Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 29-31/8/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

Πέμπτη 29 Αυγούστου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές  νεφώσεις στην κεντρική και δυτική Μακεδονία την Ήπειρο την δυτική Στερεά και το κεντρικό Ιόνιο και δεν αποκλείονται λίγες σύντομες μπόρες νωρίς το πρωί με πρόσκαιρη βελτίωση. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια  θα αυξηθεί σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά και ορεινά τμήματα της Κρήτης με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν σε περιοχές της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Χαλκιδικής της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και του κεντρικού κομματιού της Πελοποννήσου μακριά από τη θάλασσα. Πολύ αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης για την κεντρική Μακεδονία την ανατολική Θεσσαλία τα νησιά του Ιονίου και όλη τη δυτική χώρα.

Άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ και νότιοι στο βόρειο Αιγαίο 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ παντού .

Θερμοκρασία από 16 ως 32 με 33 βαθμούς κελσίου στα δυτικά και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας ενώ πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τα πεδινά της Πελοποννήσου τη βόρεια Κρήτη και τη Ρόδο 33 με 35 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες που φαίνεται να είναι περισσότερες κυρίως στο νομό Λάρισας και στα ορεινά και ημιορεινά των άλλων τριών νομών ενώ στις πεδινές περιοχές αυτών θα είναι λιγότερα. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας. Βελτίωση αργά το βράδυ παντού. Δεν θα σημειωθούν καθόλου φαινόμενα στις Σποράδες και τα πολύ παραθαλάσσια τμήματα του νομού Μαγνησίας και Λάρισας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές  νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην πόλη και την γύρω περιοχή ενώ πριν τις νυχτερινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα γύρω πεδινά αλλά και την πόλη.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι  νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ και νοτιοδυτικοί στα βουνά της Πίνδου 3 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 32 με 34 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 31 .

https://www.wxcharts.com/

+++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες τοπικές  νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου και τα βόρεια της Κρήτης όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν νωρίς το πρωί λίγες μπόρες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί στα ηπειρωτικά από τη Θράκη έως και την Πελοπόννησο και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες πρώτα στα ορεινά και στη συνέχεια και σε πεδινές περιοχές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου μακριά από τη θάλασσα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη στη Χαλκιδική την ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια τις Σποράδες στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική χώρα και παραθαλάσσια της ανατολικής Στερεάς.

Άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη 3 με 5 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές .

Θερμοκρασία από 14 έως με 30-32 βαθμούς κελσίου στα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία 32 με 34 .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές  νεφώσεις και θα εκδηλωθούν αυτή τη φορά σποραδικές βροχές και καταιγίδες όχι μόνο στα πεδινά και τα ορεινά αλλά και στις  Σποράδες κατά περιόδους με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ. Τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά στο εσωτερικό της πεδιάδας και κυρίως στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης  για όλους τους νομούς της περιφέρειας και τiς Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα πεδινά αλλά και στην πόλη με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης στην πόλη αλλά και τη γύρω πεδινή ζώνη.

Άνεμοι  μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ το μεσημέρι .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 31 με 33 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 31 .

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 31 Αυγούστου.

Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Θράκη το βόρειο Aιγαίο τη βόρεια Στερεά και την Εύβοια με σποραδικές μπόρες και καταιγίδες φαινόμενα το οποίο όσο πάμε προς το πρωί θα εξασθενήσουν και θα παραμείνουν μόνο σε περιοχές γύρω από τις Σποράδες και τη βόρεια Κρήτη. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες  η αστάθεια εκ νέου θα αυξηθεί πρώτα στην ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια και τις Σποράδες και γρήγορα και στο εσωτερικό της  ηπειρωτικής χώρας με εκδήλωση βροχών και καταιγίδων φαινόμενα τα οποία αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στο ανατολικό κομμάτι της Θεσσαλίας τις Σποράδες στην Πιερία βόρεια Εύβοια στο εσωτερικό της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της Πελοποννήσου και τα ορεινά της Ηπείρου. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης στη Θεσσαλία τη Χαλκιδική τη Στερεά την Πελοπόννησο και την Ήπειρο.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και μεταβλητοί ασθενείς στα υπόλοιπα τμήματα .

Θερμοκρασία από 13 έως 28 με 30 βαθμούς κελσίου στα κεντρικά τα νότια τα ανατολικά και τα δυτικά και στη βόρεια Ελλάδα έως 32 .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με κάποιες σποραδικές μπόρες οι οποίες θα επιμείνουν έως τις πρωινές ώρες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες με πρόσκαιρη βελτίωση στη συνέχεια παντού. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες  εκ νέου η αστάθεια θα αυξηθεί σε όλο το διαμέρισμα και περισσότερο στο εσωτερικό αυτή τη φορά και θα εκδηλωθούν παροδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες πρώτα στα ορεινά ενώ στη συνέχεια ενδεχομένως να επηρεαστούν και κάποια πεδινά τμήματα με βελτίωση αργά το βράδυ παντού.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με σύντομη μπόρα έως το πρωί με πρόσκαιρη βελτίωση στη συνέχεια. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες  η αστάθεια θα αυξηθεί εκ νέου και θα εκδηλωθούν σύντομες μπόρες γύρω από την πόλη με μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί και αυτή.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 30 με 32 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 29 .

https://www.wxcharts.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *