Βαρομετρικό χαμηλό με βροχές και καταιγίδες θα πλησιάσει τη χώρα μας. Εκτίμηση φαινομένων για το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου (1η εκτίμηση).

Ψυχρή λίμνη θα συνεχίσει να στριφογυρίζει στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας όπως βλέπετε και στο χάρτη το βαρομετρικών συστημάτων μεταφέροντας θερμές υγρές και ασταθείς αέριας μάζες από την κεντρική Μεσόγειο προς το εσωτερικό της Βαλκανικής αλλά και την ανατολική Ευρώπη.

Διαδοχικές διαταραχές θα μεταφέρονται από την κεντρική μεσόγειο προς την χώρα μας θα δίνουν τοπικά φαινόμενα κατά τόπους αξιόλογα σε κάποιες περιοχές της χώρας ενδεχομένως και ισχυρά χωρίς αυτή τη στιγμή να είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος τοπικών πλημμυρών.

https://www.wxcharts.com/

 

Για τις 17 Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι τοπικά φαινόμενα μικρής έως μέτριας έντασης έως αργά το βράδυ θα σημειωθούν  πρώτα στην δυτική Ελλάδα και σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας έως και περίπου την ανατολική Μακεδονία ενώ δεν θα επηρεαστούν καθόλου τμήματα της Θράκης του ανατολικού Αιγαίου των Κυκλάδων της Κρήτης των Δωδεκανήσων και κάποιων νομων της ανατολικής Μακεδονίας.

Λίγο περισσότερα φαίνεται να είναι τα φαινόμενα όσο οδεύουμε προς το βράδυ κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου όπου εκεί τοπικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν και πάνω από 30 με 40 mm βροχής.

Για την περιοχή της Αττικής δεν αναμένονται σχεδόν καθόλου φαινόμενα εκτός ενδεχομένως από κάποια σύντομη μπόρα τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης ο καιρός θα χαλάσει με διάσπαρτες καταιγίδες από νωρίς το μεσημέρι έως και  αργά το βράδυ κατά περιόδους χωρίς αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας και Σποραδων θα σημειώνονται από νωρίς το πρωί κάποιες παροδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα των νομών Λάρισας Μαγνησίας και στις Σποράδες ενώ στην συνέχεια τα φαινόμενα προς το μεσημέρι θα επεκταθούν στα πεδινά και ορεινά τμήματα της περιφέρειας μέτριας γενικά έντασης ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και θα διατηρηθούν τα φαινόμενα έως και αργά το βράδυ.

 

 

Για τις 18 Σεπτεμβρίου η κακοκαιρία θα ενταθεί και θα επέκταση ελαφρώς και σε κάποια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και ενδεχομένως και της Θράκης. Όπως βλέπετε και στο χάρτη που ετοιμάσαμε για σας περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της δυτικής Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και των νησιών του Ιονίου θα δεχτούν αξιόλογα φαινόμενα και ενδεχομένως να δημιουργήσουν και μικρά προβλήματα σε περιοχές γύρω από την Κέρκυρα και το παραθαλάσσιο / ανατολικό τμήμα των νομών Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Λάρισας και Μαγνησίας όπου τοπικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν και πάνω από 70 με 100 mm.

Για την περιοχή της Αττικής αναμένονται διάσπαρτες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες  μέτριας έντασης και διάρκειας κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού με σχετική βελτίωση αργά το βράδυ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης ο καιρός θα είναι άστατος όλη την ημέρα με κατά διαστήματα μπόρες και σποραδικές καταιγίδες που ενδεχομένως να είναι και ισχυρές στα δυτικά και θαλάσσια του νομού.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας και Σποράδων προβλέπεται επίσης άστατος καιρός με σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα και τα ανατολικά του νομού Λάρισας και Μαγνησίας από τις πρωινές κιόλας ώρες ενω στο εσωτερικό οι βροχές θα είναι ποτιστικού χαρακτήρα εως και το μεσημέρι όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα με σταδιακή μικρή εξασθένηση αυτών το βράδυ ενώ στα παραθαλάσσια θα συνεχίζονται κατά περιόδους καθώς και στις Σποράδες. Ενδεχομένως στις περιοχές Ολύμπου του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλίου και της Όθρυς που βλέπουν προς τα ανατολικά και τα παραθαλάσσια τμήματα των δύο νομών και τις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι έντονα και να σημειωθούν τοπικά και πάνω από 70 με 80 mm βροχής μέσα σε ενα 24ωρο.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *