Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 29/9/2024. Πολλές βροχές αλλά και ξηρασία χαμηλές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Μεγάλες αντιθέσεις στη χώρα το επόμενο 15ήμερο.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 29 Σεπτεμβρίου 2024.

2 και 3 Οκτωβρίου.

> 95% πιθανότητα για έντονες μπόρες και καταιγίδες Ιονιο και τμήματα της Ηπείρου ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται στην δυτική Μακεδονία στα ορείνα της δυτικής Θεσσαλίας και την δυτική Στερεά καθώς και στα νησιά του υπόλοιπου Ιονίου στις 3 Οκτωβρίου. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια 25 με 27 και στη συνέχεια 27 με 31 βαθμούς κελσίου ενώ στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

+++++++++++++++++++

 4 έως 6 Οκτωβρίου.

52% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και ισχυρές καταιγίδες γύρω από την Κέρκυρα ενώ λιγότερα φαινόμενα στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και κατά τόπους στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη στις 4 Οκτωβρίου, στις 5 κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας εκτός από τη Θράκη την ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πολύ έντονα τα φαινόμενα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τα νησιά του Ιονίου ενώ στις 6 Οκτωβρίου έντονα φαινόμενα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη και διάσπαρτα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα ενώ δεν θα επηρεαστούν τμήματα των Κυκλάδων της ανατολικής Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια 30 με 34 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη στην υπόλοιπη χώρα θα σημείωση σταδιακή πτώση στις 5 του μήνα από τη Θεσσαλία και βορειότερα και στις 6 Οκτωβρίου και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με μέγιστη στα δυτικά έως 22-25 βαθμούς και ως 26 με 29 από την ανατολική Στερεά και νοτιότερα.

25% πιθανότητα για έντονη κακοκαιρία γύρω από την Κέρκυρα τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας  στις 4 και 5 Οκτωβρίου ενώ στις 6 αξιόλογα έως  έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε άλλα τμήματα του Ιονίου ενώ ανεπηρέαστη η υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία σε πολύ ψηλά επίπεδα στα ανατολικά και νότια θα φτάνει τους 28 και από τη Στερεά και  και νοτιότερα τους 33 βαθμούς κελσίου ημέρες ενω στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα φτάνει τους 24 με 29 βαθμούς κελσίου.

23% πιθανότητα για ισχυρή κακοκαιρία γύρω από την Κέρκυρα στην Ήπειρο και τμήματα της δυτικής Μακεδονίας στις 4 Οκτωβρίου στις 5 θα επηρεαστούν και τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς Ελλάδας των υπόλοιπων νησιών του Ιονίου και τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας  ενώ στις 6 του μήνα κακοκαιρία θα σπάσει και θα επικρατήσει κυρίως στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου την Μακεδονία την Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και καθόλου στη νότια νησιωτική χώρα. Θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια 28 με 32 στα βορειοδυτικά έως 27 με μικρή σταδιακή πτώση από την Θεσσαλία και βορειότερα στις 5 του μήνα  ενώ στις 6 θα πέσει κάπως η θερμοκρασία και από τη Στερεά και νοτιότερα με μέγιστης γενικά στα ανατολικά 25 με 28 και στα δυτικά έως 24 βαθμούς κελσιου.

++++++++++++++++++++++++++

7 έως 9 Οκτωβρίου.

70% πιθανότητα για αρκετές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και ενδεχομένως και στα Δωδεκάνησα ενώ λίγα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα στις 7 του μήνα βελτιωμένος καιρός στις 8 και 9 του μήνα παντού. Θερμοκρασίες στα δυτικά έως 23-25 βαθμούς έως 26 με 28 στα υπόλοιπα τμήματα και τοπικά από τη Στερεά και νοτιότερα και 30 βαθμούς κελσίου στις 9 Οκτωβρίου.

30% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στο βορειοανατολικό και ανατολικό Αιγαίο και λιγότερο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκης στις 7 του μήνα και βελτιωμένος καιρός παντού τις επόμενες ημέρες. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά γενικά 24 με 28 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες λίγο χαμηλότερη  στην δυτική Ελλάδα.

++++++++++++++++++++++++++++

10 έως 14 Οκτωβρίου.

28% πιθανότητα για καλό καιρό στις 10 Οκτωβρίου λίγα φαινόμενα στο Ιόνιο και τη δυτική χώρα στις 11 και 12 του μήνα τα οποία δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα στις 13 γύρω από την Κέρκυρα και την Ήπειρο. Πολύ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται και στη Θράκη. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια 30 με 33 βαθμούς κελσίου στα δυτικά και βόρεια λίγο χαμηλότερη όλες τις ημέρες.

26% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου στις 13 του μήνα. Θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή 28 με 32 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια και τοπικά και λίγο περισσότερο στην ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη στις 11-12 αλλά και 13 του μήνα λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

20% πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα και τη Θράκη στις 10 του μήνα και βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα της υπόλοιπες μέρες. Αρχικά 25 με 28 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση με τους βοριάδες σε όλα τα ηπειρωτικά με μέγιστες 17 με 22 βαθμούς κελσίου ενώ στα δυτικά έως 24.

12% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στις 10 του μήνας στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και βελτιωμένος καιρός στην υπόλοιπη χώρα με θερμοκρασία 28 με 31 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια και σταθεροποίηση όλες τις ημέρες της συνέχεια στους 25 με 28.

9% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα τοπικά φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία στις 13 του μήνα  και την θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 26 με 30 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες και τοπικά στις 13 του μήνα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα έως και 32.

 5% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη δυτική τη βόρεια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο και στα νησιά του Ιονίου στις 10 του μήνα λίγα απομεινάρια στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο την Θράκη και την Κρήτη στις 11 του μήνα και βελτιωμένος καιρός σταδιακά της υπόλοιπες ημέρες. Θερμοκρασία αρχικά στα δυτικά έως 23 βαθμούς κελσίου 25 με 28 στα ανατολικά θα πέσει παντού στους 18 με 23 βαθμούς κελσίου της επόμενες ημέρες.

++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε  ότι θα επικρατήσει καλός καιρός στις 2 Οκτωβρίου και έντονα φαινόμενα γύρω από την Κέρκυρα και κάποια τμήματα της Ηπείρου στις 3 Οκτωβρίου ενώ καλός καιρός στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά στα ανατολικά έως και 27 με 31 βαθμούς στα δυτικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τις  4 έως 6 Οκτωβρίου (πιθανότητες 75%) σταδιακή μεταβολή του καιρού  πρώτα στην δυτική Ελλάδα και σταδιακά στις 5 του μήνα και στα περισσότερα τμήματα της  ηπειρωτικής χώρας ενώ στις 6 Οκτωβρίου τα φαινόμενα θα μεταφερθούν στον  βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Ανεπηρέαστες οι περιοχές της ανατολικής Στερεάς το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου Κυκλάδες Κρήτη Δωδεκάνησα ανατολική Πελοπόννησο Εύβοια Σποράδες και Θράκη. Θερμοκρασία αρχικά πολύ υψηλής στα ανατολικά και νότια και πάνω από 30 βαθμούς κελσίου θα πέσει τις ημέρες με τα φαινόμενα κατά 5 με 8 βαθμούς ενώ  στα ανατολικά και νότια χωρίς φαινόμενα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Για τις 7 έως 9 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν αρχικά τοπικά φαινόμενα πιθανόν έντονα στη βόρειοανατολική Ελλάδα με σταδιακή βελτίωση στις 8 και 9 Οκτωβρίου. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 24 με 28 βαθμούς κελσίου με μικρή άνοδο προς στις 9 του μήνα στην ανατολική Ελλάδα που πιθανό να πλησιάσει και πάλι τους 30.

Για τις 10 έως 14 Οκτωβρίου αν και τα σενάρια είναι πολλά το βασικό μοτίβο του καιρού είναι ότι δεν θα έχουμε αξιόλογα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά αντίθετα γενικά υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες με μία πιθανότητα κοντά στο 75% ενώ η πιθανότητα ψυχρής εισβολής με θερμοκρασίες κάτω από 23-25 βαθμούς κελσίου είναι αυτή τη στιγμή στο 25% μόλις.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *