Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς κελσίου στην δυτική και βόρεια χώρα και τους 40β.κ στη Θεσσαλία. Αναλυτικές λίστες θερμοκρασιών 11/7/2024!!

Συνεχίστηκε ακάθεκτο το κύμα καύσωνα την χθεσινή ημέρα 11 Ιουλίου στις περισσότερες περιοχές αυτή τη φορά της χώρας. Ο υδράργυρος ξεπέρασε και πάλι σε αρκετές περιοχές τους 40 βαθμούς κελσίου και σε τμήματα της βόρειας και δυτικής Ελλάδας και τους 41.

Όπως βλέπετε στον πρώτο χάρτη που ετοιμάσαμε για σας με μπλε χρωματισμό οι θερμοκρασίες που μετρήθηκαν από μετεωρολογικούς σταθμούς ενώ με το μαύρο χρώμα η θερμοκρασία στη στάθμη των 1500 μέτρων περίπου που είναι ενδεικτική για την ένταση της θερμής εισβολής. Στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας εκτός από την ανατολική Στερεά και την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου ξεπεράστηκαν οι 21 με 23 βαθμούς κελσίου σε αυτή τη στάθμη για αυτό και σημειώθηκαν 40 έως και 42 βαθμοί κελσίου αντίθετα σε ορεινά τμήματα και γύρω από το Αιγαίο λόγω των δροσερότερο αερίων μαζών που έρχονται από τη Μαύρη θάλασσα ο υδράργυρος έφτασε τους 33 με 38 βαθμούς κελσίου. Εμφανής πάντως σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ότι λιγότερες περιοχές του Αιγαίου κρατήθηκαν σε φυσιολογικές τιμές ενω στις περισσότερες περιοχες και εκεί ο υδράργυρος εφτασε κοντά σε τιμές καύσωνα.

 

 

Οι 8 μεγαλύτερες θερμοκρασίες στη χώρα από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς ήταν οι εξής:

 

 

Στην Θεσσαλία ο υδράργυρος σημείωσε μικρή άνοδο αφού βλέπουμε ότι οι 22 βαθμοί κελσίου στη στάθμη των1500 μέτρων εγκαταστάθηκε για τα καλά στο μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας .

Οι μεγαλύτερες αξιόπιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στο διαμέρισμα ήταν οι εξής:

Λάρισα ATA 40.3

Πλατανούλια Λάρισας 39,7

Λάρισα EAA 39,4

Λάρισα EMY 39.2

Χάλκη Λάρισας 39.1

Λάρισα university 39

Βαμβακού Φαρσάλων 39

Καλαμπάκα 39

Ελασσόνα 38,9

Φάρσαλα 38,9

Νεράιδα Φαρσάλων 38,8

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *