Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 1-3/9/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται άστατος καιρός στην Μακεδονία τη Θεσσαλία την Εύβοια την ανατολική Στερεά και το βόρειο Αιγαίο με τοπικές μπόρες κατά περιόδους εξασθενούντες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ενώ θα ενισχυθούν στα θαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός  αλλά από νωρίς το πρωί στη βόρεια Κρήτης τα ανοιχτά του Ιονίου και στις Κυκλάδες θα αναπτυχθούν και εκεί τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες οι οποίες όσο πάμε προς το μεσημέρι θα ενταθούν κυρίως στις Σποράδες γύρω από τη Σκύρο και την Εύβοια ενώ σταδιακά το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθεί τοπικά στην Πελοπόννησο στα ορεινά της Κρήτης και τα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και εκεί θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Ανεπηρέαστες τελείως θα είναι η Θράκη τα περισσότερα νησιά του βόρεια ανατολικού Αιγαίου το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Ηπείρου  του Ιονίου και των Δωδεκανήσων. Αντιθέτως ενδεχομένως να είναι ισχυρά τα φαινόμενα στο εσωτερικό της κεντρικής Εύβοιας και στους νομούς Μεσσηνίας Λακωνίας Αρκαδίας κυρίως τα ορείνα τμήματα αυτών.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο 5 με 6 με εξασθένηση .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 με 32 βαθμούς κελσιου στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται σχετικά βελτιωμένος καιρός στο εσωτερικό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενω στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια του Πηλίου θα έχουμε από το πρωί νεφώσεις  με διάσπαρτες καταιγίδες που θα σταματήσουν από το απόγευμα και μετά. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βουνά στο εσωτερικό της πεδιάδας δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες όπως και στα παραθαλάσσια του νόμου Λάρισας με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλος καιρός  με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 30 με 32 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 31 .

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα  με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης των Δωδεκανήσων της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου όπου δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο 4-5 μποφόρ και από νότιες διευθύνσεις στο βόρειο Αιγαίο 3 με 4 μποφόρ .

Η θερμοκρασία από 16 έως  32 με 34 βαθμούς κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα  στα νησιά του Αιγαίου και την νότια Πελοπόννησο από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά του νομών Τρικάλων Καρδίτσας και στον Όλυμπο όπου δεν αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω βουνά το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και της απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα  πεδινά τμήματα .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 33 με 34 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 32 .

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και τα ορεινά της υπόλοιπης  ηπειρωτικής χώρας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη και στο βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση με εξασθένηση παντού το βράδυ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου του Αιγαίου την Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και παροδικά 33 με 34 βαθμούς στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα βουνά του νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και την περιοχή του Ολύμπου και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας με βελτίωση στη συνέχεια.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βουνά του Τυρνάβου του Ολύμπου και του Ζάρκου όπου δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες το απόγευμα με γρήγορη βελτίωση.

 Άνεμοι μεταβλητοί και τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση εκ νέου το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 33 με 34 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 32 .

https://www.wxcharts.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *