Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 4-6/9/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στο βόρειο ανατολικό Αιγαίο  και την Θράκη με βελτίωση. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Ελλάδας της Πελοποννήσου και τις δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός τα έχει βελτιωθεί παντού.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη,

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 με 36 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά τμήματα και ως 30 με 33 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα και τα νησιωτικά τμήματα όλης της χώρας .

Θεσσαλία και  Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και ενδεχομένως για λίγο και στα ορεινά της Μαγνησίας με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα σε όλες τις περιοχές. Πολύ μικρή πιθανότητα να αναπτυχθεί κάποια μεμονωμένη καταιγίδα και σε κάποια πεδινά τμήματα γύρω από τα Τρίκαλα τον Παλαμά τη Λάρισα τον Τύρναβο την Ελασσόνα και την Αγιά με πολύ γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με νεφώσεις της απογευματινές ώρες στη γύρω πεδινή ζώνη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη μπόρα με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημεριανές ώρες νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 33 με 35 βαθμούς κελσίου και στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου .

https://meteologix.com/

+++++++++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά γρήγορα στα νησιά του Iονίου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για σύντομες καταιγίδες αλλά και μεγάλα ανοίγματα του καιρού κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά  μακριά από την θάλασσα που ενδεχομένως να είναι λίγο περισσότερες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Άνεμοι στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και νότια και από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας .

Θερμοκρασία από 14 έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο και ως 30 με 33 βαθμούς κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλoς καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως τα ορείνα και ημιορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και δεν αποκλείεται κάποια μεμονωμένη μπόρα με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοι2-4 μποφόρ στο νομό Μαγνησίας και τα παραθαλάσσια και νοτιοδυτικοί 2-3 μποφόρ στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα με εξασθένηση παντού το βράδυ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 33 με 35 βαθμούς κελσίου και στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου .

https://meteologix.com/

++++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του κεντρικού και βόρειου Ιονίου και θα σημειωθούν τοπικές μεμονωμένες καταιγίδες νωρίς το πρωί οι οποίες όσο πάμε προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα της μεσημεριανές μόνο ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία την Θράκη και στα ορεινά της Θεσσαλίας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί έως νότιοι 3 με 4 μποφόρ .

Θερμοκρασία από 15 έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και έως 30 με 33 βαθμούς κελσίου στις υπόλοιπες  πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά των νομών Τρικάλων και Λάρισας όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί μεμονωμένη καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και δεν αποκλείεται στα βουνά του Ολύμπου και του Ζάρκου να εκδηλωθεί μεμονωμένη καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες νοτιοανατολικοί στα θαλάσσια 2 με 4 μποφόρ και νοτιοδυτικοί στο εσωτερικό και τα ορεινά με ίδια ένταση με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 33 με 35 βαθμούς κελσίου και στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου .

https://meteologix.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *