Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 10/9/2024. Φθινοπωρινές διαταραχές από τα δυτικά με αξιόλογα φαινόμενα αλλά και ημέρες με καλό καιρό.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 10 Σεπτεμβρίου 2024.

 

13 και 14 Σεπτεμβρίου.

> 95% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βόρειου Iονίου την Hπειρο και δυτικής Στερεά και διάσπαρτα στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της βορειοδυτικής Πελοποννήσου των νησιών του υπόλοιπου Ιονίου της Μακεδονίας και της Θράκης στις 13 του μήνα ενώ στις 14 πολύ πιο περιορισμένη αστάθεια μόνο σε κάποια ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου του Ιονίου και της Κρήτης. Θερμοκρασίες σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα με μέγιστες στα ανατολικά 28 με 32 βαθμούς 24 με 28 στα δυτικά  με μικρή κάμψη στα βορειοδυτικά και τα βόρεια στις 14 του μήνα όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 22 με 26 βαθμούς κελσίου πιο υψηλή από την Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα που η μεγίστη θα πλησιάζει τους 28 με 30.

+++++++++++++++++++++++

15 έως 17 Σεπτεμβρίου.

54% πιθανότητα για πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και τη Θράκη στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ενώ στις 17 καιρός βορείου ρεύματος με λίγα φαινόμενα στην  κεντρική και δυτική Μακεδονία την Θεσσαλία  την ανατολική Στερεά Ελλάδα την Εύβοια και ενδεχομένως τα ορεινά της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου και της ανατολικής Πελοποννήσου. Θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα έως 22 με 25 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και ως 28 με 31 στα ανατολικά και νότια με μικρή κάμψη και στα ανατολικά κατά 1-2 βαθμούς στις 17 Σεπτεμβρίου.

23% πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων φαινομένων στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ενώ στις 17 σημαντική αλλαγή του καιρού από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου ενώ πολύ λίγα φαινόμενα προμετωπικά θα επηρεάσουν και περιοχές από τη Θεσσαλονίκη έως την Σπάρτη και την Κρήτη αργά το βράδυ. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 20 με 25 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο με μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια στις 16 και 17 όπου η μεγίστη θα φτάνει τους 27 με 29 βαθμούς κελσίου κατά τόπους λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

23% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες βροχές στα νησιά του Ιονίου και τα ορεινά της Κρήτης της 15 και 16 του μήνα ενώ στις 17 σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός την Εύβοια την Αττική την ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά των ανατολικού Αιγαίου που τα φαινόμενα θα είναι πολύ λίγα έως καθόλου. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 24 με 28 και παροδικά στην Στερεά και νοτιότερα 28 με 29 βαθμούς κελσίου με σημαντική πτώση στις 17 του μήνα από τη Θεσσαλία και βορειότερα με τα έντονα φαινόμενα όχι πάνω από 21 με 24 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++++++++

18 έως 20 Σεπτεμβρίου.

36% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός Θράκης, ανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδων, Κρήτης και Δωδεκανήσων στις 18 του μήνα ενώ στις 19 θα υπάρχει αστάθεια στις ίδιες περιοχές αλλά τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια όλης της δυτικής Ελλάδας θα ενταθούν ενώ στις 20 του μήνα έντονη έως πολύ έντονη κακοκαιρία στη Θεσσαλία την κεντρική Μακεδονία το βόρειο Αιγαίο ενώ αξιόλογα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα εκτός από τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 20 με 25 βαθμούς κελσίου ενώ το Αιγαίο και τα ανατολικό ηπειρωτικά από την Στερεά και νοτιότερα και 26 με 28.

30% πιθανότητα για έντονη κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά ενώ λιγότερο φαινόμενα θα σημειωθούν και σε άλλα τμήματα της  ηπειρωτικής χώρας εκτός από τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια το κεντρικό ανατολικό και νότιο Αιγαίο την ανατολική Πελοπόννησο από τα φαινόμενα θα είναι λίγα έως καθόλου στις 18 του μήνα, στις 19 αξιόλογη κακοκαιρία σε όλα τα ηπειρωτικά από την ανατολική Μακεδονία έως και την Πελοπόννησο με τα εντονότερα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και ανεπηρέαστο το ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, ανατολική Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και η Θράκη και στις 20 του μήνα έντονη κακοκαιρία στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα μακριά από τη θάλασσα ενώ αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές εκτός από τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και την νοτιοανατολική Πελοπόννησο που θα είναι πολύ λίγα. Μέγιστες θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά 29 με 31 βαθμούς κελσίου 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερα στη δυτική Ελλάδα με σταδιακή πτώση και στη Θεσσαλία στις 19 του μήνα ενώ από την Στερεά και νοτιότερα θα συνεχιστούν οι θερμοκρασίες των 30 βαθμών για να πέσει και εκεί στις 20 τους μήνα στους 25 με 28 και  20 με 24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

25% πιθανότητα για αξιόλογα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας και του Ιονίου ενώ πολύ λίγα στη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα στις 18 του μήνα, παραμονή των αξιόλογων φαινομένων γύρω από το Θερμαϊκό και τη κεντρική Μακεδονία τα νησιά του Ιονίου και δυτική Ελλάδα ενώ πολύ λιγότερα και διάσπαρτα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και σχεδόν καθόλου  στις Κυκλάδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στις 19 του μήνα, με σταδιακό περιορισμό και παραμονή πολύ λίγων φαινομένων στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα στις 20 του μήνα. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 20 με 24 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές με άνοδος της 19 και 20 του μήνα στους 25 με 29 .

9% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στο ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά στις 18 του μήνα, έντονη κακοκαιρία στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στις 19 του μηνά ενώ πολύ λιγότερα τα φαινόμενα τα Δωδεκάνησα τον Έβρο και το ανατολικό Αιγαίο ενώ στις 20 του μήνα πολύ ισχυρή κακοκαιρία στην κεντρική ανατολική Μακεδονία και βορειοανατολικό Αιγαίο καθώς και νησιά ανατολικού Αιγαίου ενώ αξιόλογα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας εκτός από την κεντρική Στερεά και την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο που θα είναι αρκετά λιγότερα . Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 26 με 30 βαθμούς κελσίου με πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια στους 25 στις 19 και 20 του μήνα λίγο υψηλότερη από τη Στερεά.

++++++++++++++++++++++++++++++

21 με 25 Σεπτεμβρίου .

30% πιθανότητα για λίγες τοπικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και τα ορεινά  της Μακεδονίας στις 21 και 22 του μήνα και ενδεχομένως και της Θράκης και του ανατολικού Αιγαίου στις 23 του μήνα και καλός καιρός στις 24 και 25 του μήνα παντού . Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και νότια 30 με 33 βαθμούς κελσίου έως 27 στα δυτικά σε μικρή πτώσης στις 23 και 24 του μήνα όπου η μέγιστη στα ανατολικά 27 με 29 ,24 με 25 στα δυτικά .

24% πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στη Μακεδονία τη Θράκη  την Θεσσαλία τις Σποράδες στην Εύβοια την ανατολική Στερεά και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο στις 21 και 22 του μήνα, σημαντική κακοκαιρία στα νησιά του κεντρικού και βόρειου Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική και πιθανώς κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και λιγότερα φαινόμενα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από ότι Θεσσαλονίκη ως την Σπάρτη στις 23 και 24 του μήνα με τάση βελτίωσης στις 25. Θερμοκρασία στα ανατολικά έως 30 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα όλες τις ημέρες ενω στις 24 θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια μέχρι 25 βαθμούς ενώ από τις στερεά και νοτιότερα έως 29.

20% πιθανότητα για κακοκαιρία στο βόρειο Αιγαίο την Μακεδονία τη Θράκη τις Σποράδες και πολύ λίγα φαινόμενο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στις 21 του μήνα  λίγο περισσότερα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές την Κρήτη αλλά και το Αιγαίο στις 22, 23 και 24 του μήνα με πιθανή νέα επιδείνωση του καιρού στις 25 Σεπτεμβρίου. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 25 με 27 βαθμούς κελσίου και ενδεχομένως στα πολύ νότια της χώρας και 28 όλες τις ημέρες.

15% πιθανότητα για αστάθεια στη Μακεδονία και πολύ λιγότερο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στις 21 και 22 του μήνα, φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια χώρα στις 23 του μήνα, βελτιωμένος καιρός στις 24 του μήνα με τάση επιδείνωσης προς τις 25 και από τη δυτική Ελλάδα. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά 27 με 29 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.

11% πιθανότητα για αξιόλογη κακοκαιρία στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και σχεδόν καθόλου στην Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα στις 21 του μήνα, πολύ λιγότερα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές στις 22 του μήνα, μεμονωμένη αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά το Ιόνιο και τη βόρεια Κρήτη εκτός από τη Θράκη των ανατολικό Αιγαίο τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα στις 23 του μήνα, και ακόμα καλύτερος καιρός στις 24 και 25 με λίγα απομεινάρια στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 24 με 27 βαθμούς κελσίου πρόσκαιρα  στα δυτικά και νότια και 27  βαθμούς κελσίου στις 23 24 και 25 του μήνα.

+++++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 13 και 14 Σεπτεμβρίου θα σημειωθούν κάποια φαινόμενα στην δυτική Ελλάδα και πολύ λίγα στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας με τη θερμοκρασία σε κανονικά και λίγο χαμηλότερα επίπεδα 24 με 27 στα βόρεια 27 με 32 στα νότια.

Για τις 15 έως 17 Σεπτεμβρίου γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγα τοπικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα στις 15 και 16 και στα ανατολικά νησιωτικά και παραθαλάσσια στις 17 του μήνα με πιθανή αλλαγή του καιρού από το βράδυ της 17ης και από τα δυτικά. Θερμοκρασία σε κανονικά λίγο χαμηλότερα επίπεδα 25 με 27 βαθμού στα βόρεια 28 με 31 στα νότια με περαιτέρω μικρή πτώση στη  προς τις 17 του μήνα.

Για τις 18 έως 20 Σεπτεμβρίου η πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα  ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ξεπερνά το 90%. Ακόμα δεν γνωρίζουμε βέβαια αν θα έχουμε πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα ή κακοκαιρία θα έχει αποκλειστικά φθινοπωρινή χροιά. Η θερμοκρασία τις ημέρες με τα έντονα φαινόμενα θα πέσουν και κοντά στους 20 με 24 βαθμούς  κυρίως στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα ενώ στα ανατολικά και  νότια με τα μεγαλύτερα διαστήματα κοντά στους 25 με 29.

Για τις 21 έως 25 Σεπτεμβρίου υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στα προγνωστικά στοιχεία. Αυτή της στιγμή οι πιθανότητες για έντονη κακοκαιρία είναι κάτω του 30% ενώ η πιθανότητα για διάσπαρτα φαινόμενα κάποιες από τις ημέρες ξεπερνά το 70%. Έτσι μάλλον ο καιρός στα παραμείνει άστατος  βασικά στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως σε Μακεδονία Θεσσαλία και βόρεια Στερεά κάποιες από τις ημέρες με τη θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια με τους νοτιάδες να φτάνει τις περισσότερες ημέρες τους 26 με 30 βαθμούς ενώ στα δυτικά και βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *