Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 19-21/9/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται αρχικά νεφελώδης νεφοσκεπής καιρός στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο με λίγες σποραδικές μπόρες και ενδεχομένως γύρω από την Κέρκυρα και λίγες καταιγίδες. Τα φαινόμενα έως τις πρώτες πρωινές ώρες θα επιμείνουν στα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας τις Σποράδες στην Εύβοια τη βόρεια Κρήτη και κυρίως στα νησιά του Ιονίου που θα εκδηλώνονται και καταιγίδες ενω οσο πάμε προς το μεσημέρι τοπικά φαινόμενα μικρής διάρκειας θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και το εσωτερικό της Κρήτης. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ως αργά το βράδυ θα επιμείνουν διάσπαρτες βροχές στα νησιά του Ιονίου την Ηπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Επισημαίνεται τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι για λίγο ισχυρά γύρω από την Κέρκυρα.

Άνεμοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 6 μποφόρ  ανατολικοί στο Καρπάθιο 6 με 7 και νοτιοανατολικοί 3 με 4 στο Ιόνιο με εξασθένηση παντού ως το βράδυ .

Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου στα όρεινα έως 25 με 28 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας και πρόσκαιρα στην Κρήτη τη δυτική Πελοπόννησο και την Ρόδο και 30 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές μπόρες τις πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες  ενώ προς το μεσημέρι  οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα πεδινά και ορεινά τμήματα και θα εκδηλωθούν σύντομες μπόρες και καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά σε καμία περιοχή της περιφέρειας και των Σποράδων.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με ανοίγματα του καιρού αλλά και τοπικές  νεφώσεις που κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα δώσουν σύντομες μπόρες ή και παροδική καταιγίδα με βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στη Σποράδες και πρόσκαιρα το μεσημέρι 2 με 3 μποφόρ στο εσωτερικό με εξασθένηση παντού το βράδυ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 ως 24 με 26 βαθμούς κελσίου ενώ στο νόμο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 25 .

https://meteologix.com/

+++++++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις τα νησιά του Ιονίου με τoπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ πολύ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται και στα ανοιχτά του Θερμαϊκού ενώ όσο πάμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα στα νησιά του νότου Ιονίου θα ενταθούν  και θα επεκταθούν πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από τη Θράκη ως την Πελοπόννησο έως και αργά το βράδυ με σταδιακή βελτίωση στα βόρεια ανατολικά. Λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν προς τις βραδινές ώρες και στον νομό Χανίων και Ρεθύμνης. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου και στα νησιά του νότου Ιονίου.

Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο .

Θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και απο10 έως 27 με 29 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις  κατά περιόδους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες νωρίς το πρωί ενώ το μεσημέρι στο εσωτερικό της πεδιάδας και τα ορεινά. Όσο πάμε προς το απόγευμα και κυρίως της βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια  και ανατολικά ορεινά τμήματα του νομού Λάρισας και στα ανατολικά του νομού Μαγνησίας και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός νεφελώδης κατά περιόδους και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες με πολύ μικρή πιθανότητα και για παροδική καταιγίδα με  ύφεση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι ανατολική βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και 2-3  μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση σημαντική το βράδυ παντού εκτός από τις Σποράδες που θα παραμείνουν στα 5 με 6 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 ως 24 με 26 βαθμούς κελσίου ενώ στο νόμο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 25 .

https://meteologix.com/

+++++++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τις Σποράδες στην Εύβοια και τα νησιά του Ιονίου με τοπικές μπόρες και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα τα οποία όσο πάμε προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στο εσωτερικό της  ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα καθώς και στην Κρήτη με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ παντού εκτός από τη βόρεια Κρήτη. Ανεπηρέαστες τελείως περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης του ανατολικού Αιγαίου των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι γενικά μικρής ως μέτριας έντασης και δεν εμπνέουν ανησυχία.

Άνεμοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο 5 με 6 στα υπόλοιπα τμήματα και από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στο Καρπάθιο και 4 μποφόρ στο υπόλοιπο Ιόνιο .

Θερμοκρασία από 11 έως 26 με 28 βαθμούς κελσίου στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου και παροδικά στη Ρόδο και 30 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις αυξημένες κατα περιόδους και θα σημειωθούν λίγες βροχές τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα, τον Όλυμπο, τον Κίσσαβο, το Πήλιο, το Μαυροβούνι και την Οθρυς με πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και κάποιες πεδινές περιοχές με βελτίωση το βράδυ παντού.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι θα αυξηθούν με πολύ μικρή πιθανότητα βροχής και γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και πρόσκαιρα ανατολικοί 2 με 3 στο εσωτερικό με μικρή εξασθένηση παντού προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 ως 24 με 26 βαθμούς κελσίου ενώ στο νόμο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 25 .

https://meteologix.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *