Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία τις 20/02/2025.
Έως τις 22 Φεβρουαρίου υπάρχει αναρτημένη πρόγνωση και μπορείτε να τη διαβάσετε στο
Πρόγνωση Ελλάδας και ξεχωριστά Θεσσαλίας και Λάρισας για 20-22/2/2025+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ
23 και 24 Φεβρουαρίου.
> 95% πιθανότητα για λίγες ασθενείς νιφάδοπτωσεις στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα προσήνεμη στον βορειοανατολικό άνεμο και τοπικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, ενώ στις 24 του μήνα περισσότερα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο υπό τη μορφή βροχοπτώσεων και καταιγίδων και χιονιών σε μεγάλα υψόμετρα. Θερμοκρασίες στα βορειοανατολικά έως 5-6°C Κέλσιου, 6-10στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και μόνο στα νησιά του Ιονίου και τα νότια της Κρήτης θα ξεπεράσει λίγο τους 10°C με παγετό το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά που στα βορειοανατολικά θα είναι ισχυρός.
++++++++++++++++++++++++++++++
25 έως 27 Φεβρουαρίου.
> 95% πιθανότητα για κακοκαιρία στη δυτική και νότια χώρα αρχικά με πολύ λιγότερα φαινόμενα από τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο και βορειότερα ενώ στις 26 Φεβρουαρίου κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου, Δωδεκάνησα, δυτική Κρήτη και λιγότερο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις 27 του μήνα πιο έντονα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη δυτική Κρήτη και λιγότερα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας. Χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα των βουνών της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες 9-13°C στα ανατολικά και βόρεια και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο 12-14 στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας ενώ στις 26 και 27 του μήνα θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και στα ηπειρωτικά φτάνοντας παντού τους 15-18°C.
+++++++++++++++++++++++++++++++
28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου.
32% πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και τα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες στη δυτική Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη ενώ στην 1η Μαρτίου κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ στις 2 του μήνα τα έντονα φαινόμενα θα παραμείνουν στα Δωδεκάνησα ενώ σποραδικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ πολύ λίγα έως καθόλου φαινόμενα στη δυτική χώρα και το Ιόνιο. Χιονοπτώσεις προς το τέλος της περιόδου σε ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Θερμοκρασία 14 έως 18°C από βορρά προς νότο με σταδιακή πτώση στα ηπειρωτικά στους 12-15 στις 1 και 2 Μαρτίου ενώ στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα θα φτάνει τους 15-17.
28% πιθανότητα για άστατος καιρός, με τοπικά φαινόμενα κατά περιόδους στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τις 3 μέρες με μέγιστες θερμοκρασίες 14-18°C στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μικρή κάμψη προς τις 1και 2 Μαρτίου κατά 2-3°C στα ανατολικά και βόρεια.
21% πιθανότητα για κακοκαιρία στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ πολύ λίγα φαινόμενα από τις Κυκλάδες, την Αττική, την Εύβοια και νοτιότερα ενω 1η Μαρτίου θα παραμείνουν μόνο κάποια φαινόμενα στη Θράκη και στις 2 του μήνα θα υπάρξει νέα αλλαγή του καιρού με αξιόλογα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και πολύ λιγότερα στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλονίκη έως και τη Σπάρτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας κατά διαστήματα. Θερμοκρασία στα βόρεια έως 12°C, 14-18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα Με μικρή πτώση στα ηπειρωτικά στις 2 Μαρτίου με μέγιστες 12-16°C από βορρά προς νότο.
19% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ στις 1 Μαρτίου κακοκαιρία στην Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και κεντρικό Ιόνιο και τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία με αρκετές βροχές και καταιγίδες και πολύ λίγα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ στις 2 του μήνα τα φαινόμενα θα παραμένουν στις ίδιες περιοχές απλά θα επεκταθούν και λίγο νοτιότερα στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο τη δυτική και κεντρική Στερεά όλη τη Θεσσαλία το βόρειο Αιγαίο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ηπειρο, ενώ λιγότερα φαινόμενα και στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία αρχικά 15-19°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βορειοδυτικά στην 01 Μαρτίου, ενώ στις 2 Μαρτίου θα πέσει στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας κάτω από τους 13-15°C, ενώ αντίθετα στα ανατολικά και νότια 15-18 και στα βόρεια της Κρήτης έως 20°C.
++++++++++++++++++++++++++
3 έως 7 Μαρτίου.
54% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, τη βόρεια Κρήτη κυρίως και τη νότια Πελοπόννησο, που στις 4 του μήνα θα σταματήσουν και θα παραμείνουν κάποιες ψιχάλες μόνο στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, ενώ στις 5 του μήνα κακοκαιρία στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και λίγα φαινόμενα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ στις 6 του μήνα κακοκαιρία έντονη στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική χώρα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και λιγότερα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα εκτός από Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κυρίως στις 5, 6 και 7 του μήνα. Θερμοκρασία στα ανατολικά και βόρεια 8-12°C στα δυτικά και νότια 13-16 θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα ολες τις ημέρες με μικρή άνοδο στις 6 και 7 του μήνα και στην υπόλοιπη χώρα με ελαφρύ παγετός στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας το πρωί και το βράδυ.
27% πιθανότητα για καλό καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες ασθενείς βροχές στα νησιά του Ιονίου, ενώ στις 4 του μήνα λίγο περισσότερα φαινόμενα στην Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πολύ λίγα στα υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ στις 5 του μηνα μεγάλη κακοκαιρία στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα λιγότερα φαινόμενα στις Κυκλάδες του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο και σχεδόν καθόλου στα υπόλοιπα τμήματα, ενώ στις 6 του μήνα βελτιωμένος καιρός παντού με κάποιες μπόρες στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη με τάση βελτίωσης. Θερμοκρασίες 14-17°C από τα βορειοανατολικά προς τα νοτιοδυτικά με μικρή άνοδο σταδιακά και σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές στους 15-18°C και στις 6 του μηνα και 20 στα ανατολικά και νότια.
19% πιθανότητα για καλό καιρό στις 3 και 4 το μήνα παντού ενώ στις 5 τοπικά φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και στις 6 του μήνα στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας εκτός από βορειοδυτική Ελλάδα την Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις στις 5 και 6 του μήνα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία 11-14°C, στα ανατολικά και βόρεια λίγο υψηλότερες στη δυτική Ελλάδα αρκετά χαμηλότερη στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, μακριά από τη θάλασσα.
++++++++++++++++++++++++
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 23 έως 27 του μήνα έχει κλειδώσει το τι θα συμβεί στη χώρα και μπορείτε να το διαβάσετε στην πιο πάνω ανάλυση.
Για τις 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αλλαγής του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με έμφαση στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και λιγότερο στην υπόλοιπη χώρα με τις χιονοπτώσεις σε πολύ ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τη θερμοκρασία σε τιμές κανονικές ή και λίγο υψηλότερες από τις κανονικές κοντά στους 14-18°C στα δυτικά και νότια λίγο χαμηλότερες στα ανατολικά και βόρεια 12-15 κατά μέσο όρο.
Τέλος για την περίοδο 3 έως 7 Μαρτίου φαίνεται ότι αρχικά η δυτική κυρίως Ελλάδα και το Ιόνιο θα έχουν κάποιες βροχές και καταιγίδες και λιγότερες στα υπόλοιπα τμήματα, ενώ προς τις 6 του μήνα και 7 δεν αποκλείεται πιο γενικευμένη κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις και πάλι σε ορεινές περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας με τη θερμοκρασία σε κάμψη 8-12°C στα βορειότερα τμήματα 12-16 στα ανατολικά δυτικά και νότια της χώρας.