Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 22-25/8/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

Πέμπτη 22 Αυγούστου.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη όπου δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Σταδιακά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την Ηπειρο της Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης και δεν αποκλείονται λίγες σύντομες καταιγίδες στα ορεινά  με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην περιοχή της Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς δεν αποκλείονται λίγες βροχές να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα των νομών.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο  και έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση στο Ιόνιο από το απόγευμα και μετά .

Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 15 έως 34 με 35 και τοπικά στη Μακεδονία τη Θράκη την Ηπειρο τη δυτικής Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο 37 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές  νεφώσεις στα ορεινά με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης λίγων σποραδικών όμβρων με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και το πρωί και 5 με εξασθένηση από αργά το απόγευμα .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 33 με 35 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου .

https://meteologix.com/

+++++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της βόρειας Στερεάς το μεσημέρι και το απόγευμα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και βορειοδυτικοί ασθενείς στα υπόλοιπα πελάγη .

Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 16 έως 36 με 38 βαθμούς κελσίου και στα νησιωτικά από 22 έως 32/35 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Πίνδο και τον Όλυμπο με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά το πρωί στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου .

https://meteologix.com/

++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 24 Αυγούστου.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ και βορειοδυτικοί έως 4 στα υπόλοιπα πελάγη .

Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 17 έως 35 με 38 βαθμούς κελσίου και στα νησιωτικά από 22 έως 32/35 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 35 με 37 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου .

https://meteologix.com/

++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 25 Αυγούστου.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη δυτική και κεντρική Στερεά την και την Πελοπόννησο και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο τη δυτικής Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και τα ορεινά των  προαναφερθέντων περιοχών με βελτίωση αργά το απόγευμα παντού.

Άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 6 μποφόρ και βορειοδυτικοί έως 4 στο Ιόνιο .

Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 16 έως 35 με 37 βαθμούς κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα από 22 έως 31/33 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές  νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στον Όλυμπο και την Πίνδο με βελτίωση αργά το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τμήματα κοντά στα βουνά όπως η περιοχή της Ελασσόνας της Καλαμπάκας του Μουζακίου του Ζάρκου και του Σμοκόβου.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα γύρω όρεινα και ημιορεινά το απόγευμα.

Άνεμοι  μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα.

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 35 με 37 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου .

https://meteologix.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *