εύβοιας που βλέπουν προς το Αιγαίο καθώς και τη βόρεια Κρήτη. Τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα είναι ασθενή και σύντομα ενώ ενδεχομένως να είναι για λίγες ώρες αξιόλογα σε τμήματα γύρω από την Σαμοθράκη και τη Λήμνο.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση με εξασθένηση μικρή προς το βράδυ .

Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς κελσίου στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα και πρόσκαιρα στην Κρήτη και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο 30 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις προς το μεσημέρι στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια του νομού Μαγνησίας όπου δεν αποκλείονται κάποιες ασθενείς βροχές με βελτίωση αργά το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι σταδιακά βορειοδυτικοί που θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 3 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια και τα παραθαλάσσια τμήματα κυρίως με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά το νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 26 με 27 βαθμούς και στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

https://www.ventusky.com/

 

https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *