Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 19/8/2024. Σημάδια αποκλιμάκωσης της έντονης ζέστης και κάποιων καταιγίδων στα δυτικά και βόρεια.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 19 Αυγούστου 2024.

22 και 23 Αυγούστου.

83% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες  ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα στις 22 του μήνα ενώ στις 23 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος παντού. Θερμοκρασία 32 με 34 βαθμούς κελσίου στα  ηπειρωτικά χαμηλότερη στα ορείνα της βόρειας Ελλάδας ενώ στις 23 του μηνά θα σημειώσει μικρή άνοδο παντού και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς κελσίου.

17% πιθανότητα για καλο καιρό στα ηπειρωτικά με λίγες σποραδικές καταιγίδες και στις 22 και 23 του μήνα πιθανώς ισχυρές στα βουνά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας ενώ σχεδόν ανεπηρέαστα τα νησιωτικά τμήματα. Θερμοκρασία στα ανατολικά 35 με 37 βαθμούς κελσίου 33 με 35 στα δυτικά και βόρεια.

++++++++++++++++++++++++++

24 με 26 Αυγούστου.

36% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας στις 24 του μήνα ενω στις 25 τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία ενώ και στις 26 του μήνα θα υπάρχει μια μικρή αστάθεια στην Ήπειρο την Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 36 με 38 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη στη δυτική χώρα στις 25 και 26 του μήνα ενώ από τη  κεντρική Μακεδονία και νοτιότερα θα φτάνει τους 36 με 37.

33% πιθανότητα για τοπικές μπόρες περισσότερες στην Πελοπόννησο και λιγότερες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά στις 24 του μήνα πολύ λιγότερα φαινόμενα μόνο στη δυτική χώρα και τα ορεινά της Μακεδονίας στις 25 ενώ στις 26 Αυγούστου βελτιωμένος καιρός παντού. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 34 με 37 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.

31% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς και της κεντρικής Μακεδονίας στις 24 του μήνα λιγότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά στις 25 και 26 με έμφαση κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 37 με 38 βαθμούς με μικρή κάμψη στις 25 του μήνα πρόσκληση και άνοδο εκ νέου στους 35 με 37 στις 26 του μήνα ενώ θα  είναι λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και τη δυτική Μακεδονία.

+++++++++++++++++++++++++

27 με 29 Αυγούστου.

50% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία στις 28 του μήνα ενώ τις άλλες μέρες καλος καιρός σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 35 με 37 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη στους 33 με 35 στις 29 του μήνα.

30% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της υπόλοιπης  ηπειρωτικής χώρας εκτός από τη Θράκη και το Αιγαίο στις 27 του μήνα ενω στις 28 πιο αξιόλογη αστάθεια στην Ήπειρο τη Θεσσαλία την Μακεδονία  λιγότερο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης ενω στις 29 του μήνα  αξιόλογη αστάθεια θα παραμείνει στα βουνά της Πίνδου και πολύ λιγότερα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πεδινά τμήματα από την Θεσσαλονίκη ως και της Σπάρτη τα νησιά του Ιονίου και τα ορεινά της Κρήτης. Ανεπηρέαστα τα νησιά του Αιγαίου και η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά 37 με 39 βαθμούς κελσίου 35 με 36 στα δυτικά και βόρεια θα πέσει παντού στους 32 με 35 στα ηπειρωτικά στις 28 και 29 του μήνα.

22% πιθανότητα για λίγες τοπικές  νεφώσεις στα βουνά της  ηπειρωτικής χώρας όπου δεν αποκλείονται διάσπαρτες μεμονωμένες καταιγίδες και τίποτα παραπάνω. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά 37 με 39 βαθμούς κελσίου με κάμψεις στους 34 με 37 στις 28 και 29 του μήνα.

++++++++++++++++++++++++++++

30 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου.

32% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τοπικές  νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα όπου δεν αποκλείεται στις 31 Αυγούστου 1 και 2 Σεπτεμβρίου να εκδηλωθούν λίγες παροδικές βροχές  ενώ 2 και 3 Σεπτεμβρίου δεν αποκλείονται και λίγες βροχές στην Μακεδονία και τη Θράκη άνευ σημασίας.

 16% πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και πολύ λιγότερο στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα στις 30 και 31 του μήνα με σταδιακή βελτίωση 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου παντού. Θερμοκρασία στα ανατολικά 33 με 36 βαθμούς κελσίου και τοπικά στις 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 37 με 38 βαθμούς κυρίως στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αρκετά χαμηλότερη στη δυτική Ελλάδα.

16% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο την Θεσσαλία την Μακεδονία και ενδεχομένως στα βόρειο Ιόνιο την Στερεά και τη Θράκη στις 30 του μήνα, θα παραμείνει στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία ιδιαίτερα στις 31 του μήνα ενώ στις 1 Σεπτεμβρίου την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία πιο έντονη στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία στις 2 του μήνα. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 32 με 34 βαθμούς κελσίου από τη Θεσσαλία και νοτιότερα στις  2 και 3 Σεπτεμβρίου  στους 34 με 37 βαθμούς κελσίου.

16% πιθανότητα για λίγες σποραδικές καταιγίδες στις 30 του μήνα στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας όπως και στις 2 του μήνα στα ορεινά της Μακεδονίας.  Βελτιωμένος καιρός στην υπόλοιπη χώρα όλες τις ημέρες. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 35 με 37 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα δυτικά και 38 ενώ στις 2 του μήνα 38 για θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά λίγο χαμηλότερη στα υπόλοιπα βόρεια και δυτικά τμήματα.

13% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην 1 Σεπτεμβρίου στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βελτιωμένος καιρός στην υπόλοιπη χώρα όλες τις ημέρες. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά 36 με 38 βαθμούς κελσίου ιδιαίτερα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και τοπικά στα δυτικά δεν αποκλείονται πρόσκαιρα και 39 με πτώση στα ανατολικά στις 2-3 του μήνα με μέγιστη όχι πάνω από 31 με 34 βαθμούς ενώ στα δυτικά θα παραμείνει στους 37.

7% πιθανότητα για καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με πιθανότητα λίγων μεμονωμένων καταιγίδων γύρω από την Κέρκυρα και τα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας στις 2 Σεπτεμβρίου. Θερμοκρασίες σε επίπεδα  καύσωνα στην ανατολική χώρα 37 με 40 βαθμούς κελσιου και τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά στις 1 και 2 του μήνα 41 με 44°c  ενώ θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τις 3 του μήνα και από τα δυτικά σε όλη τη χώρα κατά 8 με 10 βαθμούς.

++++++++++++++++++++++++++

 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 22 Αυγούστου υπάρχει πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες  καταιγίδες στα ηπειρωτικά με βελτίωση στις 23 του μήνα παντού και τη θερμοκρασία σε υποφερτά επίπεδα 32 έως και 36 βαθμούς κελσίου στα  ηπειρωτικά.

Για τις 24 έως 26 Αυγούστου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως  στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία ενώ λιγότερες πιθανότητες είναι να  σημειωθούν και  στα ορείνα τμήματα της υπόλοιπης δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία σε άνοδο γενικά στους 35 με 38 βαθμούς κελσίου κυρίως στα ανατολικά και νότια  ηπειρωτικά λίγο χαμηλότερη στα βόρεια.

Για τις 27 έως 29 Αυγούστου ποσοστό κοντά στο 70% μας δίνει καλό γενικά καιρό με μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρες και τη θερμοκρασία 35 με 38 βαθμούς κελσιου στα ηπειρωτικά με μικρές αυξομειώσεις. Κρατάμε απλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας και ένα ποσοστό 30% για αξιόλογη αστάθεια και κάμψη της θερμοκρασίας αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτό το βασικό μοτίβο του καιρού για αυτήν την περίοδο μέχρι στιγμής.

Τέλος για την περίοδο 30 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια ανοιχτά όπως βλέπετε και πιο πάνω στην ανάλυση. Αυτό που μπορούμε να αποκλείσουμε είναι ότι η πιθανότητα για έντονο κύμα καύσωνα είναι μόλις  7% ενω και η πιθανότητα για έντονη αστάθεια και αξιόλογα φαινόμενα είναι μόλις 16%. Άρα μάλλον πάμε σε περιορισμένη αστάθεια κυρίως στα κεντρικά δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας και κυρίως στα ορεινά κάποιες από τις ημέρες και βελτιωμένο καιρό τις υπόλοιπες  με τη θερμοκρασία σε υψηλά μεν επίπεδα 34 με 38 βαθμούς κελσίου αλλά ευτυχώς μακριά από στα 40άρια.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *