Σάββατο 29 Μαρτίου.
Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές κιόλας ώρες και κατά διαστήματα έως και αργά το βράδυ που θα υπάρξει σαφή τάση βελτίωσης. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν και μικρά ανοίγματα του καιρού, αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες και βροχές στη Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά όσο πάμε προς το πρωί τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα ενώ τις μεσημεριανές ώρες και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση εκ νέου προς τις βραδινές ώρες. Δεν θα επηρεαστούν σχεδόν καθόλου τμήματα της ανατολικής Κρήτης των Σποράδων και τμημάτων των Κυκλάδων και της ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ αντίθετα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Κιλκίς και ενδεχομένως γύρω από τις νήσους Σάμος, Ικαρία, Κως, Σαμοθράκη και Λήμνος.
Άνεμοι δυτικοί στο Ιόνιο 4-5 και στα νότια 6 μποφόρ και νότιοι 5 και στα νότια 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση το βράδυ .
Θερμοκρασία από 4 εως 14-18°C στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια, βόρειο Αιγαίο και νησιά Ιονίου και τους 17-20°C στα ανατολικά και νότια πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας .
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται γενικά άστατος καιρός στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και τα ορεινά γύρω από τον Όλυμπο με σποραδικές βροχές από νωρίς το πρωί, ενώ όσο πάμε προς το μεσημέρι θα επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα παραθαλάσσια τμήματα πολύ λίγο οι Σποράδες, ενώ το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και κάποιες διάσπαρτες καταιγίδες στο εσωτερικό της πεδιάδας με σταδιακή βελτίωση παντού προς το βράδυ.
Λάρισα: Προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις και μικρά ανοίγματα του καιρού ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας δεν αποκλείεται πρόσκαιρη καταιγίδα στην πόλη και τη γύρω πεδινή ζώνη με βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι νοτιοανατολικοί 2-3 μποφόρ και στα πεδινά και τα ορεινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση.
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας από 7 εως 15-17°C, ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 16°C .

+++++++++++++++++++++++++++++++++
Κυριακή 30 Μαρτίου.
Προβλέπεται άστατος καιρός αρχικά στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Κρήτη με σποραδικές βροχές και στα θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες φαινόμενα τα όποια πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν και κάποια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και των Κυκλάδων μικρής όμως έντασης και διάρκειας. Σταδιακά όσο πάμε προς το μεσημέρι η αστάθεια θα ενταθεί στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας από τη Θράκη έως και την Πελοπόννησο και πολύ λιγότερο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες φαινόμενα τα οποία έως αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα παραμείνουν τοπικά κυρίως σε ανατολική Στερεά, κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο. Ενδεχομένως έντονα φαινόμενα στην Ήπειρο τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς, καθώς και σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Άνεμοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και νότιους 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση .
Θερμοκρασία από 4 εως 14-18°C στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια, βόρειο Αιγαίο και νησιά Ιονίου και τους 17-20°C στα ανατολικά και νότια πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας .
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες μικρής έντασης και διάρκειας ανοίγματα του καιρού στη συνέχεια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα στο εσωτερικό της πεδιάδας και τα ορεινά τμήματα θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες που θα σταματήσουν προς τις βραδινές ώρες, ενώ στις Σποράδες υπάρχει απλά μικρή πιθανότητα για λίγα φαινόμενα το πρωί και το βράδυ.
Λάρισα: Προβλέπεται άστατος καιρός με λίγες μπόρες νωρίς το πρωί βελτιωμένο καιρό στη συνέχεια και πρόσκαιρες βροχές και λίγες καταιγίδες το μεσημέρι στην πόλη και τη γύρω πεδινή ζώνη, με βελτίωση αργά το απόγευμα.
Άνεμοι νοτιοανατολικοί 2-3 μποφόρ μόνο τις μεσημεριανές ώρες σε πεδινά ορεινά και θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση .
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας από 7 εως 15-17°C, ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 16°C .

+++++++++++++++++++++++++++++++
Δευτέρα 31 Μαρτίου.
Προβλέπεται άστατος καιρός κυρίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και την ανατολική Κρήτη με σποραδικές μπόρες από νωρίς το πρωί. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ όσο πάμε προς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που όσο πάμε στο μεσημέρι και το απόγευμα θα επεκταθούν και στα ηπειρωτικά τμήματα την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου με τάση τις πρώτες απογευματινές και βραδινές ώρες τα φαινόμενα στη δυτική χώρα να σταματήσουν, ενώ αντίθετα σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας της Θράκης του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων θα ενταθούν υπό τη μορφή βροχοπτώσεων και στα νησιωτικά τμήματα γύρω από τις Κυκλάδες έντονων καταιγίδων. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στις Σποράδες, στην Εύβοια και κυρίως στις Κυκλάδες και αξιόλογα σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας εκτός από τα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια της δυτικής Ελλάδας.
Άνεμοι στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 4-5 και στα νότια 6 και αργότερα στα Δωδεκάνησα 8 μποφόρ πρόσκαιρα με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5-6 μποφόρ και αργότερα 7 .
Θερμοκρασία από 4 εως 14-18°C στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια, βόρειο Αιγαίο και νησιά Ιονίου και τους 17-20°C στα ανατολικά και νότια πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας .
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται άστατος καιρός με σποραδικές βροχές κατά περιόδους και λίγες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας η αστάθεια και πάλι θα δώσει τοπικές μπόρες στα πεδινά και πολύ λίγες καταιγίδες αυτή τη φορά με τάση όμως τα φαινόμενα να διατηρηθούν έως και αργά το βράδυ.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με πιθανότητα για λίγες βροχές κάποια ανοίγματα του καιρού στη συνέχεια ενώ από το μεσημέρι και μετά θα σημειώνονται και πάλι τοπικές βροχές και λίγες μπόρες έως και αργά το βράδυ κατά περιόδους.
Άνεμοι ανατολικοί ασθενείς αρχικά στα πεδινά και τα παραθαλάσσια τμήματα και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ στα πεδινά και 6-7 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια.
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας από 7 εως 15-17°C, ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 16°C .

Λόγω της σταδιακής εισόδου στην θερινή περίοδο δεν είναι πια δυνατόν η εκτίμηση των χιλιοστών αφού αυτά θα είναι πολλαπλάσια σε περιοχές καταιγίδων και πολύ λίγα έως καθόλου σε περιοχές που δεν θα επηρεαστούν από τις καταιγίδες.
Οι ώρες εκδήλωσης των καταιγίδων στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας είναι την θερινή περίοδο μεταξύ 2 το μεσημέρι και 8 το βράδυ.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++