Πρόγνωση Ελλάδας και ξεχωριστά Θεσσαλίας και Λάρισας για 1-3/10/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Αιγαίο την ανατολική Μακεδονία και Θράκη και μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές γύρω από τη Θάσο.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ στα πελάγη με σταδιακή γρήγορη εξασθένηση ειδικά στο Αιγαίο από το μεσημέρι και μετά .

Θερμοκρασία από 5 έως 23 με 26 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και 2-3 μποφόρ στα πεδινά με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και μετά παντού .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 23 με 25 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 26 .

+++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις αργά το βράδυ στα νησιά του Ιονίου και δεν αποκλείεται γύρω από την Κέρκυρα να σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη με περαιτέρω μικρή ενίσχυση προς το βράδυ στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό και βορειοδυτικοί μόνο στα Δωδεκάνησα 3 με 4 μποφόρ .

Θερμοκρασία από 5 έως 25 βαθμούς κελσίου στα βόρεια και ως 26 με 28 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα  ηπειρωτικά ενώ στα νησιωτικά από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και τα ορεινά και 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες. .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 25 με 27 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 26 .

++++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα, φαινόμενα τα οποία όσο πάμε προς το μεσημέρι θα επεκταθούν και σε κάποιες περιοχές των νομών Γρεβενών Καστοριάς και Φλώρινας στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου καθώς και στην Αιτωλοακαρνανία τη Φωκίδα την Ευρυτανία και τα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου και θα παραμείνουν ως αργά το βράδυ κυρίως γύρω από την Κέρκυρα την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά γύρω από την Κέρκυρα στα παραθαλάσσια της Ηπείρου και ενδεχομένως στα νησιά Λευκάδα Κεφαλονιά και παραθαλάσσια Αιτωλοακαρνανίας.

Άνεμοι νότιοι 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη και αργά το βράδυ 7 μποφόρ στα βόρεια του Ιονίου .

Θερμοκρασία από 7 έως 27 βαθμούς κελσίου στα δυτικά και βόρεια  ενώ στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη 28 με 30 βαθμούς κελσίου ενώ στα υπόλοιπα  πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας από 13 έως 27 .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός τις πρώτες πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις  κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από νωρίς το πρωί έως και το βράδυ θα υπάρχουν κατά περιόδους νεφώσεις.

Άνεμοι νοτιοανατολικοί στα θαλάσσια 4 με 5 μποφόρ και νοτιοδυτικοί 2 με 4 στις πεδινές περιοχές τις μεσημεριανές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 27 με 29 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 27 .

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *