Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 3/10/2024.Μία διαταραχή εν’οψει ενω στη συνέχεια το πάνω χέρι θα πάρουν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι λίγες βροχές.

Τάση των επόμενων 2 εβδομάδων σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 2 Οκτωβρίου 2024.

5 και 6 Οκτωβρίου.

80% πιθανότητα για κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στη Μακεδονία ενώ λιγο θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτική χώρας εκτός από τον Έβρο την Αττική την Εύβοια τα νησιά όλου του Αιγαίου και τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου στις 5 Οκτωβρίου ενώ στις 6 Οκτωβρίου λίγα φαινόμενα στην δυτική και βόρεια χώρα που κατά τόπους πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην αρχή της ημέρας να είναι η ισχυρά με βελτίωση ενώ βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας. Θερμοκρασία στα δυτικά έως 24 με 25 βαθμούς έως 30 στα ανατολικά με πτώση μικρή στη δυτική και βόρεια χώρα στις 6 Οκτωβρίου.

20% πιθανότητα για σύντομη κακοκαιρία στην δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στη Μακεδονία ενώ στα υπόλοιπα τμήματα πολύ λίγα έως καθόλου φαινόμενα στις 5 του μήνα ενώ στις 6 κυρίως στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με γρήγορη βελτίωση. Θερμοκρασία έως 25 βαθμού στα δυτικά έως 30 στα ανατολικά και τις δύο ημέρες.

+++++++++++++++++++++++++++++

7 έως 9 Οκτωβρίου.

46% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέτριας έντασης και λίγα φαινόμενα στη Θράκη στις 7 του μήνα και βελτιωμένος καιρός το επόμενο διήμερο σε όλη τη χώρα με σταδιακή αλλαγή αργά το βράδυ της 9 Οκτωβρίου στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με τοπικές μπόρες. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο ανατολικά 28 με 30 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά με περαιτέρω μικρή άνοδο στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο στις 9 Οκτωβρίου.

33% πιθανότητα για ισχυρή κακοκαιρία στη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα στις 7 του μήνα και βελτιωμένος καιρός το επόμενο διήμερο με λίγα φαινόμενα το βράδυ της 9 Οκτωβρίου στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά σε σταδιακή ανόδο από τους 28 στους 31 βαθμούς έως 25 με 27 στα δυτικά και βόρεια.

21% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο στις 7 του μήνα με βελτίωση ενώ βελτιωμένος ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα όλες τις ημέρες. Θερμοκρασία 28 με 32 βαθμούς στα ανατολικά λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

+++++++++++++++++++++++++++++++

10 έως 12 Οκτωβρίου.

62% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και πολύ λίγα φαινόμενα στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα στις 10 του μηνός και βελτιωμένος καιρός στο επόμενο διήμερο παντού. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάνει στα ανατολικά τους 27 με 30 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη 2 με 4 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και τη βόρεια.

38% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στο Ιόνιο την Ήπειρο την δυτική Στερεά Ελλάδα και κατά τόπους σε κάποια τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Μακεδονίας στις 10 του μήνα, τοπικά φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες στις 11 και βελτιωμένους καιρός παντού στις 12 Οκτωβρίου εκτός από τα Δωδεκάνησα που θα υπάρχουν τοπικές καταιγίδες. Θερμοκρασία στα ανατολικά 28 με 31 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά.

++++++++++++++++++++++++++++

13 έως 18 Οκτωβρίου.

28% πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές ενδεχομένως στις 15,16 και 17 του μήνα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά από τη Μακεδονία έως και την ανατολική Πελοπόννησο άνευ σημασίας. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 27 με 30 & κατά τόπου στην ανατολική Στερεά αρχικά και 33 βαθμούς κελσιου θα σημειώνει κάθε μέρα μικρή πτώση για να φτάσει στις 17 του μήνα γενικά στα ηπειρωτικά 24 με 27 βαθμούς κελσίου.

26% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στο βόρειο Ιονιο την Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία στις 15 και 16 του μήνα ενω στις 17 θα επεκταθούν κάποια λίγα φαινόμενα και στη δυτική Στερεά ενώ καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 26 με 31 και τοπικά στα ανατολικά από την Στερεά και νοτιότερα 33 με 35 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.

22% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στην Εύβοια τις Σποράδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις 14 του μήνα λίγα τοπικά φαινόμενα στην Κρήτη στις 15 λίγα, τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα στις 16 του μήνα και καλός γενικά καιρός στις περισσότερες περιοχές στις 17 και 18. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 22 με 25 βαθμούς κελσίου και στα ανατολικά στους 27 με 29 και πτώση στους 24 με 27 στις 17 & 18 του μήνα.

17% πιθανότητα για κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και τοπικά στην κεντρική και νότια Πελοπόννησος στις 15 του μήνα, τοπικά φαινόμενα στη δυτική Κρήτη τη δυτική Ελλάδα και την Μακεδονία – Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο στις 16 του μήνα, εκ νέου φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου στις 17 ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται και στην Θράκη. Μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 28 με 32 βαθμούς κελσίου με πτώση στη δυτική Ελλάδας στις 15 16 και 17 του μήνα με μέγιστες έως 24 με 27 βαθμούς ενώ από την κεντρική Μακεδονία και τα υπόλοιπα ανατολικά  28 με 32.

7% πιθανότητα για σημαντική κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με τα εντονότερα φαινόμενα στη Θεσσαλία την Εύβοια τις Σποράδες στην ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική στις 14 του μήνα συνέχιση της έντονης κακοκαιρίας από το ύψος της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και νοτιότερα στις 15 του μήνα με τα εντονότερα φαινόμενα στην ανατολική Πελοπόννησο την εύβοια την ανατολική Στερεά και τις δυτικές Κυκλάδες ,συνέχιση της κακοκαιρίας από την Στερεά και νοτιότερα στις 16 του μήνα με πολύ έντονα φαινόμενα στην νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη και παραμονή των έντονων φαινομένων στην ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο την Εύβοια τις Κυκλάδες και λιγότερο στην Κρήτη στις 17 και 18 του μήνα. Σχεδόν καθόλου δεν θα επηρεαστεί η Θράκη και το βόρειο ανατολικό Αιγαίο και βόρειο Ιόνιο από τις 15 του μήνα και μετά. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα 17 με 21 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά έως 24 στα δυτικά με μικρή άνοδο στη δυτική και βόρεια Ελλάδα από τις 16 του μήνα και μετά έως 25 με 26 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις  5 και 6 Οκτωβρίου θα υπάρξει κακοκαιρία στην δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στην Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και ενδεχομένως κάποια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και του ανατολικού Αιγαίου στις 5 του μήνα ενω στη συνέχεια τα φαινόμενα θα μεταφερθούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και ενδεχομένως στη Θράκη ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται και στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και τη Μακεδονία. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα 24 με 25 βαθμούς στα δυτικά έως 30 βαθμούς στα ανατολικά με μικρή πτώση στις 6 του μήνα.

Για τις 7 έως 9 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν κάποια φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη αρχικά για να βελτιωθεί στη συνέχεια ο καιρός παντού. Θερμοκρασίες σε πάνω από τα κανονικά επίπεδα 28 με 31 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με πιθανότητα να ανέβει κι άλλο στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησος στις 9 Οκτωβρίου χαμηλότερη ελαφρώς τα δυτικά και βόρεια.

Για τις 10 έως 12 Οκτωβρίου θα υπάρξουν εκ νέου κάποια φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα  μικρής έως μέτριας έντασης με βελτίωση στις 11 και περισσότερο στις 12 του μήνα και σε αυτές τις περιοχές. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή στα ανατολικά 28 με 32 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στη δυτική Ελλάδα.

Για τις 13 έως 17 Οκτωβρίου η πιθανότητα σημαντικής αλλαγής του καιρού είναι μόλις 7%. Το πιο πιθανό σενάριο είναι κάποιες μικροδιαταραχές να δίνουν κάποιες από τις ημέρες λίγα φαινόμενα κυρίως προς τις 16 και 17 του μήνα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με μικρή πιθανότητα για κάποια ασθενη φαινόμενα και στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασία αρχικά πολύ υψηλή έως 32 βαθμούς στα ανατολικά και από τις Στερεά και  νοτιότερα πιθανώς και πιο ψηλά με σταδιακή πτώση τις επόμενες ημέρες με  επικράτηση του βοριά στους 22 με 26 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *