Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 16-18/9/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά Ελλάδα τη δυτική Πελοπόννησο τη δυτική Κρήτη και τη δυτική Μακεδονία άστατος καιρό με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και λίγες τοπικές βροχές οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο κομμάτι της Κρήτης σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης και των ορεινών της υπόλοιπης  ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και θα σταματήσουν σχεδόν παντού έως αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και ενδεχομένως στο Κρητικό για λίγο και 6 μποφόρ με εξασθένηση παντού το βράδυ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 25 με 28 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και από 16 έως 27 στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα όπου δεν αποκλείεται στα ορεινά να σημειωθούν κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές με γρήγορη βελτίωση προς το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές  νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέον βορειοδυτικοί ασθενείς και τοπικά το μεσημέρι 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση παντού το βράδυ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 26 με 28 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 28 .

+++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται στη Θράκη το βορειοανατολικό Αιγαίο και γρήγορα και στα νησιά του Ιονίου τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες οι οποίες όσο πάμε προς το μεσημέρι θα επεκταθούν στη Χαλκιδική τα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας της Σποράδες στην Εύβοια και σταδιακά αργότερα  και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα εκτός από το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου των Κυκλάδων των Δωδεκανήσων και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι κατά τόπος ισχυρά γύρω από την Κέρκυρα το νομό Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων καθώς και στο παραλιακό κομμάτι του Πηλίου (προς το Αιγαίο) του νομού Λάρισας και του νομού Πιερίας Χαλκιδικής.

Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι με την ίδια ένταση .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 με 27 βαθμούς κελσίου στα περισσότερα ηπειρωτικά και τοπικά στην Στερεά και την Πελοπόννησο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 30 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέποντας τοπικές νεφώσεις τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας τα παραθαλάσσια του ανατολικού Πηλίου και στις Σποράδες με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες φαινόμενα τα οποία σταδιακά προς το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν και στις πεδινές και ορεινές περιοχές και θα ενταθούν κυρίως τις βραδινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά όπου θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές μπόρες και πιθανόν λίγες καταιγίδες κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση στα πεδινά το βράδυ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 24 με 26 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 25 .

+++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και τιμήματα του βορειοδυτικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους  έως και αργά το βράδυ. Ανεπηρέαστες οι περιοχές της Θράκη τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι Κυκλάδες η Κρήτη τα Δωδεκάνησα και μεγάλα τμήματα της κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου. Επισημαίνεται τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά σε περιοχές γύρω από την Κέρκυρα και τους Παξούς στο παραθαλάσσιο τμήμα των νομών Πιερίας Λάρισας ανατολικού Πηλίου Σποράδων  και τμήματα ορεινά και ημιορεινά τον νομών Ημαθίας Πέλλας Τρικάλων και Καρδίτσας που βλέπουν προς τα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση και στα υπόλοιπα τμήματα του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 με 27 βαθμούς κελσίου στα κεντρικά και βόρεια τμήματα ενώ από την Στερεά και νοτιότερα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάνει τους 28 με 31 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους αλλά και ανοίγματα του καιρού. Τα φαινόμενα ενδεχομένως στο παραλιακό μέτωπο του Ολύμπου του Κισσάβου του Μαυροβουνίου και του Πηλίου και κάποιων ορεινών τμημάτων των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας που βλέπουν προς τα ανατολικά να είναι ισχυρά.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με τoπικές μπορες και πιθανόν καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά θα υπάρχουν και αρκετά  ανοίγματα του καιρού.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά το βράδυ βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 22 με 24 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 23 .

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 16-18/9/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

  1. Pingback: Κακοκαιρία 17-18 Σεπτεμβρίου. Χάρτες φαινομένων για όλη τη χώρα. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *