Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 18/9/2024. Φθινοπωρινός καιρός με νοτιάδες σχετικά υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τοπικά φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 18 Σεπτεμβρίου 2024.

21 και 22 Σεπτεμβρίου.

> 95% πιθανότητα  για λίγα τοπικά φαινόμενα στα  ηπειρωτικά τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη στις 21 του μήνα ενώ στις 22 πολύ λίγα φαινόμενα στη δυτική Κρήτη την δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και κάποια ορεινά τμήματα της  ηπειρωτικής χώρας. Μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά 23 με 26 βαθμούς κελσίου πιθανόν στα δυτικά και 27.

++++++++++++++++++++

23 έως 25 Σεπτεμβρίου.

44% πιθανότητα για πολύ λίγα ασθενή φαινόμενα στις 23 και 24 του μήνα, σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο τις Κυκλάδες τα νησιά του Ιονίου ενώ αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα  ηπειρωτικά και την Κρήτης εκτός από τη Θράκη τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τις Σποράδες στην Εύβοια την Βοιωτία και τα Δωδεκάνησα στις 25 Σεπτεμβρίου. Θερμοκρασίες έως 27 με 28 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με σημαντική πτώση στις περιοχές φαινομένων στις 25 του μήνα ενω στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν 25 έως 28 βαθμοί κελσίου.

42% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στις 23 του μήνα ,τοπικά φαινόμενα αργά το βράδυ στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο στις 24 και έντονη αλλαγή του καιρού μόνο στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και πολύ λιγότερο στα κεντρικά της Στερεάς και την Πελοπόννησο στις 25 Σεπτεμβρίου. Μέγιστη θερμοκρασία 24 με 26 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά 24 και 25 του μήνα στα ανατολικά και 28 με 30.

16% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στα  ηπειρωτικά τη δυτική Ελλάδα και  δυτική και κεντρική Κρήτη στις 23 και 24 του μήνα άνευ σημασίας με σημαντική αλλαγή στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο με κατά τόπους έντονα φαινόμενα ενώ αξιόλογα θα σημειωθούν και σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου με τάση περαιτέρω ανατολικής  επέκτασης στις 25 Σεπτεμβρίου. Μέγιστες θερμοκρασίες 26 με 29 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τοπικά στη Στερεά και 30 με 32.

+++++++++++++++++++++++++

 26 έως 28 Σεπτεμβρίου.

44% πιθανότητα  για τοπικά φαινόμενα κατά τοπους αξιόλογα στις Σποράδες στην Εύβοια την ανατολική Στερεά τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη και πολύ λιγότερα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στις 26, πολύ λίγα στη βόρεια Κρήτη στις 27 του μήνα και βελτιωμένος καιρός παντού στις 28. Θερμοκρασία 25 με 29 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο ενώ τοπικά στη Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη 30 με 33.

35% πιθανότητα για αξιόλογα φαινόμενα στα  ηπειρωτικά το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τα νησιά του Ιονίου ενώ πολύ λίγα φαινόμενα στην ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στις 26 του μήνα και βελτιωμένος καιρός παντού στις 27 και 28. Θερμοκρασίες 23 με 26 βαθμούς κελσίου στα περισσότερα ηπειρωτικά και τοπικά στα ανατολικά 27 με 30 και στη στερεά και νοτιότερα και 31 με 33.

21% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα.  θερμοκρασίες έως 27 με 30 βαθμούς κελσίου στα δυτικά 30 με 33 στα ανατολικά ενώ από την Στερεά και νοτιότερα τοπικά και λίγο παραπάνω.

+++++++++++++++++++++++++++++

29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου.

40% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και την Μακεδονία στις 29 του μήνα,  ενώ στις 30 στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, βελτιωμένος καιρός στις 1 Οκτωβρίου ενώ στις 2 προς 3 του μήνα τοπικά φαινόμενα στην Ηπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη και κατά τόπους στο βόρειο Ιόνιο. Θερμοκρασία σε καλοκαιρινά επίπεδα 31 με 34 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά στις 29 του μήνα με πτώση στη συνέχεια στους 25 με 28  και από την Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα και 29 με 32.

33% πιθανότητα για καλό καιρό στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου με αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά στις 2 του μήνα εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Αττική την ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 28-30 και στα ανατολικά 30 με 34 βαθμούς κελσίου και τοπικά στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και 34 με 36 με σημαντική πτώση παντού στις 2 του μήνα που η μεγίστη από βορρά προς νότο δεν θα ξεπερνά τους 23 με 26 βαθμούς κελσίου.

27% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές βροχές στις 2 Οκτωβρίου στη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο. Θερμοκρασία σε καλοκαιρινά επίπεδα στα δυτικά έως 28 και στα ανατολικά 30 με 34 βαθμούς με μικρή κάμψη στις 2 Οκτωβρίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια που η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 28 με 29 και τους 30 στη Στερεά και την Πελοπόννησο.

++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 21 και 22 Σεπτεμβρίου λίγα φαινόμενα στα ηπειρωτικά τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη με ταση βελτίωσης  και θερμοκρασία 23 με 27 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.

Για τις 23 έως 25 Σεπτεμβρίου αρχικά καλός καιρός με πιθανότητα για λίγα φαινόμενα ενω στις 25 του μήνα θα υπάρξει σημαντική αλλαγή στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου ενώ αναμένουμε στις επόμενες ανανεώσεις των μοντέλων να δούμε αν θα επηρεαστούν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά αλλά και τμήματα  της Κρήτης και των Κυκλάδων. Θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια  26 με 30 βαθμούς κελσίου  λίγο χαμηλότερη στην δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν στα ηπειρωτικά.

Για τις 26 έως 28 Σεπτεμβρίου υπάρχουν όλα τα σενάρια ανοιχτά  από καλοκαιριά έως κακοκαιρία  με το πιο πιθανό σενάριο(44%) αυτή τη στιγμή να είναι λίγα φαινόμενα στην ανατολική χώρα με βελτίωση. Κρατάμε όμως την άκρη του μυαλού μας και το ποσοστό 35% να έχουμε αξιόλογη αλλαγή του καιρού στο Ιονιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και περιμένουμε τις επόμενες ανανεώσεις των προγνωστικών στοιχείων. 

Τέλος για τις 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου η πιθανότητα σημαντικής αλλαγής είναι 33%  ενώ το πιο πιθανό σενάριο ποσοστού 67% είναι να σημειωθούν προς τις 2-3 Οκτωβρίου κάποια φαινόμενα στην δυτική και βόρεια χώρα και στα νησιά του Ιονίου με τη θερμοκρασία υπό την επίδραση του νοτιά να φτάνει στα ανατολικά και νότια ακόμα και τους 31 με 35 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη βέβαια στη δυτική και βόρεια χώρα κατα 4 με 5 βαθμούς. Περιμένουμε με ενδιαφέρον και εδώ τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *