Σύντομο πέρασμα βροχών και καταιγίδων το επόμενο 24ωρο. Αναλυτικός χάρτης και πρόγνωση Ελλάδας-Αττικής-Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Βροχές και καταιγίδες ξεκίνησαν εδώ και κάποιες ώρες να επηρεάζουν τμήματα του Ιονίου και της Ηπείρου και τοπικά για της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν σε αυτές τις περιοχές τις επόμενες ώρες και όσο πάμε προς το μεσημέρι θα επηρεάσουν τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας ενδεχομένως τμημάτων της Θράκης ενώ θα παραμείνουν και κάποιος τοπικές καταιγίδες γύρω από το νομό Ευρυτανίας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Οι καταιγίδες ενδεχομένως εκεί που θα δημιουργηθούν στη δυτική Ελλάδα αλλά και στα τμήματα της Μακεδονίας να είναι ισχυρές για λίγες ώρες ενώ και για τις επόμενες 6 ώρες τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Για το νομό Θεσσαλονίκης θα υπάρξουν τοπικές μπόρες τις πρωινές ώρες ενώ περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι για λίγες ώρες με γρήγορη βελτίωση. Μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Για το νομό αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα εκτός ίσως από κάποια λίγα φαινόμενα της θερμές ώρες της ημέρας στα βουνά.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας και Σποράδων ένα πέρασμα βροχών ή και σύντομης καταιγίδας το πρωί έως το μεσημέρι κυρίως στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ προς το μεσημέρι δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και ο νομός Μαγνησίας και Σποράδων μεμονωμένες βροχές με γρήγορη βελτίωση. Λίγα φαινόμενα στα βουνά δεν αποκλείεται να επιμείνουν ως αργά το βράδυ κυρίως στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας με βελτίωση στη συνέχεια και εκεί. Γενικως στα φαινόμενα θα είναι έντονα και αξιόλογα μόνο στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Τρικάλων και Καρδίτσας ενώ στις άλλες περιοχές θα είναι λιγοστά και διάσπαρτα.

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *