Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 11/10/2024. Θερμοκρασία σε πτώση κοντά στις κανονικές τιμές και προσπαθούμε να βρούμε βροχές μετά τις 20 του μήνα.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 11 Οκτωβρίου 2024.

14 και 15 Οκτωβρίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες στην Εύβοια την Πελοπόννησο τα βουνά της κεντρικής Στερεάς τα νησιά του νότιου Ιονίου και τα ορεινά της Κρήτης όπου δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο 24 με 28 βαθμούς  από βορρά προς νότο.

+++++++++++++++

16 έως 18 Οκτωβρίου.

44% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στη Χαλκιδική την ανατολική και νότια Θεσσαλία την βόρεια Στερεά τα ορεινά της Κρήτης και Εύβοιας στις 16 και 17 του μήνα. Θερμοκρασία στα ανατολικά 20 με 24 λίγο υψηλότερη στα νότια και δυτικά.

17% πιθανότητα για καλό καιρό όλες τις μέρες και μόνο στις 18 του μήνα για τοπικές μπόρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά και τις Σποράδες καθώς και στα ορεινά της βόρειας Κρήτης  άνευ σημασίας. Θερμοκρασία στα ανατολικά έως 24 με 26 βαθμούς και τοπικά  στα δυτικά 27 με 28 με σημαντική πτώση στις 18 του μήνα με μέγιστη 19 με 22 και στα δυτικά 24 με 26.

39% πιθανότητα για καλό καιρό όλες τις μέρες με κάποιες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά στις 17 και 18 του μήνα ενώ η θερμοκρασία αρχικά έως 25 βαθμούς κελσίου και στα δυτικά και 26 θα σημειώσει μικρή πτώση στις 17 Οκτωβρίου και μεγαλύτερη στις 18 όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και τους 22 στα δυτικά.

++++++++++++++++++++++++

19 έως 21 Οκτωβρίου.

32% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο στις 20 του μήνα ενω στις 21 μεγάλη κακοκαιρία στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη όλα τα νησιά του Αιγαίου την Εύβοια τις Σποράδες στην ανατολική και κεντρική Στερεά την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Θεσσαλία ενώ πολύ λιγότερα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας του Ιονίου και της Κρήτης. Θερμοκρασία αρχικά στα  ηπειρωτικά έως 22 με 25 βαθμούς κελσίου και τοπικά στις 20 του μήνα και 27 με 30 στην ανατολική ηπειρωτική χώρα για να σημειώσει σημαντική πτώση παντού στους 20 με 24 στις 21 του μήνα με το πέρασμα του μετώπου.

40% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στην Κρήτη κυρίως στις 20 και 21 του μήνα και καλό καιρό στα υπόλοιπα τμήματα με τη θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή αρχικά 20 με 23 και σταδιακά 24 με 26 και στις 21 του μήνα 25 με 28 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.

12% πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα ασθενών βροχών και τις 3 ημέρες άνευ σημασίας. Θερμοκρασία από 21 έως 25 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο όλες τις ημέρες.

9% πιθανότητα για σημαντική κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα στις 20 Οκτωβρίου λίγα φαινόμενα και στα υπόλοιπα κεντρικά βόρεια τμήματα και το βόρειο Αιγαίο ενώ από την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο και νοτιότερα καθόλου φαινόμενα, ενω στις 21 του μήνα εκτεταμένη κακοκαιρία στο Ιόνιο και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ διάσπαρτα αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν και στη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο τις Κυκλάδες στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα και σχεδόν καθόλου φαινόμενα γύρω από την ανατολική Στερεά και τη βόρεια ανατολική Πελοπόννησο. Θερμοκρασία αρχικά 25 με 28 βαθμούς κελσίου  από βορρά προς νότο θα σημειώσει πρώτα μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια και στις 21 του μήνα σε όλη τη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα με μέγιστη εως 20 με 21 βαθμούς ενώ από την ανατολική Στερεά και νοτιότερα χωρίς φαινόμενα θα φτάσει τους 24 με 25.

7% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα παράλια της Θεσσαλίας τις Σποράδες στη Χαλκιδική την Εύβοια  την δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτης της 19 του μήνα πολύ λιγότερα φαινόμενα στην δυτική και νότια Πελοπόννησο την Κρήτη την Εύβοια και τις Κυκλάδες της 20 του μήνα και τις 21. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 19 και στα δυτικά έως 22 βαθμούς κελσίου με μικρή άνοδο παντού στους 20 με 23 βαθμούς στις 21 και 22 του μήνα.

++++++++++++++++++++++++++++

22 έως 26 Οκτωβρίου.

44% πιθανότητα για καλοκαιρία όλες τις ημέρες με τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα 25 με 29 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο όλες τις ημέρες.

24% πιθανότητα για καλό καιρό στις 22 23 και 24 του μήνα ενώ στις 25 τοπικά φαινόμενα στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά μέτριας έντασης  και διάρκειας  ενώ σχεδόν καθόλου φαινόμενα στη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο τις Κυκλάδες στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα και πάρα πολύ λίγα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 22 με 26 βαθμούς κελσίου  από βορρά προς νότο και στις 24 του μήνα πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Στερεά 25 με 29 με πτώση εκ νέου στους 20 με 25 στις 25 και 26 του μήνα.

14% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες 28 έως 32 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια όλες τις ημέρες λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

11% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στην Κρήτη στις 22 του μήνα και λίγα τοπικά φαινόμενα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς στις 24 του μήνα άνευ σημασίας. Θερμοκρασία στα ανατολικά έως 23 με 25 βαθμούς στα δυτικά έως 27 με σταδιακή περαιτέρω πτώση στις 25 του μήνα όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 18 με 21 στα ανατολικά και τους 22 με 23  στα δυτικά.

7% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας στον κορμό της χώρας από τη Θεσσαλονίκη έως και την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη στις 22 του μήνα λίγα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια στις 23 του μήνα, σημαντική αλλαγή του καιρού στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου τη Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλίας στις 24 του μήνα και πολύ λίγα φαινόμενα στη Θράκη και τα υπόλοιπα  ηπειρωτικά στις 24 του μήνα και έντονη κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του ιονίου τη Μακεδονία τη Θράκη και λιγότερο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στις 25 και 26 του μήνα. Θερμοκρασία 21 με 24 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικά στις 24 του μήνα έως 27 από την ανατολική στερεά και νοτιότερα ενώ χαμηλότερη θα είναι στα δυτικά και βόρεια με τα περισσότερα φαινόμενα ως 20 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι δεν αναμένονται αξιόλογες βροχές στη χώρα μας από τις 14 έως και 18 του μήνα με την θερμοκρασία αν και θα πέσει λίγο θα βρίσκεται και πάλι ελαφρώς πάνω από τις κανονικές τιμές κατα μέσο όρο 20 με 23 στα βόρεια 23 με 27 στα νοτιότερα.

Για τις 19 έως 21 του μήνα συνεχίζει να υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα κοντά στο 40% για αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και ενδεχομένως των ανατολικό και βόρειο Αιγαίο αλλά υπάρχει και το μεγαλύτερο ποσοστό του 60% ο καιρός να μην αλλάξει σημαντικά και να παραμείνει η ανομβρία. Θα πρέπει να περιμένουμε τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία  αφού η κατάσταση είναι αρκετά οριακή.

Τέλος για τις 22 έως 26 του μήνα ο καλός καιρός θα επιστρέψει με άνοδο της θερμοκρασίας στους 23 με 28 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο ενώ η πιθανότητα αξιόλογης κακοκαιρίας είναι μόλις 8%.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *