Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 20 Ιανουαρίου 2026.
23 και 24 Ιανουαρίου.
> 95% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και την νότια Κρήτη παροδικές βροχές στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του νότιου Αιγαίου τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου ενώ στις 24 του μήνα καλός καιρός στα ηπειρωτικά τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο τη δυτική Ελλάδα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πολύ λίγα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερο από τα κανονικά επίπεδα έως 10 με 15 βαθμούς κελσίου στα βόρεια 15 με 18 στα δυτικά ανατολικά και νότια πεδινά και παραθαλάσσια και τις δύο ημέρες.
++++++++++++++++++++++++++++++++
25 έως 27 Ιανουαρίου.
56% πιθανότητα για κακοκαιρία στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο και λιγότερα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα ενώ στις 26 του μήνα θα παραμείνει ή κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και τοπικά στα νησιά των ανατολικού Αιγαίου ενώ πολύ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη χώρα και στις 27 του μήνα θα έχουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο λιγότερα φαινόμενα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις στα βουνά της βορειοδυτικής χώρας. Θερμοκρασία 8 με 12 βαθμούς κελσίου στα βόρεια δυτικά 10 με 15 στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια 15 με 18 στα παραθαλάσσια και νησιωτικά όλες τις ημέρες.
44% πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη Μακεδονία τη Θράκη τη δυτική Θεσσαλία τα νησιά του Ιονίου και πολύ λίγο στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Θεσσαλία και στις 26 του μήνα θα παραμείνουν κάποιους μπόρες και καταιγίδες σε Θράκη βορειοανατολικό Αιγαίο Ήπειρο δυτικής Στερεά νησιά Ιονίου ενώ στις 27 του μήνα θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ανατολική Μακεδονία Θράκη νησιά ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως Δωδεκάνησα ενώ λιγότερα θα σημειωθούν σε Κυκλάδες Κρήτη βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο. Θερμοκρασίες 15 με 20 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά 10 με 15 στα βορειοδυτικά της χώρας με μικρή κάμψη παντού στις 27 του μήνα κατά 2-3 βαθμούς κελσίου.
+++++++++++++++++++++++++++++++++
28 έως 30 Ιανουαρίου.
54% πιθανότητα για κακοκαιρία στο ανατολικό Αιγαίο τα Δωδεκάνησα και τμήματα της Κρήτης των Κυκλάδων της Θράκης και του βόρειου Ιονίου πολύ καλύτερος καιρός στην υπόλοιπη χώρα ενώ στις 29 του μήνα και πάλι βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα τη δυτική και νότια Πελοπόννησο την Κρήτη της Κυκλάδες του ανατολικό Αιγαίο και πολύ λιγότερο στην υπόλοιπη χώρα και στις 30 του μήνα διάσπαρτα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από ανατολική Στερεά Κυκλάδες Κρήτη ανατολική Πελοπόννησο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Θερμοκρασία στα βόρεια δυτικά 7-10 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά 11 με 15 και στα παραθαλάσσια και νησιωτικά 15 με 18 βαθμούς κελσίου ενώ θα υπάρχει και ελαφρύ παγετό στο πρωί και το βράδυ σε ορεινά και ημιορεινά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.
46% πιθανότητα για έντονη κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και αξιόλογα φαινόμενα στα υπόλοιπα τμήματα με τα λιγότερα σε Κυκλάδες και Κρήτη ενώ στις 29 του μήνα τοπικά φαινόμενα μόνο στη δυτική Ελλάδα τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα ενώ στις 30 του μήνα καλός καιρός παντού. Ισχυρές χιονοπτώσεις στην αρχή της περιόδου στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Θερμοκρασία αρχικά στη δική Μακεδονία και τα ορεινά 3 με 6 βαθμούς κελσίου 8 με 13 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 18 στα παραθαλάσσια και νησιωτικά θα σημειώσει άνοδο στους 14 με 18 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο στις 29 και 30 Ιανουαρίου.
++++++++++++++++++++++++++++++
31 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου.
> 90% πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα στη δυτική τη βόρεια χώρα την Κρήτη και το βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ την πρώτη μέρα του νέου μηνα κάποια τοπικά φαινόμενα σε Ήπειρο Μακεδονία δυτική Θεσσαλία βόρειο Ιόνιο και στις 2 του μήνα λίγο περισσότερα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές που θα επεκταθούν ασθενή και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα και στις 3 Φεβρουαρίου τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα την Αττική την Εύβοια τις Κυκλάδες και πολύ λιγότερο στην Κρήτη. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα 15 με 20 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο με πτώση στη βόρεια Ελλάδα έως 8 με 12, 14 με 17 στα κεντρικά δυτικά και νότια και εκ νέου μικρή άνοδος στους 14 με 18 βαθμούς κελσίου στις 3 και 4 του μήνα από βορρά προς νότο.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 23 και 24 Ιανουαρίου έχει κλειδώσει η κατάσταση και μπορείτε να τη διαβάσετε πιο πάνω.
Για τις 25 έως 27 του μήνα θα υπάρξει νέα αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς ανατολικά με αξιόλογα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και λιγότερο στις υπόλοιπες περιοχές κατά διαστήματα όλο το τριήμερο με τη θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα. Τοπικές χιονοπτώσεις δεν αποκλείονται στη βόρεια δυτική χώρα που θα έχει και χαμηλότερες θερμοκρασίες ενώ στην υπόλοιπη χώρα κατά μέσο όρο θα είμαστε στους 14 με 19 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο.
Για τις 28 έως 30 Ιανουαρίου θα συνεχίσει κατά διαστήματα να υπάρχουν κακοκαιρίες με έμφαση τη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τη Θράκη την ανατολική Μακεδονία τις Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα υπάρχουν και αρκετά ανοίγματα του καιρού με τάση βελτίωσης προς τις 30 του μήνα στις περισσότερες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις στη βορειοδυτική χώρα και ενδεχομένως και δυτική Μακεδονία και σε χαμηλά υψόμετρα στην αρχή της περιόδου. Θερμοκρασία στα βορειοδυτικά έως 7 βαθμούς κελσίου εως 12 με 18 από βορρά προς νότο στην υπόλοιπη χώρα.
Τέλος για τις 31 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου έχει ξεκαθαρίσει το γενικό πλαίσιο και μπορείτε να διαβάσετε την τάση πιο πάνω. Βασικό μοτίβο οι βροχές και δυτική Ελλάδα το ανατολικού Αιγαίο και τα νησιά του Ιονίου και σε δεύτερο χρόνο κάποια φαινόμενα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με τη θερμοκρασία να παραμένει σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά.

