Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 26/9/2024. Σημαντικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας με 1 ή 2 διαταραχές μπροστά μας.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 26 Σεπτεμβρίου 2014.

 

29 & 30 Σεπτεμβρίου.

50% πιθανότητα για καταιγίδες στις 29 του μήνα μόνο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στις 30 του μήνα και σε τμήματα του βορειοανατολικού Αιγαίου μέτριας έντασης με τη θερμοκρασία αρχικά στα ανατολικά έως και 33 με 36 βαθμούς κελσίου από την Στερεά και νοτιότερα και ως 26 με 30 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα τμήματα με σημαντική πτώση παντού στις 30 του μήνα όπου η  μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 20 με 24 βαθμούς κελσίου σε όλες τις περιοχές.

20% πιθανότητα για λίγες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις 29 του μήνα και πολύ έντονα φαινόμενα στο βόρειο ανατολικό Αιγαίο από την Χίο και βορειότερα και σε όλη την ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις 30 του μήνα με θερμοκρασία αρχικά έως και 33 με 36 βαθμούς κελσίου απο την Στερεά και νοτιότερα και ως 29 με 32 στην υπόλοιπη χώρα με σημαντική πτώση στις 30 του μήνα έως 25 βαθμούς κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια λίγο υψηλότερη από τη στερεά και νοτιότερα.

15% πιθανότητα για  καταιγίδες στη Μακεδονία στην Ήπειρο τα ορείνα της θεσσαλίας και της Θράκης στις 29 του μήνα και  έντονες καταιγίδες σχεδόν σε όλη την Μακεδονία και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο από το ύψος της Σάμου και βορειότερα ενώ στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα. Θερμοκρασίες αρχικά 30 έως 35 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο με πτώση στις 30 του μήνα με μέγιστες 20 με 24 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας λίγο υψηλότερη στα δυτικά και νότια.

15% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και Μακεδονία και τα όρεινα της Θράκης της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας στις 29 του μήνα και έντονη κακοκαιρία στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από την Χίο και βορειότερα με έντονα φαινόμενα. Θερμοκρασίες 30 έως 35 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο της 29 του μήνα με σημαντική πτώση στις 30 με μέγιστες 20 έως 24 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο.

+++++++++++++++++++++++++

1 έως 3 Οκτωβρίου.

29% πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στην Κρήτη με βελτιωμένο καιρό παντού 2 και 3 Οκτωβρίου. Θερμοκρασία 21 με 25 βαθμούς κελσίου  από βορρά προς νότο ενώ στα ανατολικά και νότια στις  2 και 3 Οκτωβρίου θα ανέβει στους 27 με 30 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

27% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα και μόνο στις 3 Οκτωβρίου το μεσημέρι και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά 25 με 29 βαθμούς κελσίου με περαιτέρω μικρή άνοδο από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 29 με 33 βαθμούς κελσίου στις 2 και 3 Οκτωβρίου.

44% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με θερμοκρασία αρχικά 25 με 27 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και σταδιακά στις 2 και 3 Οκτωβρίου 27 με 30 στα ανατολικά και νότια.

+++++++++++++++++++++++++++++

4 έως 6 Οκτωβρίου

28% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία 29 με 31 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και νότια με μικρή κάμψη στα ανατολικά και βόρεια στις 6 του μήνα.

24% πιθανότητα για κακοκαιρία στο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της χώρας και τοπικά στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τη Μακεδονία στις 4 του μήνα με έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο ενώ στις 5 του μήνα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ θα εξασθενήσουν στη Θεσσαλία και στις 6 του μήνα θα βελτιωθεί ο καιρός παντού εκτός από κάποια τμήματα του ανατολικού Αιγαίου που θα σημειωθούν λίγες καταιγίδες. Θερμοκρασία από την νότια Θεσσαλία και νοτιότερα 30 με 34 βαθμούς 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη στη δυτική και βόρεια χώρα θα παραμείνει η θερμοκρασία από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 27 με 32 με σημαντική πτώση στις 6 του μήνα ενώ στα δυτικά και βόρεια θα βρίσκεται όλες τις μέρες στους 24 με 26 βαθμούς κελσίου.

 14% πιθανότητα για κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο στις 4 του μήνα πολύ λίγα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές της 5 του μήνα και καλος καιρός σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας στις 6 Οκτωβρίου. Θερμοκρασία 26 με 29 στα ανατολικά χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια όλες τις ημέρες.

14% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρωτικά και την ανατολική Μακεδονία και Θράκης στις 4 του μήνα πολύ λίγα φαινόμενα  στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την νότια Πελοπόννησος στις 5 του μήνα και βελτιωμένος καιρός παντού στις 6 Οκτωβρίου. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια 30 με 32 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια με σημαντική πτώση παντού στους 23 με 27 στις 5  και 6 Οκτωβρίου.

11% πιθανότητα για πέρασμα ψυχρού μετώπου με τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο την Θεσσαλία και κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη στις 5 του μήνα ενω στις 6 λίγα εναπομείναντα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία την ανατολική Στερεά Ελλάδα την ανατολική Πελοπόννησο την Εύβοια τις Σποράδες και τη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασία αρχικά στα ανατολικά και νότια 30 με 33 βαθμούς κελσίου με σημαντική πτώση στις 5 και 6 του μήνα όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 23 με 27 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο.

9% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στη Θεσσαλία την Ήπειρο της Στερεά την Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη κυρίως στις 5 Οκτωβρίου και στις 4 Οκτωβρίου στη Μακεδονία. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά από 25 έως 29 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο με πτώση στα ανατολικά και βόρεια οπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 20 με 24 βαθμούς κελσίου έως 26 με 27 στα δυτικά. 

+++++++++++++++++++++++++++

7 έως 11 Οκτωβρίου.

34%πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα στις 7 του μήνα, λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια στις 8 του μήνα και βελτιωμένος καιρός στις 9-10 και 11 του μήνα παντού. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 25 με 28 βαθμούς κελσίου και τοπικά στη Στερεά και νοτιότερα και 29 με 30 στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

28% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες μόνο στις 10 του μήνα το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ καλός καιρός σε όλη τη χώρα τις άλλες ημέρες. Θερμοκρασία 26 με 29 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικά όλες τις ημέρες και τοπικά στις 10 του μήνα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 29 με 32 βαθμούς κελσίου.

21% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά στις 7 του μήνα και μετά βελτιωμένος καιρός παντού. Θερμοκρασία από βορρά προς νότο 24 με 28 βαθμούς κελσίου και τοπικά από την Μακεδονία και τα υπόλοιπα ανατολικά στις 10 του μήνα και 29 με 30.

17% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και κυρίως στην Κρήτη στις 7 του μήνα λίγα φαινόμενα στα ανατολικά από τη Θράκη έως και την Κρήτη  στις 8 του μήνα σχετικά καιρός με λίγα φαινόμενα μέσα στο Αιγαίο στις 10 του μήνα. Θερμοκρασία 24 με 27 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικά  με πτώση προς τις 11 του μήνα από τα βόρεια.

+++++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 29 και 30 Σεπτεμβριου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κύριως στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο με μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν για λίγο και κάποια άλλα τμήματα του Αιγαίου και της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία σε πτώση από τους 30 με 34 βαθμού κελσίου στα ανατολικά στους 23-26 βαθμούς κελσίου στις 30 Σεπτεμβριου κατά μέσο όρο

Για τις 1 έως 3 Οκτωβρίου ο καιρός στα διατηρηθεί καλος με πιθανότητα λίγο μεμονωμένων φαινομένων στην Κρήτη και τη θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τους 25 με 27 στους 27 με 30.

Για τις 4 έως 6 Οκτωβρίου υπάρχει πιθανότητα κοντά στο 60% για κακοκαιρία κυρίως στη δυτική Ελλάδα το Ιόνιο ενώ λίγες είναι οι πιθανότητες αξιόλογα φαινόμενα να σημειωθούν και σε τμήματα της Θεσσαλίας της Ηπείρου και του βόρειου Αιγαίου της Μακεδονίας και της Θράκης με τάση βελτίωσης προς τις 5 και 6 του μήνα όπως και να έχει. Θερμοκρασίες γενικά υψηλές στα ανατολικά και νότια αρχικά έως και 30 με 32 βαθμούς κελσίου ενώ στα δυτικά και βόρεια 27 με 30 με τάση πτώσης προς τις 6 του μήνα από βορρά προς νότο.

Τέλος για τις 7 έως 11 Οκτωβρίου δεν φαίνεται κάποια αξιόλογη αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες αλλά αντίθετα μάλλον καλός καιρός σε όλη τη χώρα τις περισσότερες ημέρες με πιθανότητα για κάποια λίγα φαινόμενα άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα μεταξύ 24 και 29 βαθμών κελσίου  από βορρά προς νότο.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *