Πρόγνωση Ελλάδας και ξεχωριστά Θεσσαλίας και Λάρισας για 7-9/10/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και μόνο στη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες και θα σημειώνονται λίγες μεμονωμένες βροχές ή και πρόσκαιρες καταιγίδες οι οποίες σταδιακά προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν  και σε αυτές τις περιοχές. Τα φαινόμενα γενικά θα είναι μεμονωμένα και άνευ σημασίας.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη με σημαντική εξασθένηση στο Αιγαίο από το απόγευμα .

Θερμοκρασία από 6 έως 24 με 27 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιά και πρόσκαιρα στη Ρόδο και την ανατολική Στερεά 28 με 29 βαθμούς .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στις Σποράδες και τα ορεινά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις στα γύρω βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 μποφόρ και βορειοδυτικοί 4 με 5 στα θαλάσσια με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου και Βελεστίνου από 10 έως 25 με 27 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 25 .

++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 8 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 4 μποφόρ στα ανατολικά και από νότιες διευθύνσεις ασθενείς στο Ιονιο και το Θερμαϊκό 2 με 4 μποφόρ .

Θερμοκρασία από 6 έως 28 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου στα νησιωτικά τμήματα .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας από 11 έως 25 με 27 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 25 .

++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα  αλλά γρήγορα από τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που από το μεσημέρι θα επηρεάσουν για πολύ λίγο κάποια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και των υπόλοιπων νησιών του Ιονίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά μόνο γύρω από την Κέρκυρα.

Άνεμοι νότιοι με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 7 μποφόρ στα πελάγη .

Θερμοκρασία από 9 έως 24 με 27 βαθμούς κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας από 14 έως 26 στα νησιωτικά τμήματα ενώ πρόσκαιρα στον Έβρο την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας αργά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και γρήγορα νότιοι 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα ορείνα και τα θαλάσσια τμήματα.

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας από 11 έως 26 με 28 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 26/28 .

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *