Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 26/8/2024. Με αργά βήματα από τις καλοκαιρινές στις φθινοπωρινές συνθήκες.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 26 Αυγούστου 2024.

29 και 30 Αυγούστου.

> 95% πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά ημιορεινά και κατά τόπους πεδινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης στις 29 του μήνα ενώ στις 30 τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τις Σποράδες στη Χαλκιδική και τα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου.  Θερμοκρασίες έως 32 με 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

+++++++++++++++++++++++

31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.

50% πιθανότητα για  σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορείνα και ημιορεινά της Πελοποννήσου της Στερεάς της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Θράκης των Σποράδων της Εύβοιας και της Κρήτης στις 31 του μήνα ενώ βελτιωμένος τις επόμενης ημέρες παντού με σχεδόν καθόλου φαινόμενα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 31 με 34 βαθμούς κελσίου και ενδεχομένως στις 2 του μήνα στη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα 36 βαθμούς κελσίου.

39% πιθανότητα για έντονα φαινόμενα στη Χαλκιδική τη Θεσσαλία τις Σποράδες στην κεντρική Στερεά την Εύβοια ολόκληρη την Πελοπόννησο και κατά τόπους στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς στο νησιών του Ιονίου και της Κρήτης στις 31 του μήνα ενώ στις συνέχεια τα φαινόμενα θα είναι πολύ λίγα και θα εντοπίζονται στα ορείνα της Κρήτης της Πελοποννήσου της Στερεάς και της Ηπείρου με τασή περαιτέρω βελτίωσης στις 2 Σεπτεμβρίου. Θερμοκρασίες στα δυτικά και βόρεια με τα λιγότερα φαινόμενα 32 με 35 βαθμούς χαμηλότερης στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 28/31 ενω στις 1-2 Σεπτεμβρίου θα φτάσει σταδιακά του 34 με 37 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

11% πιθανότητα  για λίγες τοπικές μπόρες στα  ηπειρωτικά και την Κρήτη στις 31 του μήνα  ενώ παροδικές καταιγίδες στην Ηπειρο και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας πλην της Θράκης στις 1 και 2 του μήνα. Θερμοκρασίες στα  ηπειρωτικά 31 με 34 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++++++++++

3 έως 5 Σεπτεμβρίου.

40% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους μόνο στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά όπου δεν αποκλείεται κάποιες λίγες βροχές άνευ σημασίας. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 32 με 35 βαθμούς κελσίου.

36% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου ενώ στις 5 του μήνα θα σημειωθούν και λίγα φαινόμενα στα βουνά της Ηπείρου και της βόρειας Θεσσαλίας. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 34 με 36 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και 37.

17% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της βόρειας και δυτικής Ελλάδας στις 3 και 5 του μήνα ενώ στις 4 σε αστάθεια θα ναι πιο έντονη και θα επηρεάσει όλες τις περιοχές της  ηπειρωτικής χώρες από τη Θράκη ως την Πελοπόννησο μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία στα ανατολικά έως 35 με 37 βαθμού στα δυτικά έως 33 με πτώση πάντως στις 4 και 5 του μήνα με μέγιστες στα  ηπειρωτικά 32 με 34 βαθμούς κελσίου.

 7% πιθανότητα για έντονη αστάθεια στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο την Θεσσαλία την Μακεδονία τη δυτική και κεντρική Στερεά και πολύ λιγότερο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στις 3 Σεπτεμβρίου ενώ στις 4 αστάθεια μεσημεριανή σε όλο το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τα ορείνα της Κρήτης εκτός της Θράκης και ολόκληρου του Αιγαίου και στις 5 του μήνα η αστάθεια θα παραμείνει μόνο στα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια της δυτικής Ελλάδας με βελτίωση στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά 27 στα δυτικά έως 30 με 33 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

++++++++++++++++++++++++

6 έως 10 Σεπτεμβρίου.

32% πιθανότητα για μέτρια αστάθεια στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Ήπειρο τη Θεσσαλία την κεντρική Στερεά και τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας ενώ τις υπόλοιπες μέρες με μικρή αστάθεια μόνο σε ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά έως 35 με 36 στα ανατολικά έως 33 στα δυτικά με μικρή κάμψη παντού στους 30 με 33 στις 8 και 9 του μήνα.

24% πιθανότητα για αξιόλογη αστάθεια από την κεντρική Μακεδονία έως την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου στις  6 και 7 Σεπτεμβρίου με σταδιακή μετατόπιση στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου την δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου τη δυτική Στερεά και το σύνολο της Πελοποννήσου. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 29 με 33 βαθμούς κελσίου  στα ανατολικά λίγο χαμηλότερη στα δυτικά τα με τα περισσότερα φαινόμενα.

24% πιθανότητες για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βουνά στα βόρεια σύνορα μας τις θερμές ώρες της ημέρας στις  8 και 9 Σεπτεμβρίου. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 34 με 36 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη κυρίως στα ανατολικά και βόρεια στις 8-9 και 10 του μήνα όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 30 με 33 βαθμούς κελσίου λίγο υψηλότερη στα δυτικά.

12% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα την Μακεδονία τη Θράκη τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου στις 6 του μήνα, λίγο περισσότερα φαινόμενα στις 7 του μήνας  και σε πεδινά τμήματα των ίδιων περιοχών, ενώ στις 8 έντονα φαινόμενα στις Κυκλάδες στη νότια Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης της υπόλοιπης Πελοποννήσου της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και πολύ λίγα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα με με πρόσκαιρη βελτίωση στις 9 Σεπτεμβρίου παντού. Θερμοκρασίες 29 με 33 βαθμούς κελσίου κατά περιόδους της περισσότερες περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας με μικρή πρόσκαιρη άνοδος στις 9 Σεπτεμβρίου στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 34 με 36.

10% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Μακεδονία στις 6 του μήνα, μέτρια αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά στις 7 του μήνα, έντονη αστάθεια στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης εκτός της Αττικής της Θράκης και όλου του Αιγαίου στις 8 του μήνα, έντονη αστάθεια στο Ιόνιο και τα  ηπειρωτικά στις 9 του μήνα εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης της Αττικοβοιωτίας της Εύβοιας της Χαλκιδικής όλου του Αιγαίου και της Κρήτης. Θερμοκρασίες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά 36 με 39 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά θα σημειώσει σημαντική πτώση παντού στις 7-8-9 και 10 του μήνα  όπου στις περιοχές με τα εντονότερα φαινόμενα η μεγίστη θα είναι κάτω από 30 βαθμοί κελσίου ενώ στις περιοχές χωρίς φαινόμενα 30 με 32.

+++++++++++++++++++++++++

Για τις 29 και 30 του μήνα περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου με τη θερμοκρασία στους 32 με 35 βαθμούς κελσίου.

Για τις 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου υπάρχει πιθανότητα κοντά στο 60% να συνεχιστούν τα σποραδικά και διάσπαρτα φαινόμενα κάποιες από τις ημέρες τις θερμές ώρες σε ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης με βελτίωση στη συνέχεια με θερμοκρασίες 31 με 34 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά. Κρατάμε στην άκρη του μυαλού μας και ένα αξιοσημείωτο ποσοστό του 40% για έντονη αστάθεια στις 31 Αυγούστου στα ηπειρωτικά και βελτίωση του καιρού στη συνέχεια με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα 33 με 36 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά. Ας ελπίσουμε να αυξηθεί το ποσοστό αστάθειας.

Για τις 3 έως 5 Σεπτεμβρίου υπάρχει πιθανότητα κοντά στο 75% για καλό καιρό με πιθανότητα μόνο για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας και θερμοκρασία 33 με 36 βαθμούς κελσίου. Αυτή τη στιγμή η πιθανότητα για έντονη αστάθεια και αξιόλογα φαινόμενα είναι κοντά στο 25% και κυρίως για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Τέλος για την περίοδο 6 έως 10 Σεπτεμβρίου υπάρχουν πολλά διαφορετικά σενάρια ανοιχτά με το πιο σημαντικό να είναι ότι θα υπάρξουν αξιολογα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, λιγότερα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κάποιες από τις ημέρες ενώ ανεπηρέαστες τελείως θα είναι το Αιγαίο και η Θράκη με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία. Η πιθανότητα αξιόλογης αλλαγής του καιρού είναι 65% αυτή τη στιγμή. Οι θερμοκρασίες αν και θα βρίσκονται σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα φαίνεται ότι τις περισσότερες ημέρες θα βρίσκονται κοντά στους 30 με 34 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *