Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 20/10/2024. Συνεχίζεται η ανομβρία με ελπίδες να σπάσει αυτή τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 20 Οκτωβρίου 2024.

 

23 και 24 Οκτωβρίου.

> 95% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες και αν αυτές σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 22 με 26 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++

25 με 27 Οκτωβρίου.

 >95% πιθανότητα για τοπικές βροχές/μπορες κατά περιόδους στην Εύβοια τις Σποράδες τα παραθαλάσσια Πηλίου και τα βόρεια τμήματα της Κρήτης και σε κάποια ορεινά τμήματα των νομών Βοιωτίας και Αττικής. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά 20 με 24 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++

28 με 30 Οκτωβρίου.

 46% πιθανότητα για λίγες τοπικές νεφώσεις στην Πιερία την ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια και την Κρήτη που δεν αποκλείεται μόνο στις 30 Οκτωβρίου να δώσει λίγες ασθενείς βροχές ενώ στην υπόλοιπη χώρα πολύ καλύτερος καιρός όλες τις ημέρες. Θερμοκρασία 20 με 23 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.

24% πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στην Εύβοια και τη βόρεια Κρήτης στις 28 του μήνα, τοπικά φαινόμενα από το απόγευμα κατά τόπους έντονα στα νησιά του Ιονίου τα παραθαλάσσια της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και πολύ λίγα φαινόμενα στα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας και κακοκαιρία στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά στις 30 του μήνα με λίγα φαινόμενα να εκδηλώνονται και στη δυτική Μακεδονία τη δυτική Θεσσαλία την κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο. Θερμοκρασία 20 με 23 βαθμούς κελσίου με πτώση στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα με τα φαινόμενα στις 30 του μήνα με μέγιστες 16 έως 20 βαθμούς κελσίου λίγο υψηλότερη στα ανατολικά και νότια.

17% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα βόρεια της Κρήτης στις 28  και πολύ λιγότερα φαινόμενα στις 29  και 30 του μήνα και ενδεχομένως και στα ανατολικά της Εύβοιας. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 20 έως 24 βαθμούς κελσίου.

13% πιθανότητα για καλό καιρό στις 28 Οκτωβρίου, τοπικές μπόρες και καταιγίδες γύρω από την Κέρκυρα και τα παραθαλάσσια της Ηπείρου στις 29 του μήνα όπως και στις 30 ενώ λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και στην Κρήτη. Θερμοκρασία 20 με 22 βαθμούς κελσίου και τοπικά στις 30 του μήνα στα ανατολικά 23 με 24.

++++++++++++++++++++++++++

31 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου.

26% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στη δυτική χώρα και τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας στις 31 του μήνα, έντονη κακοκαιρία στο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά στις 1 Νοεμβρίου, επέκταση των αξιόλογων φαινομένων και στη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο ότι Θεσσαλία την υπόλοιπη Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και τη δυτική Κρήτη στις 2 του μήνα, ενώ στις 3 τα έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες στα Δωδεκάνησα τη δυτική και νότια Κρήτη ενώ πολύ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Θερμοκρασία από 20 έως 24 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια στις 2 και 3 του μήνα 24 με 26 με σημαντική πτώση από τη Θεσσαλία και βορειότερα στις 3 και 4 Νοεμβρίου με μέγιστη όχι πάνω από 18 με 20 βαθμούς κελσίου.

 20% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες στην Κρήτη και λιγότερο στην Πελοπόννησο την Εύβοια την ανατολική Στερεά και τις Σποράδες  στις 31 του μήνα, στις 1 Νοεμβρίου έντονα φαινόμενα μόνο στην Κρήτη και πολύ λιγότερα στην Εύβοια και τα Δωδεκάνησα, στις 2 Νοεμβρίου συνεχίζονται μειωμένα τα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπως και στις 3 Νοεμβρίου. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά 19 με 22 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.

18% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία την Πιερία τις Σποράδες στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά στις 31 Οκτωβρίου και κυρίως 1 Νοεμβρίου ενώ στις 2 τοπικά φαινόμενα γύρω από την Κέρκυρα και τα παραθαλάσσια της Ηπείρου ενώ στις  3 και 4 Νοεμβρίου καλός καιρός παντού. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο 20 με 23 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.

16% πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες στην ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά και ενδεχομένως στην Κρήτη στις 31 Οκτωβρίου , πολύ λιγότερα φαινόμενα μόνο στην Κρήτη και στα νησιά του Ιονίου στις 1 Νοεμβρίου, αλλαγή του καιρού στα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια της δυτικής Ελλάδας στις 2 Νοεμβρίου ενώ λίγα φαινόμενα και στην Κρήτη με σημαντική αλλαγή στις 3 Νοεμβρίου με πολύ έντονες καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου τα παραθαλάσσια της δυτικής Ελλάδας ενώ αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την κεντρική και ανατολική Στερεά σε όλη την Πελοπόννησο με τάση επέκτασης προς την ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το βόρειο Αιγαίο στις 4 του μήνα. Θερμοκρασία 20 με 24 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με σημαντική πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με τα περισσότερα φαινόμενα στις 3 του μήνα με την μέγιστη να μην ξεπερνά τους 17 με 21 βαθμούς κελσίου λίγο υψηλότερη στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.

 15% πιθανότητα για ισχυρή κακοκαιρία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός από την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, συνέχιση της έντονης κακοκαιρίας με επίκεντρο τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία στις 1 Νοεμβρίου με πολύ λίγα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενώ θα επηρεαστούν και όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας,  λιγότερα φαινόμενα αλλά και πάλι τοπικά αξιόλογα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και πολύ λίγα στην Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ στις 3 Νοεμβρίου κακοκαιρία θα  περιοριστεί στα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια της δυτικής Ελλάδας. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο 15 με 18 βαθμούς κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια 20 με 22 από την Στερεά και νοτιότερα θα αυτά τα επίπεδα όλες τις ημέρες.

 5% πιθανότητα για αξιόλογα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Πελοπόννησο και λιγότερα στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλονίκη και κάτω ενώ δεν θα επηρεαστούν καθόλου το υπόλοιπο της Μακεδονίας η Θράκη όλο το Αιγαίου η Εύβοια η Αττική οι Κυκλάδες η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, τοπικά στο εσωτερικό της  ηπειρωτικής χώρας από τη Θεσσαλονίκη ως και την Κρήτη ενώ πολύ λίγα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου στις 1 Νοεμβρίου, πολύ λιγότερα φαινόμενα κυρίως τα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας στις 2 Νοεμβρίου,  και αλλαγή του καιρού με χορταστικά φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στις 3 Νοεμβρίου ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στις 3 και 4 Νοεμβρίου στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο 20 με 24 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή πτώση πτώση στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου  με μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά 17 με 21.

++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι έως και το τέλος του μηνά η ανομβρία συνεχίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές μπόρες ενδέχεται να σημειωθούν την περίοδο 25 με 27 Οκτωβρίου κυρίως στην Εύβοια την Κρήτη  τις Σποράδες και τα παραθαλάσσια του Πηλίου που δεν θα λύσουν το πρόβλημα με θερμοκρασία 20 έως 24 βαθμούς κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα κοντά στο 25% να  επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου τις 2 τελευταίες μέρες του μήνα από μπόρες και καταιγίδες  αλλά δεν είναι αυτό το βασικό μοτίβο του καιρού αυτή τη στιγμή.

Τέλος για την περίοδο των πρώτων 4 ημερών του Νοεμβρίου υπάρχει πιθανότητα κοντά στο 60 με 65% για σταδιακή αλλαγή του καιρού με αξιόλογα φαινόμενα τουλάχιστον στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Υπάρχει όμως και ένα σημαντικό ποσοστό κοντά στο 35 με 40% να συνεχιστεί το βόρειο ρεύμα και τα λίγα φαινόμενα κυρίως στην Κρήτη και τα ανατολικά ηπειρωτικά οπότε θα πρέπει να περιμένουμε σε επόμενες ανανεώσεις για να κλειδώσουμε  την αλλαγή του καιρού. Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα γύρω στους 16 με 22 βαθμούς κελσίου κατα μέσο όρο στα κεντρικά δυτικά και βόρεια και λίγο υψηλότερη στα ανατολικά και νότια. Δεν αποκλείονται και κάποιες χιονοπτώσεις σε ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας στις αρχές του νέου μήνα.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *