Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 14ης Απριλίου 2025.
17 και 18 Απριλίου.
> 95% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο που στις 18 του μήνα θα παραμείνουν σε αυτές τις περιοχές ενώ λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά. Θερμοκρασία, πολύ υψηλή στα δυτικά και νότια θα φθάνει κατά τόπους τους 27-29°C ενώ στα ανατολικά και βόρεια τους 22-25°C για να παρουσιάσει σημαντική πτώση με τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα στις 18 του μήνα με τις μέγιστες όχι πάνω από 22-23°C ενώ στα ανατολικά θα φτάνει τους 23-25°C.
++++++++++++++++++++++++++++++++++
19 έως 21 Απριλίου.
53% πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη την ημέρα του Πάσχα βελτιωμένος καιρός παντού ενώ στις 21 του μήνα αξιόλογη αστάθεια κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, ενώ πολύ λιγότερα στην δυτική και κεντρική Στερεά τη, δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Θερμοκρασία στα δυτικά έως 22 βαθμούς κελσίου έως 24-26°C στα ανατολικά, ενώ την Ημέρα του Πάσχα θα σημειώνονται σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό θερμοκρασίες 23 με 26°C ενώ στις 27 του μήνα τοπικά στη Στερεά και την Κρήτη και 27°C ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας 22-25°C.
47% πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στη Θράκη στις 19 Απριλίου βελτιωμένος καιρός παντού την ημέρα του Πάσχα με λίγα φαινόμενα αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ στις 21 του μήνα μέτρια αστάθεια σε Ήπειρο, Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο και νησιά Ιονίου. Θερμοκρασίας στα δυτικά έως 23°C στα ανατολικά 24 με 26 ενώ την ημέρα του Πάσχα σε όλα τα ηπειρωτικά 22-23 στα δυτικά 25-27 στα ανατολικά και στις 21 του μήνα κατά τόπους 23 με 26°C στα ηπειρωτικά.
+++++++++++++++++++++++++++++++
22 έως 24 Απριλίου.
54% πιθανότητα για αστάθεια με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα από τα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία και λιγότερο στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ στις 23 του μήνα πολύ μικρότερη αστάθεια στις ίδιες περιοχές και στις 24 Απριλίου βελτιωμένος καιρός παντού με λίγα μεμονωμένα φαινόμενα και αν αυτά σημειωθούν στα βουνά της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία 18-20 στα δυτικά και 21-24°C στα ανατολικά με τάση ανόδου κυρίως στα ανατολικά στους 25-27°C και στις 24 του μήνα στους 27-29.
29% πιθανότητα για αστάθεια στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τη δυτική και κεντρική Στερεά την βορειοδυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου στις 22 του μήνα, ενώ στις 23 Απριλίου πολύ λίγα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και ενδεχομένως στη Μακεδονία και στις 24 Απριλίου βελτιωμένος καιρός παντού. Θερμοκρασία στα δυτικά έως 20°C στα ανατολικά έως 26 με μικρή άνοδο παντού στις 24 Απριλίου έως 23°C στα δυτικά και έως 25-28 στα ανατολικά.
17% πιθανότητα για αξιόλογη αστάθειας στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στέρεα ενω διάσπαρτα φαινόμενα στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία στις 22 του μήνα, ενώ στις 23 Απριλίου τοπικά φαινόμενα κυρίως σε Ήπειρο, δυτική Μακεδονία και βόρειο Ιόνιο και πολύ λιγότερα στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα, ενώ στις 24 Απριλίου εκτεταμένη αστάθεια στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα ενώ λιγότερα θα σημειωθούν στο βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και την Κρήτη. Θερμοκρασία στα δυτικά 18-20°C στα ανατολικά 23 με 25 αρχικά, ενώ στις 24 Απριλίου μήνα με τα περισσότερα φαινόμενα θα πέσει στους 18-20 στα δυτικά και στους 21-23 στα ανατολικά.
+++++++++++++++++++++++++++++++
25-29 Απριλίου.
32% πιθανότητα για καλοκαίρια στις 25 Απριλίου , ενώ στις 26 λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ στις 27 και 28 Απριλίου πιο εκτεταμένη αστάθεια στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα ορεινά της Θεσσαλίας. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα 27-30°C στα ανατολικά λίγο χαμηλότερη στη βορειοδυτική Ελλάδα με μικρή πτώση στις 27 και 28 Απριλίου κατά 1-2°C όπου η μέγιστη γενικά στα ηπειρωτικά 25-28°C.
26% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα όλες τις ημέρες. Θερμοκρασία σε καλοκαιρινά επίπεδα 29-33°C στα ανατολικά και νότια, λίγο χαμηλότερη στη δυτική Ελλάδα και τοπικά στις 27 και 28 του μήνα 35-38°C σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και 30-33°C στην υπόλοιπη χώρα.
23% πιθανότητα για τοπική αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα και λιγότερο στην κεντρική και δυτική χώρα στις 25 του μήνα , εντονη αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά και πολύ λιγότερα στο βόρειο Αιγαίο και τα νησιά του Ιονίου στις 26 Απριλίου, έντονη αστάθεια στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά αλλά και νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου στις 27 του μήνα με τα λιγότερα φαινόμενα σε δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, νησιά Ιονίου και Κρήτη και στις 28 του μήνα κακοκαιρία στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και ελαφρά αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα με τάση βελτίωσης. Θερμοκρασία αρχικά ως 30°C στη νότια Ελλάδα 25-28 στα ηπειρωτικά με σταδιακή πτώση στους 18-23 στις 26 Απριλίου και στις 27 Απριλίου στους 16-20°C στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας λίγο υψηλότερη στα νοτιότερα τμήματα με μικρή άνοδο στις 28 Απριλίου στους 20-23°C στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.
19% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο στις 25 του μήνα, αστάθεια στην Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Μακεδονία στις 26 του μήνα, πολύ λίγα διάσπαρτα μεμονωμένα φαινόμενα στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας και του Ιονίου στις 27 Απριλίου, ενώ στις 28 βελτιωμένος καιρός παντού. Θερμοκρασία στα δυτικά έως 22-24°C, στα ανατολικά 27 και στην Κρήτη 30°C ενώ στις 26 του μήνα τοπικά στα ανατολικά και νότια 26/28 και 32 στην Κρήτη και 25 στα δυτικά ενώ στις 27Απριλίου στα βόρεια 25°C, 28-29 στα κεντρικά και νότια 35 στην Κρήτη ενώ θα συνεχιστεί η ζέστη στα ανατολικά και νότια και στις 28 του μήνα κατά μέσο όρο 29-33°C λίγο χαμηλότερες στη δυτική Ελλάδα.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 17 και 18 Απριλίου μπορείτε να διαβάσετε πιο πάνω τι καιρός θα επικρατήσει.
Για τις 19 έως 21 Απριλίου τα 2 σενάρια που υπάρχουν είναι αρκετά κοντά το ένα με το άλλο και έτσι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες στις 21 του μήνα να εκδηλωθεί αστάθεια στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα ενώ για τις 19 και 20 Απριλίου δεν θα σημειωθούν φαινόμενα στη χώρα. Θερμοκρασίες υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 23-27°C κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Για τις 22 έως και 24 Απριλίου το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει αστάθεια στην αρχή στο Ιόνιο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά μειωμένη στις 23 Απριλίου και βελτιωμένος καιρός παντού στις 24 Απριλίου. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τους 22-25 στους 25-28°C στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.
Τέλος για την περίοδο 25 έως 29 Απριλίου οι περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν σε καλό καιρό σε όλη τη χώρα με ενδεχόμενο προς το τέλος της περιόδου κάποιας αστάθειας στα ηπειρωτικά. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στην ανατολική χώρα 25-30°C κατά τόπους λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας.
Τονίζουμε για λόγους σύγκρισης ότι η κανονική μέγιστη θερμοκρασία για το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο Απριλίου για τις πιο ζεστές περιοχές της χώρας είναι οι 20-22°C οπότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι στο μεγαλύτερο μέρος των επόμενων 2 εβδομάδων η θερμοκρασία θα βρίσκεται λίγο έως πολύ πάνω από αυτά τα επίπεδα προσπαθώντας να φέρει τον μήνα στα κανονικά τελικά επίπεδα αφού ξεκίνησε πολύ ψυχρός, αλλά η αρκετή ζέστη που θα επικρατήσει για αρκετές μέρες ενδεχομένως να πλησιάσει τη θερμοκρασία κοντά στην κανονική τιμή.