Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 22-24/9/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του Ιονίου την Εύβοια και τις Σποράδες άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στο εσωτερικό της Κρήτης αλλά σταδιακά όσο πάμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν παντού και μόνο μικρή αστάθεια στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου και των νησιών του Ιονίου δεν αποκλείεται να δώσει λίγες τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση παντού έως το βράδυ.

Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 7 μποφόρ με εξασθένηση μικρή το απόγευμα στα βόρεια και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 10 έως 28 και τοπικά στη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και τη Ρόδο 29 με 30 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με μεγάλα ανοίγματα του καιρού αλλά και τοπικές νεφώσεις το πρωί στις Σποράδες και το Πήλιο και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της υπόλοιπης περιφέρειας και δεν αποκλείονται μεμονωμένες βροχές με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά έως το μεσημέρι βορειοανατολικοί στις Σποράδες 4 μποφόρ με εξασθένηση .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 με 26 βαθμούς κελσίου στα πεδινά των  νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 24/26 βαθμούς κελσίου .

https://www.wxcharts.com/

+++++++++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται γενικά βελτιωμένους καιρός στη χώρα με τοπικές νεφώσεις μόνο στα νησιά του Ιονίου που δεν αποκλείονται λίγες  μεμονωμένες βροχές νωρίς το πρωί ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα μικρή αστάθεια στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Ηπείρου της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της δυτικής κεντρικής Πελοποννήσου καθώς και των νησιών του Ιονίου δεν αποκλείεται να δώσει λίγες τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα παντού εκτός από τα νησιά του Ιονίου όπου αργά το βράδυ γύρω από την Κέρκυρα τα φαινόμενα ενδεχομένως να ενταθούν.

Άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 και νότιοι 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 με 29 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα που δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και αργά το βράδυ νοτιοανατολικοί στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια 4 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 με 27 βαθμούς κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 24/26 βαθμούς κελσίου .

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Σταδιακά πριν από το μεσημέρι κάποια φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία τη δυτική και κεντρική Στερεά το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και το μεσημέρι και σε κάποιες περιοχές της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και των ορεινών της κεντρικής Μακεδονίας ενώ όσο πάμε προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές εκτός από περιοχές  παραθαλάσσιες της Ηπείρου και γύρω από την Κέρκυρα όπου κάποια φαινόμενα θα συνεχιστούν. Περιορισμένη ορατότητα και έντονες ομίχλες το βράδυ στη δυτική και ορεινή χώρα.

Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο και μεταβλητοί ασθενείς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 με 29 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα και τοπικά στη Θράκη την ανατολική Στερεά τη Ρόδο την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 30 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι το απόγευμα αλλά και τις πρώτες βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας με μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και κάποια χαμηλά υψόμετρα γύρω από το Μουζάκι την Καλαμπάκα και την Ελασσόνα με βελτίωση προς το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές  νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό και νοτιοανατολικοί στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια 4 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 με 29 βαθμούς κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 25/27 βαθμούς κελσίου .

https://www.wxcharts.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *