Βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και ξηρός ψυχρός αντικυκλώνας στα βορειοανατολικά της Ευρώπης. Πορεία του καιρού έως το τέλος του μήνα στη χώρα μας.

Η πρόγνωση του καιρού είναι κάτι ρευστό για αυτό και πάντα στηρίζεται πάνω σε στατιστικά και πιθανότητες.

Τοποθετήσεις κάποιων ατόμων που μετά από τόσα χρόνια που με γνωρίζουν με ρωτάνε αν θα βρέξει 100% στο κάθε χωριό και στην κάθε πόλη μετά από 10 και 15 μέρες διαγράφονται και μπλοκάρονται αυτομάτως.

Έτσι λοιπόν τελικά στην τελευταία ανάλυση που δώσαμε κερδίζει το ποσοστό του 30% δηλαδή του να μη σημειωθούν  αξιόλογα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας την περίοδο 19 με 22 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια επιβεβαιώνονται αρκετά τα στοιχεία για σχετικά βελτιωμένο και ψυχρό καιρό στη χώρα μας εως και της 25 με 26 του μήνα τουλάχιστον.

Τέλος συνεχίζει να είναι υπαρκτή η πιθανότητα για αλλαγή του καιρού της τελευταίες ημέρες του μήνα καθώς και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Αναλυτικά  η πιθανή πορεία του καιρού για τις επόμενες 10 ημέρες στη χώρα μας είναι η εξής:

Έως και τις 18 του μήνα υπάρχει αναρτημένη πρόγνωση  και μπορείτε να τη διαβάσετε στο

Πρόγνωση Ελλάδας και ξεχωριστά Θεσσαλίας και Λάρισας για 16-18/10/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ.

19 Οκτωβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και πολύ λιγότερα στη δυτική Μακεδονία τη δυτική Θεσσαλία τη δυτικής Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του νότου Ιονίου.

 

 20 Οκτωβρίου.

Τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα ανοιχτά του Ιονίου και ενδεχομένως και στα νησιά του Ιονίου ενώ πολύ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

 

21 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα.

 

22 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα.

 

23 Οκτωβρίου.

Τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες στην Εύβοια τα ορείνα της ανατολικής Στερεάς με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών καθώς και στο βόρειο τμήμα της Κρήτης άνευ σημασίας.

 

24 Οκτωβρίου.

Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στην Εύβοια τις Σποράδες στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και στα βόρεια τμήματα της Κρήτης.

 

25 Οκτωβρίου.

Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στην Εύβοια τις Σποράδες στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και στα βόρεια τμήματα της Κρήτης.

 

26 Οκτωβρίου.

Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στην Εύβοια τις Σποράδες στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και στα βόρεια τμήματα της Κρήτης.

 

27 Οκτωβρίου.

Πιθανότητα τοπικών φαινομένων στα νησιά του Ιονίου.

 

28 Οκτωβρίου.

Τοπικές μπόρες στα νησιά του Ιονίου και ενδεχομένως τοπικά και στη δυτική ηπειρωτική χώρα.

 

29 Οκτωβρίου.

Ενδεχομένως τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια και τη βόρεια Στερεά καθώς και στα βόρεια της Κρήτης μικρής έντασης και διάρκειας.

 

30 Οκτωβρίου.

Προσπάθεια να μας πλησιάσουν βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο σε συνδυασμό με τον βοριά στο Αιγαίου που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα.

 

31 Οκτωβρίου.

Ενδεχομένως κάποια αξιόλογα φαινόμενα κυρία στο Ιόνιο την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη και πολύ λιγότερα στη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

 

Η θερμοκρασία όλες τις ημέρες θα παραμείνει σε επίπεδα κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά με μέγιστες τιμές ως 18/22 βαθμούς κελσίου στην κεντρική ανατολική και βόρεια χώρα και ως 22 με 25 στα δυτικά τα νότια και τα Δωδεκάνησα.

Θα δοθεί μάχη λοιπόν έως το τέλος του μήνα να πέσουν κάποιες βροχές στη χώρα μιας και υπάρχουν τρομακτικές ζημιές από την ξηρασία σε πάρα πολλές καλλιέργειες. Μια πρώτη ευχάριστη νότα είναι ότι η ανάλυση του πολλαπλού δείγματος δείχνει γενικά άστατο και βροχερό καιρό το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και ελπίζουμε αυτή τη φορά να σπάσει η αντικυκλωνική κυκλοφορία πάνω από τη χώρα μας και την ανατολική Ευρώπη και να μπορέσουν να κατέβουν ψυχρές αέριες μάζες στην μέση τροπόσφαιρα που θα προκαλέσουν και βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά της χώρας μας.

 

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *