Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 23/8/2024. Τίτλοι τέλους του καλοκαιριού-εκτρώματος 2024 και έναρξη κάποιων βροχών και καταιγίδων.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 23 Αυγούστου 2024.

26 και 27 Αυγούστου.

56% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως και σε κάποιες πεδινές περιοχές μικρής έντασης και διάρκειας καθώς και στα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο 31 με 35 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.

25% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της ηπειρωτικής χώρας και σε κάποια πεδινά τμήματα της Ηπείρου της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου στις 26 του μήνα και πολύ λίγα φαινόμενα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας στις 27 Αυγούστου. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 33 με 36 βαθμούς κελσίου.

19% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας στις 26 του μήνα ενώ στις 27 θα είναι πιο πολλά τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη την κεντρική και νότια Πελοπόννησο τις Σποράδες και ενδεχομένως και σε ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας . Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 33 με 36 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++

28 έως 30 Αυγούστου.

44% πιθανότητα για αξιόλογες καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου την δυτική ηπειρωτική χώρα ενώ λιγότερα φαινόμενα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης στις 28 και 29 Αυγούστου ενώ και στις 30 τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα αλλά θα σημειωθούν στις προαναφερθείσες περιοχές. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά αρχικά 28 με 31 και στα ανατολικά έως 33 βαθμούς θα ανέβει ελαφρώς στα ανατολικά στους 34 με 35 στις 29 και 30 Αυγούστου.

38% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα ορείνα της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας στις 28 του μήνα πιο έντονη αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά και το βόρειο Ιόνιο στις 29 του μήνα εκτός από την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και όλο το Αιγαίο ενώ στις 30 λιγότερα φαινόμενα κυρίως αυτή τη φορά στην Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 32 με 35 βαθμούς κελσίου με πρόσκαιρη πτώση στις 29 και 30 του μήνα στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

20% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορείνα της ηπειρωτικής χώρας του Ιονίου και της Κρήτης στις 28 του μήνα στις 29 λιγότερα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές όπως και στις 30 του μήνα. Θερμοκρασίες στα δυτικά και βόρεια 28 με 33 βαθμούς κελσίου λίγο υψηλότερη από τη Στερεά και νοτιότερα θα σημειώσει πτώση παντού στους 30 με 34 στις 29 και 30 του μήνα.

++++++++++++++++++++++++

31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.

48% πιθανότητα για αξιόλογη αστάθεια στα ηπειρωτικά το βόρειο Αιγαίο και τα ορεινά της Κρήτης των Κυκλάδων και των νησιών του Ιονίου στις 31 του μήνα μειωμένη αστάθεια κυρίως στη δυτική κεντρική και νότια χώρα και την Κρήτη στις 1 Σεπτεμβρίου και στις ίδιες σχεδόν περιοχές και στις 2 Σεπτεμβρίου. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά έως 32 με 34 βαθμούς κελσίου κυρίου στα ανατολικά λίγο χαμηλότερη στα δυτικά τμήματα.

28% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου και λίγες τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας στις 2 του μήνα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 33 με 36 βαθμούς κελσίου.

26% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κι αν αυτές συμβούν σε κάποια βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά 32 με 35 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.

+++++++++++++++++++++++++

3 έως 7 Σεπτεμβρίου.

46% πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας στις 3 του μήνα έντονη αστάθεια στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης και του Αιγαίου στις 4 του μήνα παραμονή της αστάθειας στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα στις 5 του μήνα κυρίως από τη Θήβα και βορειότερα. Θερμοκρασία από 27/30 στα βόρεια έως 32 με 35 στα κεντρικά και νότια όλες τις ημέρες.

20% πιθανότητα για αστάθεια κατά περιόδους σε όλη τη χώρα όλες τις μέρες ενώ λιγότερα θα ναι τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου της Κυκλάδες στα Δωδεκάνησα και το βόρειο Ιόνιο. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 30 με 33 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.

18% πιθανότητα και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας κυρίως στις 4 και 5 του μήνα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 32 με 35 βαθμούς κελσίου κατά περιόδους με μικρή κάμψη μετά τις 5 του μήνα.

9% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο στις 3 και 4 του μήνα και βελτιωμένος καιρός από κει και μετά. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 32 με 35 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες με μικρή άνοδο έως και 36 και 7 του μήνα στα ηπειρωτικά.

7% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά στις 6 του μήνα περισσότερα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 34 με 38 βαθμούς κελσίου προς τα δυτικά τμήματα στις 3-4 Σεπτεμβρίου με πτώση στους 32 με 35 στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

++++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε για τις 26 και 27 Αυγούστου θα σημειωθούν κάποιες τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κατά βάση και ενδεχομένως σε κάποιες πεδινές περιοχές γενικά μικρής έντασης και διάρκειας με τη θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερο από τα κανονικά επίπεδα μεταξύ 31 και 35 βαθμών κελσίου.

Για τις 28 έως 30 Αυγούστου θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα χωρίς να αποκλείεται να επηρεαστούν και κάποιες άλλες πεδινές περιοχές από τη Θεσσαλονίκη έως και της Σπάρτη μικρότερης έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασίες γενικά 33 με 35 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.

Για τις 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου ενδεχομένως να επηρεαστούν για μία μέρα τα ηπειρωτικά από αστάθεια (31 Αυγούστου ) και τα νησιά του Ιονίου ενώ στη συνέχεια ο καιρός τα βελτιωθεί με τις θερμοκρασία και πάλι σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 32 με 35 βαθμούς κελσίου.

Τέλος για την περίοδο 3 έως 7 Σεπτεμβρίου υπάρχει πιθανότητα κοντά στο 65% να υπάρξει ένα διήμερου ή τριήμερο αστάθειας στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά μακριά από το Αιγαίο και ευελπιστούμε αυτό το ποσοστό να ανέβει ακόμα περισσότερο στις επόμενες ανανεώσεις του παρόντος άρθρου. Θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά θα φτάνει τους 30 στα βόρεια και τους 35 στα νότια της χώρας ενώ τις ημέρες των φαινομένων ενδεχομένως να πέσει και λίγο χαμηλότερα στις περιοχές αυτές. Απομακρυνόμαστε σιγά-σιγά και σταθερά από το τρομακτικό – πρωτοφανές καλοκαίρι του 2024 και μπαίνουμε σταδιακά σε πιό φυσιολογικές καταστάσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό ενώ ευτυχώς εμφανίζονται σταδιακά και κάποιες μέρες αστάθειας και βροχών που τόσο τις έχουμε ανάγκη.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *