Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 26 Φεβρουαρίου 2026.
1 και 2 Μαρτίου.
> 95% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην Κρήτη που θα είναι πολύ λιγότερες στις 2 Μαρτίου. Μέγιστη θερμοκρασία 13 με 16 βαθμούς κελσίου με σταδιακή άνοδος στους 15 με 18 βαθμούς κελσίου στις 2 Μαρτίου.
+++++++++++++++++++++++++++++++
3 έως 5 Μαρτίου.
30% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες ασθενείς βροχές στα δυτικά και βόρεια στις 5 Μαρτίου. Θερμοκρασίες 16 με 20 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο και τις 3 μέρες.
26% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά με τοπικές βροχές στην κεντρική και βόρεια χώρα στις 5 του μήνα εκτός από Θράκη Αττική Βοιωτία Εύβοια δυτική και ανατολική Πελοπόννησο και όλα τα νησιά Ιονίου και Αιγαίου. Θερμοκρασία 17 με 20 βαθμούς κελσίου με πτώση στα κεντρικά και βόρεια στους 14 με 17 βαθμούς κελσίου.
26% πιθανότητα για καλό καιρό στις 3 Μαρτίου λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας στις 4 Μαρτίου και λίγο περισσότερα φαινόμενα στη δυτική χώρα στις 5 του μήνα. Θερμοκρασίες 16 με 19 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο όλες τις ημέρες.
11% πιθανότητα για καλοκαιρία όλες τις ημέρες με λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της κεντρικής Μακεδονίας στις 5 Μαρτίου. Θερμοκρασία 16 με 20 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
7% πιθανότητα για καλό καιρό στις 3 και 4 Μαρτίου ενώ στις 5 Μαρτίου θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες στη Μακεδονία τη Θράκη τις Σποράδες στην Εύβοια και το ανατολικό Αιγαίο μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασία 17 με 20 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με πτώση 5 βαθμών κελσίου στα βόρειοανατολικά στο τέλος της περιόδου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++
6 έως 8 Μαρτίου.
34% πιθανότητα για καλό καιρό και τις τρεις μέρες σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία στα ανατολικά 15 με 16 βαθμούς κελσίου στα δυτικά έως 18 με μικρή άνοδο παντού έως τους 20 βαθμούς κελσίου στις 8 Μαρτίου.
26% πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στα νησιά του Ιονίου στις 6 του μήνα και λίγο περισσότερες στα κεντρικά και βόρεια και τη βόρεια Κρήτη στις 8 του μήνα. Θερμοκρασία 14 με 17 βαθμούς κελσίου λίγο υψηλότερη 7 δυτικά με μικρή άνοδο παντού έως τους 19 βαθμούς κελσίου στις 8 Μαρτίου.
24% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες βροχές στα ηπειρωτικά που θα είναι περισσότερες στις 7 του μήνα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στις 8 του μήνα βελτιωμένος καιρός και πάλι παντού. Θερμοκρασίες στα ανατολικά έως 13 βαθμούς έως 16 με 19 στην υπόλοιπη χώρα με σημαντική πρόσκαιρη πτώση στα ανατολικά και βόρεια στους 10 με 14 και 15 με 16 στα δυτικά και εκ νέου μικρή άνοδο παντού στους 14 με 17 βαθμούς κελσίου στις 8 Μαρτίου.
11% πιθανότητα για καλός καιρός στις 6 Μαρτίου και 7 Μαρτίου και ενω στις 8 Μαρτίου τοπικές μπόρες στην κεντρική και βόρεια χώρα και πολύ λιγότερο στα υπόλοιπα ορεινά και τα νησιά του Ιονίου. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία αρχικά 15 με 18 βαθμούς κελσίου και στα δυτικά έως 20 και πρόσκαιρα στις 7 του μήνα και 21 με σημαντική πτώση στα ανατολικά και βόρεια με μέγιστες 7 με 12 βαθμούς κελσίου σε Μακεδονία Θεσσαλία Θράκη βόρειοανατολικό Αιγαίο θα παραμείνει σε επίπεδα 14 με 18 βαθμούς κελσίου στην υπόλοιπη χώρα.
5% πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές στα βουνά της βόρειοανατολικής χώρας στις 6 και 7 Μαρτίου και καλός καιρός παντού στις 8 Μαρτίου. Θερμοκρασία στα ανατολικά 15 με 17 έως 19 με 20 στα δυτικά ενώ στις 7 και 8 του μήνα έως και 20 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
9 έως 13 Μαρτίου.
> 90% πιθανότητα για τοπικές βροχές σε Εύβοια και Κρήτη πολύ λιγότερες στις 10 του μήνα στη βόρεια Κρήτη και βελτιωμένος καιρός στις υπόλοιπες μέρες παντού. Θερμοκρασία αρχικά 13 με 17 βαθμούς κελσίου με έμφαση στα δυτικά με μικρή άνοδο παντού στις 12 και 13 του μήνα.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις δύο πρώτες μέρες του Μαρτίου αλλά και για την περίοδο 9 με 13 έχουμε σχεδόν κλειδώσει την κατάσταση και μπορείτε να τη διαβάσετε πιο πάνω.
Για τις 3 έως 5 Μαρτίου αν και υπάρχουν πολλά σενάρια ανοιχτά αυτό που έχει τις πολύ μεγάλες πιθανότητες είναι ο καιρός να παραμείνει καλός σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία να βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά ειδικά στην ανατολική και νότια χώρα φτάνοντας τους 16 με 20 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στην υπόλοιπη χώρα.
Τέλος για τις 6 έως 8 Μαρτίου αν και τα σενάρια είναι πολλά το πιο πιθανό είναι ο καιρός να παραμείνει σχετικός καλος με πιθανότητα λίγων μεμονωμένων βροχών στα ηπειρωτικά ανευ σημασίας. Θερμοκρασίες υψηλές στα ανατολικά και νότια 17 με 21 βαθμούς κελσίου βαθμούς κελσίου με πτώση προς το τέλος της περιόδου μικρή λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.
Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες έως και τις 13 του μήνα για έντονη ψυχρή εισβολή είναι κάτω του 10%.

