Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 13/9/2024. Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά με αξιόλογα φαινόμενα ενώ θα υπάρξει και βελτίωση του καιρού προς το τέλος της περιόδου.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 13 Σεπτεμβρίου 2024.

 

16 και 17 Σεπτεμβρίου.

64% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη ενώ πολύ λίγα φαινόμενα σε όλη την υπόλοιπη χώρα κατά περιόδους ενώ στις 17 σποραδικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο ενώ ανεπηρέαστα τελείως θα είναι το ανατολικό Αιγαίο η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασίες μέγιστες στα δυτικά και βόρεια έως 25 βαθμούς στα ανατολικά και νότια έως 28 με περαιτέρω πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς στις 17 Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα .

24% πιθανότητα για λίγες σποραδικές μπόρες στη δυτική και βόρεια χώρα κατά περιόδους και στα νησιά του Ιονίου ενώ πολύ λίγα φαινόμενα ενδεχομένως στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας τα νησιά των ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά της Κρήτης με τη θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια έως 25 βαθμούς στα ανατολικά και νότια έως 28.

14% πιθανότητα για νεφώσεις με λίγα σποραδικά φαινόμενα κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας της Κρήτης και του ανατολικού Αιγαίου ενώ στις 17 σημαντική αλλαγή στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ λιγότερο φαινόμενα θα σημειωθούν και στη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Αιγαίο την Θεσσαλία τις Σποράδες στην Εύβοια και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου με τη θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια έως 24 με 26 βαθμούς κελσίου 27 με 29 στα ανατολικά και νότια.

++++++++++++++++++++++++++

18 έως 20 Σεπτεμβρίου.

42% πιθανότητα για αξιόλογη για κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτικής Στερεά τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία καθώς και στις Σποράδες ενώ διάσπαρτα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του νότιου Ιονίου εκτός από τη Θράκη και ολόκληρο το Αιγαίο στις 18 του μήνα, τοπικά φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στις 19 του μήνα και έντονη κακοκαιρία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από το ύψος της Θεσσαλονίκης και της Σπάρτης στις 20 του μήνα ενώ πολύ λίγα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία από βορρά προς νότο 24 σε 28 βαθμούς κελσίου και τοπικά στη Στερεά και την Πελοπόννησο και 30 βαθμούς κελσίου με σημαντική πτώση παντού στις 20 του μήνα όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά στα  ηπειρωτικά τους 21 με 26 βαθμούς και στα δυτικά λίγο υψηλότερη.

28% πιθανότητα για αξιόλογη κακοκαιρία στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρωτικά τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία καθώς και το βόρειο Αιγαίο στις 18 του μήνα, συνέχιση της κακοκαιρίας στις ίδιες περίπου περιοχές και στις 19 του μήνα, και πολύ έντονη κακοκαιρία με πλημμυρικά φαινόμενα στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του βόρειου Ιονίου στις 20 του μήνα ενώ πολύ λίγα τα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασίες στα δυτικά και βόρεια ε τα περισσότερα φαινόμενα έως 24 βαθμούς κελσίου από τις στερεά και νοτιότερα 27 με 30  όλες τις ημέρες.

15% πιθανότητα για αξιόλογα φαινόμενα στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο και την κεντρική και νότια Πελοπόννησος στις 18 του μήνα και πολύ λίγα φαινόμενα στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο τις Κυκλάδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, εντονη κακοκαιρία σε όλη την ηπειρωτική χώρα το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τα νησιά του Ιονίου ενώ πολύ λίγα φαινόμενα στις Κυκλάδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στις 19 του μήνα ,και βελτιωμένος καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με λίγα φαινόμενα που θα είναι πιο πολλά στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά των ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα στις 20 του μήνα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά γενικά 24 με 26 στα βόρεια 27 με 30 από την στερεά και νοτιότερα όλες τις ημέρες.

15% πιθανότητα για αξιόλογη κακοκαιρία από τη δυτική Μακεδονία έως τις Κυκλάδες και όλα τα νησιά του Ιονίου και πολύ λιγότερα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα στις 18 του μήνα, αξιόλογα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες στην Εύβοια τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα καθώς και στα νησιά του νότιου Ιονίου στις 19 του μήνα και πολύ λιγότερα στις υπόλοιπες περιοχές, και βελτιωμένος καιρός στης 20 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από κάποια φαινόμενα στην Κρήτη το ανατολικό Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 21 με 24 βαθμούς κελσίου στις περιοχές φαινομένων και 25 έως 29 στις υπόλοιπες με τα λιγότερα φαινόμενα όλες τις ημέρες.

+++++++++++++++++++++++

21 έως 23 Σεπτεμβρίου.

56% πιθανότητα για έντονα φαινόμενα  στα νότια του Ιονίου και την Πελοπόννησο λιγότερα στη Στερεά και πολύ λιγότερα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στις 21 του μήνα, μεμονωμένη αστάθεια στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά στις 22 του μήνα και 23 του μήνα και καλοκαίρια στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 23 με 27 βαθμούς κελσίου και τοπικά στις περιοχές που δεν θα σημειώνονται φαινόμενα 28 με 29 στα ανατολικά και νότια κυρίως.

27% πιθανότητα για ισχυρή κακοκαιρία στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου την Πελοπόννησο τις δυτικές Κυκλάδες και κατά τόπους στην Στερεά την ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη στις 21 του μήνα, έντονη κακοκαιρία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός από Θράκη, ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες ,Κρήτη ,Δωδεκάνησα στις 22 του μήνα και περιορισμένα λίγα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στις 23 του μήνα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 22 με 25 στα βόρεια και 25 με 28 στα δυτικά και νότια.

17% πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις 21 του μήνα, τοπικά φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο την Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία στις 22 του μήνα ,και έντονη κακοκαιρία στη Θεσσαλία την Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά και κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά εκτός από Κυκλάδες ,Κρήτη,  Δωδεκάνησα, Λακωνία και Αττική στις 23 του μήνα. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά 25 με 28 βαθμούς και τοπικά από τις Στερεά και νότια 28 με 31.

++++++++++++++++++++++++++

24 έως 28 Σεπτεμβρίου.

40% πιθανότητα για καλό καιρό στις 24 και 25 του μήνα με λίγα πιθανά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου που θα είναι περισσότερα στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο την δυτική Στερεά στις 26 του μήνα ενω στις 27 λίγα εναπομείναντα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 28 με 32 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια έως 25 με 28 στα δυτικά.

35% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο στις 24 του μήνα, αξιόλογη κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου και όλη τη δυτική χώρα στις 25 και λίγα φαινόμενα στα υπόλοιπα  ηπειρωτικά, βελτιωμένος καιρός με πολύ λίγα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα και στα νησιά του Ιονίου στις 26 του μήνα ενώ στις 27 και 28 βελτιωμένος καιρός με πιθανότητα λίγων βροχών στην Εύβοια. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο 28 με 31 βαθμούς κελσίου από την Στερεά και νοτιότερα λίγο χαμηλότερη στα δυτικά κεντρικά και βόρεια όλες τις ημέρες.

25% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο στις 24 και 25 του μήνα ενώ στη συνέχεια βελτιώνεται ο καιρός σημαντικά σε όλες τις περιοχές της χώρας. Θερμοκρασία κατά μέσο όρου 24 με 28 βαθμούς κελσίου στα  ηπειρωτικά όλες τις ημέρες.

++++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου σε ποσοστό πάνω από 80% θα σημειωθούν λίγα φαινόμενα στις 16 του μήνα στο βόρειο ανατολικό Αιγαίο ενω στις 17 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει αλλαγή στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά αρχικά και στη συνέχεια και κάποιες άλλες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες σε λίγο χαμηλότερα τα κανονικά επίπεδα 25 με 28 βαθμούς κελσίου γενικά στα ηπειρωτικά.

Για τις 18 έως 20 Σεπτεμβρίου πιθανότητα κοντά στο  85% για σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και λιγότερο στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το πόσο έντονα θα είναι τα φαινόμενα. Θερμοκρασίες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με τα περισσότερα φαινόμενα 24 με 28 βαθμούς κελσίου ενώ από την ανατολική Στερεά και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο με τα μεγαλύτερα ανοίγματα του καιρού ενδεχομένως να φτάνουμε και τους 30.

Για τις 21 έως 23 Σεπτεμβρίου σημαντική πιθανότητα (80%) για αξιόλογα ή και έντονα φαινόμενα για την περιοχή του νοτίου Ιονίου και της Πελοποννήσου ενώ πολύ λιγότερα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας στις 21 του μήνα με βελτίωση στη συνέχεια και θερμοκρασίες 25 με 27 γενικά στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά και νότια με τους νοτιάδες τοπικά και 28 με 29. Πιθανότητα 44% στις 23 του μήνα να υπάρξει εκ νέου σημαντική κακοκαιρία στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και το κρατάμε στην άκρη του μυαλού μας για τις μελλοντικές ανανεώσεις του παρόντος άρθρου.

Τέλος για τις 24 έως 28 Σεπτεμβρίου  ο καιρός θα βελτιωθεί με πιθανότητα μόνο στη δυτική χώρα και τα νησιά του Ιονίου για κάποια φαινόμενα κυρίως στις 24 και 25 του μήνα και με τη θερμοκρασία να παίρνει την άνοδο με τους νοτιάδες στα ανατολικά και νότια να φτάνει τους 28 με 32 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *