Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 13-15/9/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

 Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται γενικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα εκτός από τα νησιά του Ιονίου και την δυτική ηπειρωτική χώρα που θα υπάρχουν  νεφώσεις από νωρίς το ξημέρωμα με τοπικές βροχές ασθενούς έντασης κατά περιόδους ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και παροδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις θα αυξηθούν τις μεσημεριανές ώρες στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την κεντρικής Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο και θα εκδηλωθούν και εκεί λίγες μπόρες κατά περιόδους με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές εκτός ενδεχομένως από κάποια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά σε τμήματα της Ηπείρου και γύρω από την Κέρκυρα καθώς και στα όρεινα της Ευρυτανίας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Άνεμοι νοτιοδυτικοί 6 μποφόρ στο Ιόνιο και από νοτιοανατολικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 μποφόρ και στο Αιγαίο και παροδικά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ και στα ηπειρωτικά .

Θερμοκρασία από 14 έως 25 με 28 βαθμούς κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα ενώ στον Έβρο τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική και νότια Πελοπόννησο την βόρεια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο έως 31 με 33 βαθμούς κελσίου 

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός  αλλά σταδιακά στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας πριν από το μεσημέρι θα σημειώνονται λίγες μπόρες κατά περιόδους οι οποίες θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα λίγες βροχές να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα των νομών της Θεσσαλίας κοντά στα βουνά με σταδιακή εξασθένηση αργά το βράδυ. Στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι νοτιοανατολικοί στα θαλάσσια 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημεριανές ώρες νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά και τα  ορεινά και νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση στα θαλάσσια που θα στραφούν και εκεί σε νοτιοδυτικούς  έως αργά το βράδυ και θα φτάσουν τα 6 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα  κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 15 έως 28 με 30 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 29/31 βαθμούς κελσίου .

+++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την δυτική χώρα την δυτική Μακεδονία την κεντρικής Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο άστατο καιρό με τοπικές βροχές κατά περιόδους ενώ νωρίς το πρωί λίγα διάσπαρτα φαινόμενα δεν  αποκλείονται και σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία ενώ αργά το απόγευμα δεν αποκλείεται και στα ορεινά της Κρήτης να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες. Έως αργά το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού εκτός ίσως από τα νησιά του Ιονίου όπου οι νεφώσεις ενδέχεται να δίνουν κάποιες ασθενείς βροχές.

Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-6 μποφόρ και στα νότια του Ιονίου και του Κρητικού 7 με μικρή εξασθένηση στα δυτικά το βράδυ .

Θερμοκρασία από 11 έως 24 με 27 βαθμούς κελσίου στη δυτική χώρα και τα νησιά του Ιονίου και από 13 έως 27/29 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές  νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα ανοίγματα του καιρού και υπάρχει μικρή πιθανότητα στα βουνά κυρίως στο νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου Ελασσόνας Τυρνάβου Καλαμπάκας και Τρικάλων να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές  νεφώσεις στα γύρω ορεινά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες βροχές ή μπόρες με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι νοτιοδυτικοί δυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά με μικρή εξασθένηση το βράδυ ενώ αντίθετα στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 25/27 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 26/28 βαθμούς κελσίου .

++++++++++++++++++++++++++++

 Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου και τα ορεινά της Ηπείρου από νωρίς το πρωί δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες βροχές καθώς και αργά το βράδυ ενώ κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και το απογεύματος λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται στη δυτική Μακεδονία τον Έβρο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά της Κρήτης άνευ σημασίας.

Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και το Κρητικό και 4 με 5 στα υπόλοιπα τμήματα με στροφή πρώτα στα δυτικά και προς το βράδυ και στο Θερμαϊκό σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ .

Θερμοκρασίες από 7 έως 23 με 26 βαθμούς κελσίου στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρωτικά και τα ορεινά και από 12 έως 27/30 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά θα υπάρχουν και τοπικές  νεφώσεις κατά περιόδους της μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πεδινά και τα ορεινά και τα θαλάσσια τμήματα με σταδιακή εξασθένηση και στροφή στα θαλάσσια το βράδυ σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 25 με 27 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 25/27 βαθμούς κελσίου .

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *