Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 19-21/8/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Προβλέπεται αρχικά καλος καιρός σε όλη την χώρα με τοπικές νεφώσεις μόνο στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας όπου δεν αποκλείονται νωρίς το πρωί κάποια σύντομα φαινόμενα με βελτίωση στη συνέχεια. Σταδιακά τις πρόμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες φαινόμενα τα οποία όσο πάμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά εκτός και όλα τα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επιμείνουν μόνο σε κάποια τμήματα του Ιονίου της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι πολύ μεγάλη για τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου και για τα νησιά του Ιονίου ενώ είναι μέτρια για την Μακεδονία.

Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο ανατολικοί με την ίδια ένταση .

Θερμοκρασία από 17 έως 35 με 36 βαθμούς κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και τα πεδινά της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς 36 με 38 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα στα ορεινά και αργότερα πρόσκαιρα για λίγο και σε πεδινές περιοχές με σταδιακή βελτίωση προς τις βραδινές ώρες σε όλες τις περιοχές εκτός ενδεχομένως από τα ορεινά τμήματα. Μικρή  έως μέτρια πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθεί σύντομη μπόρα στην πόλη και τη γύρω πεδινή περιοχή μεταξύ 3 και 7 το απόγευμα.

Άνεμοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ το μεσημέρι και το απόγευμα και στα πεδινά αλλά και τα παραθαλάσσια τμήματα 

Θερμοκρασία από 21 έως 34/36 βαθμούς κελσίου στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και το νομό Μαγνησίας από 24 έως 32/33 .

https://meteologix.com/

++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 20 Αυγούστου.

Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου την δυτική Στερεά την δυτική Πελοπόννησο την Ήπειρο τα ορεινά της Θεσσαλίας και την Μακεδονία  από τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακά θα υπάρξει μια ανάπαυλα τον φαινομένων έως και το μεσημέρι όπου η αστάθεια και πάλι θα αυξηθεί στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου και θα σημειωθούν και πάλι σποραδικές καταιγίδες με έμφαση περισσότερο  στην Μακεδονία την Θεσσαλία την Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο που τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές. Τοπικά φαινόμενα δεν αποκλείονται μικρής έντασης και διάρκειας έως αργά τη νύχτα κυρίως στη δυτική Μακεδονία τα νησιά του Ιονίου και κάποια ορεινά και  ημιορεινά της κεντρικής Μακεδονίας. Μέτρια έως μεγάλη πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και των νησιών του Ιονίου και αργά το βράδυ γύρω από το Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική.

Άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια του Ιονίου 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο μεταβλητοι ασθενεις και στα νότια νοτιοδυτικοι 5 μποφόρ .

Θερμοκρασία από 16 έως 30 με 33 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου  της δυτικής και βόρειας χώρας καθώς και του κεντρικού Αιγαίου ενώ σε τμήματα της Θράκης του ανατολικού Αιγαίου της ανατολικής Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής νότιας Πελοποννήσου της νότιας Κρήτης και των νησιών των ανατολικού Αιγαίου 33 με 36 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και  Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με σποραδικές μπόρες νωρίς το πρωί κυρίως στα oρεινά τμήματα και τα παραθαλάσσια ενω οσο πάμε προς το μεσημέρι ο καλός καιρός στο εσωτερικό θα αλλάξει με αστάθεια να δίνεις  τοπικές μπόρες και καταιγίδες φαινόμενα τα οποία πιθανώς για λίγο να είναι και ισχυρά κυρίως στο νομό Λάρισας Μαγνησίας και στα παραθαλάσσια με σταδιακή βελτίωση προς τις βραδινές ώρες. Επισημαίνεται ότι η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια έως μεγάλη τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και τα παραθαλάσσια τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις αλλά και ανοίγματα του καιρού αλλά το μεσημέρι το απόγευμα και το βράδυ η αστάθεια θα αυξηθεί και θα εκδηλωθεί τοπική βροχή και καταιγίδα κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ που ο καιρός στα βελτιωθεί.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το πρωί βορειοδυτικοί στα θαλάσσια 4 με 5 μποφόρ .

Θερμοκρασία από 20 έως 34/36 βαθμούς κελσίου στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και το νομό Μαγνησίας από 24 έως 32/33 .

https://meteologix.com/

++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Προβλέπεται άστατος καιρός στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία με βροχές και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που γρήγορα θα επεκταθούν και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας νωρίς το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός  με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα και πάλι θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και τα ορείνα της Κρήτης και θα εκδηλωθούν αυτή τη φορά λίγες σποραδικές μπόρες και στα βόρεια κυρίως της χώρας  σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Μέτρια πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και το βόρειο Ιόνιο.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και 2-4 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρα στα νότια και 5 με εξασθένηση .

Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς κελσίου στο Ιόνιο τη δυτική χώρα και νησιά του Αιγαίου την Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από 18 έως 35 και με 36 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και γύρω από τον Όλυμπο αλλά τα φαινόμενα θα περιοριστούν πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ενω στο εσωτερικό θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας εως και το μεσημέρι. Σταδιακά  η αστάθεια θα αυξηθεί και πάλι το μεσημέρι και το απόγευμα και θα δώσει τοπικά φαινόμενα υπο την μόρφη μπόρας και καταιγίδας πρώτα στα ορεινά της δυτικής βόρειας και νότιας Θεσσαλίας και σταδιακά πρόσκαιρα και σε πεδινά τμήματα των νομων Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας μακριά από τη θάλασσα με βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές  νεφώσεις με πιθανότητα  πρόσκαιρης καταιγίδας στα γύρω ορεινά και ημιορεινά κυρίως με βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι βορειοδυτικοί ασθενείς και  πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοανατολικοί ανατολικοί στα πεδινά 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία από 18 έως 31/33 βαθμούς κελσίου στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και το νομό Μαγνησίας από 22 έως 31 .

https://meteologix.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *