Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 26-28/8/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις από νωρίς το πρωί μόνο στην ανατολική Μακεδονία που δεν αποκλείονται και λίγες πρόσκαιρες μπόρες. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί σε όλα τα ηπειρωτικά και τα ορεινά των νησιών του Ιονίου και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που ενδεχομένως να επηρεάσουν για λίγο και κάποια πεδινά τμήματα στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Ανεπηρέαστες τελείως περιοχές της Θράκης όλου του Αιγαίου της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου της Κρήτης των Κυκλάδων των Δωδεκανήσων και των Σποράδων.

Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ και ανατολικοί στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ .

Θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια από 18 έως 35/37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 33/35 όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας από 24 έως 32 .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλο το διαμέρισμα εκτός από τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες στα βουνά και κάποιες μεμονωμένες βροχές σε πεδινές περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για σύντομη βροχή το απόγευμα και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τις Σποράδες .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 32 με 34 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32 βαθμούς κελσίου .

https://meteologix.com/gr

+++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 27 Αυγούστου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με νεφώσεις μόνο στον Εβρο νωρίς το πρωί όπου δεν αποκλείεται σύντομες μπόρες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι ανατολικοί στα ηπειρωτικά ενώ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ .

Θερμοκρασία στο Ιόνιο τα δυτικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 35/37 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34 βαθμούς όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βουνά και τα ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός όλη την ημέρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου .

https://meteologix.com/gr

++++++++++++++++++++

Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις τα ανοιχτά του Ιονίου νωρίς το πρωί. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Ιονίου και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες ενδεχομένως να είναι λίγο περισσότερες στα βουνά της Θράκης και της Ηπείρου με γρήγορη βελτίωση προς τις βραδινές ώρες παντού.

Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα 5 με 6, νότιοι στο βόρειο Αιγαίο και το Θερμαϊκό 3 με 4 μποφόρ και βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο .

Θερμοκρασία από 15 ως 35 με 37 βαθμούς κελσιου στα ηπειρωτικά και από 22 έως 34 στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Πίνδο και τον Όλυμπο.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου .

https://meteologix.com/gr
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *