Πρόγνωση Ελλάδας και ξεχωριστά Θεσσαλίας και Λάρισας για 4-6/10/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα από νωρίς το πρωί στα νησιά του Ιονίου ο καιρός θα επιδεινωθεί με τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους ενώ προς τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεαστούν η δυτικοί Μακεδονία ,Ήπειρος τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και αργά το βράδυ και η δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά. Επισημαίνεται οτι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά τους νομούς Θεσπρωτίας Ιωαννίνων Άρτας Πρέβεζας Αιτωλοακαρνανίας Λευκάδας και Κέρκυρας.

Άνεμοι νότιοι 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο για λίγο και 7 με σημαντική εξασθένηση προς το βράδυ και στροφή σε δυτικούς κυρίως στο Ιόνιο .

Θερμοκρασία από 11 έως 27 με 29 βαθμούς στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά 31 με 34 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά που στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας προς τις βραδινές ώρες δεν αποκλείονται τοπικές καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά.

Άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ στα ορεινά τα πεδινά και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ .

Θερμοκρασία στα πεδινά του νομών Τρικάλων Καρδίτσας Μαγνησίας και Λάρισας από 12 έως 31/33 βαθμούς κελσίου και στα παραθαλάσσια και νησιωτικά από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου .

https://meteologix.com/gr

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ηπειρο την δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Μακεδονία κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ενώ γρήγορα θα επηρεαστούν και κάποια τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της κεντρικής Μακεδονίας και της δυτικής Πελοποννήσου ενώ τα φαινόμενα που νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές. Όσο προχωράμε προς το μεσημέρι τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και το Ιόνιο και όλα τα δυτικά ηπειρωτικά ενώ ένα δεύτερο πέρασμα θα υπάρξει το μεσημέρι από τη Θεσσαλία την Μακεδονία τη βόρεια Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο με τοπικές μπόρες και σύντομες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση σχεδόν παντού έως αργά το βράδυ. Αργά τη νύχτα φαινόμενα θα έχουν επιμείνει μόνο στην Θράκη τμήματα του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας μικρή έως μέτριας έντασης. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας Αχαΐας Ηλείας Μεσσηνίας Λευκάδας Κεφαλονιάς Ζακύνθου και ενδεχομένως στα ορεινά της δυτικής θεσσαλίας της Άρτας της Πρέβεζας των Ιωαννίνων  τον Σερρών και του Κιλκίς.

Άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο δυτικοί ασθενείς .

Θερμοκρασία από 12 έως 22 με 25 βαθμούς κελσίου στα δυτικά και το Ιόνιο έως 26 με 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας ενώ σύντομα κατά τη διάρκεια του ξημερώματος λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και τα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας με γρήγορη βελτίωση.  Οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και θα διέλθει και πάλι σύντομη διαταραχή με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες από τα δυτικά προς τα ανατολικά της περιφέρειας με σταδιακή σημαντική βελτίωση μετά τις 7 με 8 το απόγευμα παντού. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα στην πεδιάδα και τις Σποράδες ενώ ενδεχομένως να είναι για λίγο ισχυρά στα βουνά το νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και κάποιες πεδινές περιοχές γύρω από τα Τρίκαλα την Καλαμπάκα και την Ελασσόνα.

Λάρισα:  προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σύντομης μπόρας νωρίς το ξημέρωμα και βελτίωση στη συνέχεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια  θα αυξηθεί εκ νέου και δεν αποκλείεται να σημειωθεί σύντομη μπόρα ή καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ τις μεσημεριανές ώρες παντού με εξασθένηση το βράδυ μικρή .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Λάρισας Μαγνησίας και Σποράδων από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου .

https://meteologix.com/gr

++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται άστατος καιρός στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά καθώς και στην ανατολική Μακεδονία ,Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο με διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες και ομίχλες σε τμήματα της  ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούνε ως και αργα το απόγευμα με σταδιακή βελτίωση προς το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά καλός καιρός αλλά στην Μακεδονία το μεσημέρι και το απόγευμα  οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν και εκεί μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και στα ορεινά της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της Κρήτης με γρήγορη όμως βελτίωση. Έως αργά το βράδυ φαινόμενα θα έχουν παραμείνει μόνο σε τμήματα της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου, Λήμνος, Σαμοθράκη και ενδεχομένως Λέσβος και Θάσος. Πιθανώς έντονα τα φαινόμενα γύρω από τη Σαμοθράκη. 

Άνεμοι από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια της χώρας έως και 6 μποφόρ με στροφής στο Θερμαϊκό και το Ιόνιο σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ το βράδυ .

Θερμοκρασία από 8 έως 22 με 23 βαθμούς στα δυτικά έως 25 με 29 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις νεφώσεις θα αυξηθούν στα ορεινά τα παραθαλάσσια τμήματα του νόμου Λάρισας και τις Σποράδες και δεν αποκλείονται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ τις μεσημεριανές ώρες με στροφή το βράδυ σε βορειοδυτικούς στα θαλάσσια τμήματα έως και 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 25 με 27 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 29.

https://meteologix.com/gr
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *