Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 5/9/2024. Καιρός Π με αξιόλογα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα επικράτηση νοτιάδων και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με την ανάλυση του πολλαπλού δείγματος της 5 Σεπτεμβρίου 2024.

8 και 9 Σεπτεμβρίου.

 95% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την Εύβοια τις Σποράδες και τοπικά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά εκτός από τη Θράκη και όλα τα  νησιωτικά τμήματα της χώρας στις 8 του μήνα ενώ στις 9 καλός καιρός σε όλη τη χώρα με αξιόλογα φαινόμενα σε όλη την δυτική Ελλάδα το Ιονιο και την δυτική Μακεδονία ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται στην υπόλοιπη Μακεδονία και δυτική και βόρεια Θεσσαλία την κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο. Θερμοκρασία έως 28 με 32 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη στη δυτική και βόρεια χώρα μετά φαινόμενα στις 9 Σεπτεμβρίου.

+++++++++++++++++++

 10 έως 12 Σεπτεμβρίου.

 26% πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και την δυτική χώρα ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν από τη Θεσσαλονίκη έως και  την Σπάρτη στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στις 10 του μήνα ενώ στις 11 θα υπάρχουν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες στη δυτική τη βόρεια χώρα και το βορειοανατολικό Αιγαίο μέτριας έντασης και στις 12 του μήνα  βελτιωμένος καιρός με πολύ λιγότερα φαινόμενα στις ίδιες όμως περιοχές. Ανεπηρέαστα τα ανατολικά ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα καθώς και όλα τα νησιωτικά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά 33 με 36 βαθμούς κελσίου και τις 3 ημέρες λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια με τα φαινόμενα.

22% πιθανότητα για αξιόλογα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα και λιγότερα φαινόμενα από τη Θεσσαλονίκη ως και της Σπάρτη στις 10 Σεπτεμβρίου ενώ στις 11 περισσότερα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου στα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου στη Μακεδονία τη Θράκη και τη δυτική Ελλάδα και σχεδόν καθόλου στις υπόλοιπες περιοχές ενώ στις 12 θα επιμείνουν τα έντονα φαινόμενα στο κεντρικό ανατολικό και βόρειο Αιγαίο στα παραθαλάσσια της Μακεδονίας στα νησιά του Ιονίου και στα παραθαλάσσια της δυτικής Ελλάδας ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη. Θερμοκρασίες 32 με 35 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά λίγο χαμηλότερη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με τα φαινόμενα.

20% πιθανότητα για κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου τμήματα την Θεσσαλίας της Στερεάς της Πελοποννήσου της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης ενω φαινόμενα θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά  και νησιωτικά  τμήματα εκτός από τα Δωδεκάνησα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ανατολική Κρήτη στις 10 του μήνα ενώ στις 11 αξιόλογα φαινόμενα στις Κυκλάδες το νοτιοανατολικό Αιγαίο την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και λιγότερα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά την Κρήτη και τη δυτική Ελλάδα ενώ σχεδόν ανεπηρέαστη η Θεσσαλία η ανατολική Στερεά η Εύβοια οι Σποράδες και η ανατολική Πελοπόννησο και στις 12 Σεπτεμβρίου πολύ λίγα φαινόμενα στο βόρειο ανατολικό Αιγαίο τη Θράκη την βορειοδυτική Ελλάδα και τα ορεινά της Κρήτης. Θερμοκρασία σε όλα τα ηπειρωτικά 26 με 29 βαθμούς κελσίου ενω στις 11 και 12 του μήνα στα ανατολικά και νότια θα φτάσει τους 31 με 34 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στη δυτική Ελλάδα με τα περισσότερα φαινόμενα.

17% πιθανότητα για ισχυρά κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου αξιόλογα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου και σχεδόν καθόλου φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας στις 10 του μήνα ενώ στις 11  διάσπαρτες μπόρες μέτριας έντασης στο Ιόνιο τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και λιγότερο στα όρεινα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας ενω στις 12 του μήνα πολύ καλύτερος καιρός με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στον βορειοανατολικό Αιγαίο και την Κέρκυρα. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια 32 με 34 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στη δυτική και βόρεια χώρα.

15% πιθανότητα για έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και όλη τη δυτική  ηπειρωτική χώρα το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και της κεντρικής Μακεδονίας ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα υπόλοιπα  ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενω σχεδόν ανεπηρέαστες τα Δωδεκάνησα η ανατολική Κρήτη καθώς και οι Σποράδες στις 10 του μήνα ενώ στις 11 τα έντονα φαινόμενα θα παραμείνουν στο βόρειο ανατολικό Αιγαίο το βόρειο Ιόνιο και τα ορεινά της δυτικής Ελλάδας και της Θράκης ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά σχεδόν καθόλου φαινόμενα και στις 12 του μήνα η αστάθεια θα μείνει πολύ περιορισμένη στο βορειοανατολικό Αιγαίο τα όρεινα της δυτικής Ελλάδας των νησιών του Ιονίου και της Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια 31 με 34 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στη δυτική και βόρεια χώρα.

+++++++++++++++++++++++++

13 έως 15 Σεπτεμβρίου.

34% πιθανότητα για αξιόλογη αλλαγή του καιρού στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα και τη δυτική Μακεδονία στις 13 του μήνα ενω στις 14 αξιόλογα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα και τα νησιά του Ιονίου πολύ λίγα έως καθόλου από τη Θεσσαλία το κεντρικό Αιγαίο και νοτιότερα και στις 15 του μήνα βελτιωμένος καιρός της περισσότερες περιοχές με λίγα φαινόμενα στη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο και τα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια με 36 βαθμούς κελσίου με σημαντική πτώση στις 14 και 15 του μήνα όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνάνε τους 27 με 30 ενώ στη δυτική και βόρεια χώρα θα βρίσκεται όλες τις μέρες στους 25 με 28 βαθμούς κελσίου και παροδικά στις 13 του μήνα και 31 βαθμούς.

24% πιθανότητα για λίγα διάσπαρτα φαινόμενα στα  ηπειρωτικά τη Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου στις 13 του μήνα πολύ λιγότερα στις 14 και 15 κύριως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά άνευ σημασίας. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 28 με 32 βαθμούς κελσίου και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά 33 στις 14 και 15 του μήνα και 32 στην κεντρική Μακεδονία.

16% πιθανότητα για πολύ έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο αξιόλογα φαινόμενα στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά και τα ορεινά της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Θράκης και της κεντρικής Στερεάς και καλός καιρός στις υπόλοιπες περιοχές ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου αξιόλογη κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο ενώ πολύ λίγα φαινόμενα στην Μαγνησία της Σποράδες στην Αττικοβοιωτία την εύβοια τις Σποράδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στις 15 του μήνα περιορισμένα φαινόμενα μόνο στη δυτική Ελλάδα πολύ μικρής έντασης και διάρκειας και τα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά 32 με 35 βαθμούς κελσίου με σημαντική πτώση στις 14 και 15 του μήνα στους 30 και στη συνέχεια στους 25 με 29 ενω στα δυτικά και βόρεια θα πάμε στους 24 με 28.

14% πιθανότητα για αξιόλογα φαινόμενα στην Ηπειρο τη δυτική Στερεά τα νησιά του κεντρικού και βόρειου Ιονίου και τα ορείνα της υπόλοιπης δυτικής Ελλάδας και της Μακεδονίας της 13 του μήνα ενώ στις 14 αξιόλογη κακοκαιρία στη δυτική χώρα τοπικά την κεντρική ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πολύ λιγότερο στην υπόλοιπη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο ενώ στις 15 βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά 31 με 34 βαθμούς κελσίου με μικρή πτώση στις 14 του μήνα στους 29 με 32 ενω στα δυτικά και βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

14% πιθανότητα για στα νησιά του ιονίου τη δυτική χώρα και τμήματα της Μακεδονίας στις 13 του μήνα ενω στις 14 και 15 βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με έναρξη κάποιων φαινομένων το απόγευμα της 15ης στο βόρειο Ιόνιο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια σε πολύ υψηλά επίπεδα 33 με 36 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη στις 14 και 15 του μήνα ενώ στα δυτικά και βόρεια όχι πάνω από 28 με 30.

+++++++++++++++++++++

16 έως 20 Σεπτεμβρίου.

57% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στο κεντρικό Αιγαίο την Εύβοια την ανατολική Αττική και λιγότερο στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες ενώ ανεπηρέαστα τμήματα της δυτικής Ελλάδας της Μακεδονίας της Θράκης της Κρήτης και των Δωδεκανήσων στις 16 του μήνα πολύ λιγότερα φαινόμενα στο κεντρικό Αιγαίο και την Εύβοια στις 17 του μήνα και στην Θράκη κατά τόπους έντονα ενώ καλύτερος καιρός στις 18-19 και 20 του μήνα με λίγα απομεινάρια μόνο στην Εύβοια τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά και επικράτηση βοριάδων. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά με μικρές διακυμάνσεις 24 με 29 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.

43%πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στη Χαλκιδική της Σποράδες στην Εύβοια της Στερεά την Ήπειρο την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο στις 16 και 17 του μήνα και βελτιωμένος καιρός στη συνέχεια σε όλες τις περιοχές με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά μόνο. Θερμοκρασία στα υπηρετικά 28 με 32 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά στις 19 και 20 του μήνα και 33 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 8 Σεπτεμβρίου τοπικά φαινόμενα σε όλα τα ηπειρωτικά εκτός από τη Θράκη την Ηπειρο και όλα τα νησιωτικά τμήματα της χώρας και την Αττική ενω στις 9 του μήνα καλός καιρός σε όλη τη χώρα με έναρξη σημαντικής κακοκαιρίας στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα. Θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 28 με 32 βαθμούς κελσίου σε όλη τη χώρα με μικρή πτώση στις 9 του μήνα.

Για τις 10 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει αλλαγή με αξιόλογα ή και έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την δυτική χώρα και τμήματα της Μακεδονίας ενώ λιγότερα αλλά πιθανώς αξιόλογα φαινόμενα να σημειωθούν και σε τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς της κεντρικής Πελοποννήσου και τα όρεινα των υπόλοιπων περιοχών της  ηπειρωτικής χώρας εκτός από την Θράκη τα νησιά του κεντρικού ανατολικού και νότιου Αιγαίου την Αργολίδα την Αττική την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ στις 11 του μήνα τα αξιόλογα φαινόμενα θα μείνουν στη δυτική χώρα τα νησιά του Ιονίου την κεντρική ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βόρεια ανατολικό και ανατολικό Αιγαίο και πολύ λίγο έως καθόλου στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτιωμένος καιρός στις 13 του μήνα με τοπικά φαινόμενα μόνο στην Ηπειρο τη δυτικής Στερεά τα νησιά του κεντρικού και βόρειου Ιονίου και την Αχαΐα. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα αρχικά 32 με 35 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη κυρίως στη Θεσσαλία  ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη όλες τις μέρες.

Για τις 13 έως 15 Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι για τις δύο πρώτες μέρες θα σημειώνονται τοπικά φαινόμενα ενδεχομένως αξιόλογα στα νησιά του Ιονίου την Ηπειρο τη δυτική Στερεά το βορειοανατολικό Αιγαίο και πολύ μικρότερες με πιθανότητες κάτω του 20% για τις υπόλοιπες περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίου με σταδιακή βελτίωση παντού στις 15 του μήνα. Θερμοκρασίες ελαφρώς πάνω από τα κανονικά επίπεδα και πάλι μεταξύ 27 και 32 βαθμού κελσίου στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας λίγο υψηλότερη από τη Θεσσαλία και νοτιότερα με το νότιο ρεύμα κοντά στους 30 με 34.

Τέλος για την περίοδο 16 έως 20 Σεπτεμβρίου υπάρχουν πιθανότητες κοντά στο 57%  για αλλαγή του σκηνικού με βοριάδες και φαινόμενα στις Σποράδες στην Εύβοια την ανατολική Στερεά τη Χαλκιδική την ανατολική κυρίως Θεσσαλία και λιγότερο στις υπόλοιπες περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας για 1-2 ημέρες και στη συνέχεια σταδιακή βελτίωση παντού θερμοκρασία να πέφτει στους 25 με 30 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο σε όλη τη χώρα. Κρατάμε όμως κι ένα 43% που μας δίνει καλό καιρό όλες τις ημέρες με τη θερμοκρασία να παραμένει και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα μεταξύ 28 και 33 βαθμών κελσίου σε όλη τη χώρα και μόνο στην αρχή της περιόδου ο βοριάς να δίνει πολύ λίγα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές πιο πάνω.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *